Formula 1, Σαουδική Αραβία: Ο Φερστάπεν δείχνει ασταμάτητος, η Ferrari αργή

Formula 1, Σαουδική Αραβία: Ο Φερστάπεν δείχνει ασταμάτητος, η Ferrari αργή
Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην 3η και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών της F1 για το GP Σαουδικής Αραβίας.

Η δράση συνεχίστηκε στην πίστα της Τζέντα κάτω από συννεφιασμένο ουρανό, δίπλά στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας για το FP3 του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. Ομάδες και οδηγοί έκαναν τις τελευταίες τους «πρόβες» ενόψει κατατακτηρίων, δοκιμάζοντας αλλαγές στο στήσιμο των μονοθεσίων και τη λειτουργία των ελαστικών.

Ταχύτερος και σε αυτήν την περίοδο ελεύθερων δοκιμών ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. O Ολλανδός είναι σε ένα δικό του ρυθμό έως τώρα στο τριήμερο και με τη μαλακή γόμα σημείωσε χρόνο 1:28,660, κατακτώντας την πρώτη 1η θέση στο FP3. Ο Ολλανδός ήταν έξι δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος του teammate του, Σέρχιο Πέρεζ, με τον Μεξικανό οδηγό να μην έχει «καθαρή» τελευταία προσπάθεια. Ωστόσο προς ώρας τα δύο RB19 είναι με διαφορά τα ταχύτερα μονοθέσια στη Τζέντα.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin, o οποίος ήταν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο (998 χιλιοστά) πιο αργός από τον Φερστάπεν. Ο teammate του, Λανς Στρολ ήταν στην 4η θέση, με τους δύο να τους χωρίζει λιγότερο από μισό δέκατο του δευτερολέπτου. Ο Λιούις Χάμιλτον με τη δίχως πρόσφυση Mercedes W14 έκλεισε την πρώτη 5άδα, με τη διαφορά του να είναι πάνω από 1 δευτερόλεπτο από την κορυφή.

Μόλις στην 6η θέση ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari, με τον Μονεγάσκο να παλεύει, όπως ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, να βρει πρόσφυση στην αραβική πίστα. Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της McLaren, με τον Λάντο Νόρις να ξεπερνά για οκτώ χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Όσκαρ Πιάστρι. Στην 9η θέση της κατάταξης ήταν ο Πιέρ Γκασλί της Alpine, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Κάρλος Σάινθ με τη δεύτερη SF-23.

Οι διαφορές για μία ακόμη φορά ήταν μικρές μεταξύ των οδηγών -πλην red Bull φυσικά-, με τον 3ο Αλόνσο να τον χωρίζει μισό δευτερόλεπτο από τον 16ο Λόγκαν Σάρτζεντ. Στη διαδικασία δεν συμμετείχε ο Νικ Ντε Βρις, λόγω αλλαγής στη μονάδα ισχύος της AlphaTauri AT04 από τους μηχανικούς του. Ο teammate του, Γιούκι Τσουνόντα, ήταν μόλις στη 19η θέση.

Η δράση συνεχίζεται στις 19:00 με τις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 18:30.

Αποτελέσματα FP3 Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

GP Σαουδικής Αραβίας

To F1 Vlog πατάει γκάζι στο Gazzetta! Η χιουμοριστική ανασκόπηση των Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1 άλλαξε πίστα, δείτε στο παρακάτω video όσα συνέβησαν στη μάχη της ερήμου.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!