Formula 1: Ο οδηγός του Αυτοκινήτου Ασφαλείας μιλά για το Άμπου Ντάμπι του 2021

Formula 1: Ο οδηγός του Αυτοκινήτου Ασφαλείας μιλά για το Άμπου Ντάμπι του 2021
O επί 23 χρόνια οδηγός του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στην F1, Μπερντ Μεϊλάντερ, μίλησε για το πώς έζησε τον ανατρεπτικό και αμφιλεγόμενο... τελικό του 2021.

Δίχως αμφιβολία, ο τρόπος με τον οποίο κρίθηκε το πρωτάθλημα της Formula 1 το 2021 θα είναι πάντα ένα θέμα συζήτησης. Μπορεί να έχουν περάσει 15 μήνες από τότε που ο Μαξ Φερστάπεν προσπέρασε τον Λιούις Χάμιλτον και αναδείχθηκε πρωταθλητής, όμως στις μνήμες όλων θα μείνει για πάντα το τι έγινε στους τελευταίους γύρους.

Η FIA πραγματοποίησε έρευνα για το χειρισμό της διαδικασίας του Αυτοκινήτου Ασφαλείας. Η έκθεση που δημοσίευσε τον Φεβρουάριο του 2022, έκανε λόγο για ανθρώπινο λάθος στην εφαρμογή των κανονισμών. Ως αποτέλεσμα, ο Μάικλ Μάσι απομακρύνθηκε από το ρόλο του Διευθυντή Αγώνα. Λίγους μήνες αργότερα, αποχώρησε οικειοθελώς από την παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο οδηγός του Αυτοκινήτου Ασφαλείας από το 1999, Μερντ Μεϊλάντερ, έζησε από «πρώτο χέρι» τους τελευταίους γύρους του αγώνα. Για πρώτη φορά, ο Γερμανός μίλησε για τον αγώνα του Άμπου Ντάμπι του 2021 και αποκάλυψε το πρώτο πράγμα που έκανε μετά τον τερματισμό.

«Αμέσως μετά τον αγώνα, περπατούσα στο χώρο φιλοξενίας θεατών στα paddock φορώντας το κράνος μου. Πήγα στο πίσω μέρος και κάθισα σε ένα μέρος. Έπρεπε να μείνω μόνος μου και να σκεφτώ: τι ακριβώς έγινε», είπε ο Μεϊλάντερ στο AMuS, επικαλούμενος τα γεγονότα του τερματισμού στο Άμπου Ντάμπι. Λόγια ενδεικτικά της αμηχανίας της στιγμής.

Τα όσα ακολούθησαν τον τελικό της Γιας Μαρίνα, δεν τα έχουμε ξαναδεί στη σύγχρονη εποχή της Formula 1. H Mercedes-AMG είχε σκεφτεί σοβαρά να εφεσιβάλει τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος, καθώς θεωρούσε πως ο τίτλος εκλάπη από τον Χάμιλτον.

Φωτογραφίες: davidpremier/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!