Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW i5

Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW i5

Κώστας Παστρίμας
Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW i5
Σε εορταστικό κλίμα η BMW ξεκίνησε την παραγωγή της αμιγώς ηλεκτρικής i5 στο εργοστάσιο Ντίνγκολφινγκ.

Το εργοστάσιο Ντίνγκολφινγκ της BMW στην περιοχή της Κάτω Βαυαρίας στη Γερμανία είναι από τα πιο σημαντικά της μάρκας εδώ και σχεδόν 50 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια εκεί κατασκευάζονται δύο πολύ σημαντικά μοντέλα, τα ηλεκτρικά BMW iX και BMW i7 αποδεικνύοντας την τεχνολογική υπεροχή της συγκεκριμένης γραμμής παραγωγής και συναρμολόγησης.

Μέσα σε εορταστικό κλίμα, οι άνθρωποι της BMW ανακοίνωσαν την έναρξη της παραγωγής του τρίτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της BMW στο Ντίνγκολφινγκ που είναι η i5. Παράλληλα, στη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής θα μπουν επίσης όλα τα μοντέλα της Σειράς 5, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων Touring και M5 8ης γενιάς.

BMW

Αυτό σημαίνει ότι η δυναμική του συγκεκριμένου εργοστασίου της Κάτω Βαυαρίας θα ανέβει στις 300.000 οχήματα το χρόνο. Ο Κριστόφ Σρέντερ, Διευθυντής του εργοστασίου, σχολίασε: «Η BMW Σειρά 5 αποτελεί παραδοσιακά το βασικό μοντέλο του Ντίνγκολφινγκ και θα δώσει για μία ακόμα φορά πολύτιμη ώθηση στους όγκους παραγωγής».

BMW

Από την άλλη, ο υπεύθυνος παραγωγής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, Μίλαν Νεντελίκοβιτς, δήλωσε: «Η BMW i5 και το εργοστάσιό μας στο Ντίνγκολφινγκ αποτελούν τέλεια παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο το BMW Group μετασχηματίζεται για την ηλεκτρική κινητικότητα και εξελίσσει τα εργοστάσιά μας για τη μετάβαση στο BMW iFACTORY. Η ηλεκτρική κινητικότητα είναι η νέα κανονικότητα στα εργοστάσιά μας παγκοσμίως. Μεταξύ 2021 και 2024, θα έχουμε ενσωματώσει συνολικά 15 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στο δίκτυο παραγωγής μας».

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!