Επίσημα ο Χόρχε Λορένζο στο Porsche Supercup 2023

Κώστας Παστρίμας
Επίσημα ο Χόρχε Λορένζο στο Porsche Supercup 2023
Ο Ισπανός 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP ανακοίνωσε την συμμετοχή του στο Porsche Supercup 2023 με την Huber Racing.

Ο Χόρχε Λορένζο στο τέλος του 2019 αποφάσισε να βάλει τέλος στην εκπληκτική του καριέρα έχοντας κατακτήσει τρία πρωταθλήματα MotoGP και μάλιστα στη χρυσή εποχή του θεσμού με αντιπάλους τους Βαλεντίνο Ρόσι, Κέισι Στόνερ και Μαρκ Μάρκεθ.

porsche

Ο Ισπανός αναβάτης παρόλα αυτά δεν σταμάτησε να ασχολείται με τους αγώνες, στρέφοντας όμως την προσοχή τους στους τέσσερις τροχούς και τα αυτοκίνητα. Το 2022 ο Λορένζο πήρε μέρος σε όλο το πρωτάθλημα Porsche Carrera Cup Italia τερματίζοντας στην 14η θέση της βαθμολογίας, ενώ έκανε και μια έκτακτη συμμετοχή στο Porsche Supercup στην πίστα της Ίμολα τερματίζοντας στην 30ή θέση.

Πλέον ο πρώην αναβάτης της Yamaha, της Ducati και της Honda θα λάβει μέρος σε όλο το πρωτάθλημα Porsche Supercup του 2023 με την ομάδα της Huber Racing. Ο θεσμός ακολουθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 και ξεκινάει στην Ίμολα τον Μάιο. Πραγματοποιούνται 8 αγώνες με τελευταία στάση τη Μόντσα τον Σεπτέμβριο.

porsche

Ο Χόρχε Λορένζο, ο οποίος προτίμησε το Porsche Supercup από το DTM καθώς ναυάγησαν οι συζητήσεις με τον Γκέραρντ Μπέργκερ, δήλωσε στα social media: «Με χαρά ανακοινώνω ότι θα αγωνιστώ στο Porsche Supercup 2023 με την Huber Racing. Είναι μια πολύ ανταγωνιστική και επαγγελματική ομάδα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!