24 Ώρες Λε Μαν - H Alpine παρουσίασε το θηριώδες Hypercar της

24 Ώρες Λε Μαν - H Alpine παρουσίασε το θηριώδες Hypercar της
Η γαλλική φίρμα έκανε τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου της αγωνιστικού πρωτοτύπου, με το οποίο θα πάρει μέρος στο WEC και τις 24 Ώρες Λε Μαν το 2024.

Η εβδομάδα αυτή αποτελεί γιορτή για το μηχανοκίνητο αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα για τους αγώνες αντοχής. Οι 24 Ώρες Λε Μαν είναι το επίκεντρο της προσοχής τις τελευταίες ημέρες, με ομάδες και οδηγούς να δίνουν την απόλυτη μάχη επί 24 ώρες, αρχής γενομένης από τις 5 (ώρα Ελλάδας).

Έπειτα από τη συναρπαστική μάχη της pole position, στην πίστα του Σαρτ στη βορειοδυτική Γαλλία, όλοι είχαν την Παρασκευή 9 Ιουνίου, μια ημέρα χαλάρωσης για να κάνουν τις τελευταίες προετοιμασίες τους. Δίχως δράση στην πίστα, υπήρξαν διάφορες ανακοινώσεις, με μία άκρως σημαντική να είναι της Alpine.

Alpine A424_β

H γαλλική φίρμα παρουσίασε το νέο της Hypercar προδιαγραφών LMDh, το οποίο έχει την ονομασία A424_β. Έχει εξελιχθεί με βάση σασί της Oreca και θα πάρει μέρος στο WEC και τις 24 Ώρες Λε Μαν το 2024. Η Alpine θα επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής με δύο αγωνιστικά πρωτότυπα για πρώτη φορά μετά το 2022.

Το A424_β θα παίρνει κίνηση από έναν V6 twin-turbo κινητήρα 3.4 λίτρων της Mechachome, ενώ ένα υβριδικό σύστημα απόδοσης 50 kW θα δίνει επιπλέον ισχύ.

Alpine A424_β

Η Alpine θα είναι ένας εκ των τεσσάρων νέων κατασκευαστών που θα κάνουν ντεμπούτο στο WEC την επόμενη σεζόν και θα πλαισιώσει την ήδη εντυπωσιακή λίστα συμμετεχόντων. Μαζί με τους Γάλλους θα εισέλθουν στο πρωτάθλημα στην κατηγορία Hypercar οι: BMW, Lamborghini και Isotta Fraschini.

Στο WEC συμμετέχουν ήδη οι: Toyota, Ferrari, Peugeot, Porsche, Cadillac, Glickenhaus Racing και Vanwall.

Alpine A424_β

Ακούστε το podcast του gMotion by Gazzetta με το preview για τις 24 Ώρες Λε Μαν.

Φωτογραφίες: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!