F1 - Ο Φέτελ συζητά το ενδεχόμενο επιστροφής

F1 - Ο Φέτελ συζητά το ενδεχόμενο επιστροφής
O Γερμανός θρύλος της Formula 1 δεν αποκλείει την επιστροφή του στο κορυφαίο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, όμως ο ρόλος του παραμένει ερωτηματικό.

Έπειτα από το Grand Prix Άμπου Ντάμπι του 2022, ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποχώρησε από τη Formula 1. Άμεσα το όνομά του συνδέθηκε με διάφορες ομάδες του grid, αλλά και κάποιες που θα δούμε μελλοντικά όπως η Audi. Επιπλέον, αρκετά δημοσιεύματα και φήμες ήθελαν τον Γερμανό να δοκιμάζει τις δυνατότητές του στους αγώνες αντοχής.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν μετουσιώθηκε, με τον Φέτελ να επιλέγει να μείνει εκτός δράσης για τη φετινή χρονιά. Στόχος του είναι να περάσει χρόνο με την οικογένειά του, ενώ παράλληλα κάνει σχέδια για το μέλλον.

Ο Φέτελ τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας Γκούντγουντ. Εκεί οδήγησε θρυλικά μονοθέσια των Williams και McLaren, με τον κόσμο να τον καταχειροκροτεί και να τον επευφημεί, δείχνοντας την αγάπη του.

Όπως είναι λογικό, υπήρξαν και ερωτήσεις προς τον τέσσερις φορές πρωταθλητή της F1 σχετικά με το μέλλον του. Μάλιστα, το όνομά του έχει συνδεθεί με κάποιου είδους ρόλο στη Formula 1 ή την FIA. Σύμφωνα με το planetf1.com, ανέφερε: «Θα δούμε τι θα γίνει, έχω κάποιες ιδέες στο μυαλό μου. Πριν μερικούς μήνες ήμουν στο Μονακό και συναντήθηκα με τον Στέφανο Ντομενικάλι. Πέρα από την ατμοσφαιρική ρύπανση που παράγουν τα μονοθέσια, η Formula 1 έχει τεράστια ευθύνη διότι κάθε GP είναι μια τεράστια εκδήλωση. Πάρα πολύς κόσμος πηγαίνει στις πίστες. Στο Σίλβερστον είχαμε 500.000 κόσμο το τριήμερο. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παράγοντες πέρα από τα μονοθέσια. Είναι σημαντικό το σπορ να πάει προς τη σωστή κατεύθυνση. Είμαι όμως σε συνομιλίες με την F1 και έχω κάποιες ιδέες. Θα δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον».

Έπειτα από την αποχώρηση της καριέρας του στο τέλος του 2022, ο Φέτελ αποφάσισε πως φέτος θα απολαύσει τη ζωή του μακριά από τις πίστες. Για να το κάνει αυτό, έπρεπε να απορρίψει πολλές προτάσεις που του έγιναν για ρόλο οδηγού.

«Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από αρκετό κόσμο για να τρέξω φέτος. Όμως έβαλα ένα στόχο με τον εαυτό μου, να είμαι ελεύθερος να κάνω ό,τι θέλω φέτος και είπα όχι σε πολλά πράγματα. Θέλω να μάθω την εκδοχή του εαυτού μου που δεν έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και θέλει να κάνει διαφορετικά πράγματα. Είμαι ακόμη σε ένα ταξίδι. Περνάω αρκετό χρόνο με τα παιδιά μου. Αργά ή γρήγορα βέβαια θα βρω αυτό που θέλω να κάνω και θα ξεκινήσω μια νέα περιπέτεια», αποκάλυψε ο Φέτελ.

Φωτογραφίες: fastestpitstop/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!