Formula 1: Υπάρχει κάτι που η Ferrari κάνει καλύτερα από τους άλλους (vid)

Formula 1: Υπάρχει κάτι που η Ferrari κάνει καλύτερα από τους άλλους (vid)
Κι όμως δεν πάνε όλα στραβά στο στρατόπεδο της Scuderia Ferrari, αφού έχει μια ιδιαίτερη πρωτιά στο φετινό πρωτάθλημα της F1.

Το 2023 δεν ξεκίνησε με καθόλου καλό τρόπο για την ιταλική ομάδα, με την SF-23 να αποδεικνύεται ένα δύστροπο μονοθέσιο. Στους δύο αγώνες που έχουν διεξαχθεί έως τώρα, κανένας εκ των Σαρλ Λεκλέρ ή Κάρλος Σάινθ δεν έχει καταφέρει να διεκδικήσει νίκη. Μάλιστα, η αγωνιστική φόρμα της Scuderia είναι τέτοια, που δεν έχει καταφέρει να ανέβει ακόμη στο βάθρο.

Παρά το απογοητευτικό ξεκίνημα, στη Ferrari έχουν ένα λόγο να είναι ικανοποιημένοι. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο 2023, πραγματοποίησαν την ταχύτερη αλλαγή ελαστικών. Συγκεκριμένα, στο 16ο γύρο, ο Σαρλ Λεκλέρ μπήκε στα pit για αλλαγή ελαστικών και πέρασε από τη μαλακή γόμα στη σκληρή. Η διάρκεια που είχε η στάση του Μονεγάσκου στο pit-box της ιταλικής ομάδας ήταν 2,1 δευτερόλεπτα.

Μάλιστα, η πρωτιά της Ferrari ήρθε με διαφορά από το δεύτερο ταχύτερο pit-stop, αυτό του Έστεμπαν Οκόν. Οι μηχανικοί της Alpine άλλαξαν τα τέσσερα ελαστικά του Γάλλου σε 2,36 δευτερόλεπτα. Στην 3η θέση ήταν ο Σέρχιο Πέρεζ, με αλλαγή ελαστικών σε 2,50 δευτερόλεπτα. Η πιο αργή ομάδα στα pit-stop του GP Σαουδικής Αραβίας ήταν η Alfa Romeo, με τον Βάλτερι Μπότας να έχει την ταχύτερη αλλαγή στα 3,35 δευτερόλεπτα.

Έχοντας σημειώσει την ταχύτερη αλλαγή ελαστικών σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία, η Ferrari έχει την πρωτιά στη σχετική λίστα.

Μετά το τέλος του GP της Σαουδικής Αραβίας, Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης σχολίασαν όσα έγιναν στη Τζέντα σε ένα χορταστικό TikTok LIVE.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί...

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!