EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Όταν ο Σόλμπεργκ πήγε να χάσει το τιμόνι μέσα στην ειδική (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Όταν ο Σόλμπεργκ πήγε να χάσει το τιμόνι μέσα στην ειδική (vid)
Γυρνάμε το χρόνο πίσω στο 2002, όταν ο δημοφιλής στη χώρα μας Νορβηγός είχε μία στιγμή εν μέσω ειδικής που μνημονεύεται ακόμα!

Έχουν περάσει 21 ολόκληρα χρόνια από τότε αλλά παραμένει μία από τις πιο εμβληματικές στιγμές, ένα από τα πιο τρελά στιγμιότυπα του Ράλλυ Ακρόπολις. Ήταν το 2002 και ο Πέτερ Σόλμπεργκ πήγαινε τέρμα γκάζι με το Subaru Impreza όταν αντιλήφθηκε πως το τιμόνι του άρχισε να «λύνεται».

Εν μέσω της ειδικής φώναξε στον επί χρόνια συνοδηγό του, Φιλ Μιλς, να πιάσει τα εργαλεία που είχαν εντός του Impreza για να το σφίξει! Προφανώς, o Ουαλός καθυστέρησε να αντιληφθεί τι ακριβώς του ζητούσε ο Σόλμπεργκ αλλά όταν το έκανε, ανέλαβε δράση σε ένα πραγματικά μοναδικό σκηνικό.

Ο Σόλμπεργκ έγραψε σχετικά με αυτό το συμβάν: «Είναι εβδομάδα του εμβληματικού Ράλλυ Ακρόπολις και έχω πολλές ωραίες αναμνήσεις από αυτό. Πέρα από τη νίκη μας το 2004 και άλλα 4 βάθρα, είχαμε κι αυτή τη στιγμή το 2022 όταν άρχισε να ξεσφίγγει το τιμόνι μου κατά τη διάρκεια της ειδικής και ο Φιλ χρειάστηκε να πάρει τα εργαλεία και να στο φτιάξει ενώ οδηγούσα».

Τελικά το δίδυμο της Subaru σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σε εκείνη την ειδική και ολοκλήρωσε το Ράλλυ Ακρόπολις του 2002 στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης.

Φωτογραφία: Twiiter/Petter_Solberg

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!