F1 – Επίσημο: Ο Ρικάρντο στην AlphaTauri από τον επόμενο αγώνα

F1 – Επίσημο: Ο Ρικάρντο στην AlphaTauri από τον επόμενο αγώνα
Παρελθόν είναι με κάθε επισημότητα ο Νικ Ντε Βρις από τη Scuderia AlphaTauri. Ο Αυστραλός Ντάνιελ Ρικάρντο τον αντικαθιστά από το επόμενο κιόλας Grand Prix.

Μόλις δέκα αγωνιστικά τριήμερα χρειάστηκαν ώστε η Red Bull να αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Νικ Ντε Βρις στη Scuderia AlphaTauri. Ο Ολλανδός δεν έπεισε τους «ταύρους» με τις επιδόσεις του δίπλα στον Γιούκι Τσουνόντα και είναι πλέον παρελθόν από την ιταλική ομάδα.

Τη θέση του θα πάρει το χαμογελαστό παιδί της Formula 1, Ντάνιελ Ρικάρντο, ο οποίος θα αγωνιστεί στην AlphaTauri με τη μορφή δανεισμού από τη Red Bull Racing, στην οποία είναι τρίτος οδηγός. Ο Αυστραλός έχασε τη θέση του στη Formula 1 στο τέλος του 2022 έπειτα από δύο κακές σεζόν στη McLaren και θέλει πλέον να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του στην οικογένεια της Red Bull.

O 34χρονος Αυστραλός θα είναι στο δυναμικό της ομάδας της Φαέντσα από τον επόμενο αγώνα στην Ουγγαρία, το τριήμερο 21-23 Ιουλίου. Ωστόσο το ενδεχόμενο να αγωνιστεί από το 2024 στη Red Bull Racing έχει ήδη διαψευσθεί από τον Κρίστιαν Χόρνερ.

Στην ανακοίνωσή της η ιταλική ομάδα αναφέρει: «Η AlphaTauri γνωστοποιεί πως ο Ντάνιελ Ρικάρντο θα ενταχθεί στο δυναμικό της ως δανεικός από τη Red Bull Racing για την υπόλοιπη σεζόν, αρχής γενομένης από το Grand Prix Ουγγαρίας».

Ο Ρικάρντο έχει οδηγήσει στο παρελθόν για την ομάδα της Φαέντσα την περίοδο 2012-2013, όταν ακόμη ονομαζόταν Toro Rosso. Τα δύο αυτά χρόνια ήταν κρίσιμα, ώστε να του εξασφαλίσουν την προαγωγή στη μεγάλη ομάδα το 2014 δίπλα στον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Στην καριέρα του ο Αυστραλός έχει κατακτήσει 8 νίκες, με την τελευταία να είναι στο Grand Prix Ιταλίας το 2021. Πλέον καλείται να επιστρέψει στο αγαπημένο του σπορ με το χειρότερο σε δυναμική μονοθέσιο του φετινού πρωταθλήματος, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα.

Η απομάκρυνση του Ντε Βρις αφήνει μόλις δύο rookies στο grid της Formula 1, τους Όσκαρ Πιάστρι της McLaren και Λόγκαν Σάρτζεντ της Williams Racing.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!