Formula 1: Το μαεστρικό προσπέρασμα του Χάμιλτον επί του Σάινθ (vid)

Formula 1: Το μαεστρικό προσπέρασμα του Χάμιλτον επί του Σάινθ (vid)
O οδηγός της Ferrari δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην «επίθεση» του οδηγού της Mercedes.

Μπορεί στην κορυφή το προσπέρασμα που τα έκρινε όλα να έγινε μόλις στον τέταρτο γύρο, με τον Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing να ανακτά τα ηνία από τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin, όμως πίσω τους είδαμε πληθώρα από μάχες ρόδα με ρόδα.

Μία από τις πλέον αξιοσημείωτες, ήταν αυτή του Λιούς Χάμιλτον με τον Κάρλος Σάινθ. Ενώ στο πρώτο stint ο οδηγός της Mercedes είχε τη σκληρή γόμα ελαστικών της Pirelli και αδυνατούσε να κινηθεί ανταγωνιστικά, το αυτοκίνητο ασφαλείας από την εγκατάλειψη του Λανς Στρολ άλλαξε τα δεδομένα.

Η Ferrari είχε ήδη πάει από μέση γόμα σε σκληρή κι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, έκανε την αντίθετη διαδρομή. Όταν λοιπόν στην επανεκκίνηση βρήκε μπροστά του τον Ισπανό, δεν άργησε να επιτεθεί.

Στα φρένα για την αριστερή, πρώτη στροφή ο Ισπανός είχε τοποθετήσει την SF-23 στην εσωτερική και κρατήθηκε μπροστά. Ωστόσο ο Βρετανός άλλαξε άμεσα τροχιά και είχε την καλύτερη έξοδο από τη στροφή οκτώ, κερδίζοντας έτσι τη θέση.

Δείτε το προσπέρασμα στο video που ακολουθεί…

Ο Χάμιλτον ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τέταρτη θέση, με τον Σάινθ στην πέμπτη. Οι δύο οδηγοί ισοβαθμούν στην κατάταξη, έχοντας από 20 πόντους στο ενεργητικό τους.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!