Alfa Romeo: Που θα «γεννηθούν» τα επόμενα EV

Κώστας Παστρίμας
Alfa Romeo: Που θα «γεννηθούν» τα επόμενα EV
Η νέα γενιά ηλεκτρικών της Stellantis θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Κασινό της Alfa Romeo.

Η κατασκευή δύο πολύ σημαντικών μοντέλων της Alfa Romeo, Giulia και Stelvio όπως και της Maserati Grecale, γίνεται στο εργοστάσιο Κασινό της Ιταλίας. Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο που βρίσκεται μεταξύ της Ρώμης και της Νάπολης εγκαινιάστηκε το 1972. Σήμερα περισσότερα από 1.200 ρομπότ συμβάλουν στην αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής, η οποία εκτός από το κορυφαίο επίπεδο ποιότητας, μειώνει σημαντικά και την κατανάλωση νερού και ενέργεια.

Alfa Romeo

Αυτήν λοιπόν την μονάδα επέλεξε ο Όμιλος Stellantis να προσθέσει την παραγωγή μοντέλων τα οποία θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα STLA Large που είναι σχεδιασμένη ειδικά για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Η STLA Large είναι σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 800 χιλιομέτρων, εφοδιάζεται με ολοκληρωμένα συστήματα ηλεκτροκίνησης EDM (Electric Drive Modules) και προσφέρει μεγάλη ευελιξία στους σχεδιαστές.

Alfa Romeo

Το Κασινό πλέον είναι το δεύτερο εργοστάσιο της Stellantis, μετά από εκείνο του Γουίντορ στον Καναδά, όπου επιβεβαιώνεται η ένταξη στο χαρτοφυλάκιο του της κορυφαίας πλατφόρμας Large της οικογένειας STLA. Την συγκεκριμένη εξέλιξη καλωσόρισε ο CEO της Stellantis Κάρλος Ταβάρες. «Το εργοστάσιο του Cassino έχει μια πλούσια ιστορία καινοτομίας και τεχνολογίας. Τα μοντέλα που θα βασιστούν στις πλατφόρμες STLA θα φέρουν επανάσταση στην οδηγική εμπειρία και για αυτό εμπιστευόμαστε απόλυτα τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του εργοστασίου για αυτή την πολύ σημαντική αποστολή».

Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!