Με ακτινωτούς τροχούς η KTM 390 ADV του 2023 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Με ακτινωτούς τροχούς η KTM 390 ADV του 2023 (vid)
H ΚΤΜ παρουσίασε το αναβαθμισμένο 390 Adventure που στοχεύει σε ακόμα περισσότερες εξορμήσεις.

Μια από τις μοτοσικλέτες που έχουν ταιριάζει «γάντι» στην ελληνική πραγματικότητα είναι η KTM 390 Adventure. Η μικρή On-Off της αυστριακής μάρκας είναι μια πολύ δυναμική μοτοσικλέτα σχεδιασμένη για να μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο στις καθημερινές μετακινήσεις, όσο και σε μικρές και μεγάλες εξορμήσεις.

Για το 2023 η KTM αποφάσισε να αναβαθμίσει την 390 προσθέτοντάς της ακόμα ένα μικρό λιθαράκι προς το δρόμο της περιπέτειας. Το βασικό στοιχείο λοιπόν για να γίνει ακόμα πιο σκληροτράχηλο ήταν η τοποθέτηση ακτινωτών τροχών από αλουμίνιο με διαστάσεις 19 ίντσες μπροστά και 17 ίντσες πίσω. Αμέσως αυτό δίνει στη μοτοσικλέτα περισσότερη ελευθερία στις εκτός δρόμου διαδρομές και μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερο εύρος ελαστικών (ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Continental TKC70).

ΚΤΜ

Ο κινητήρας παραμένει ο γνωστός μονοκύλινδρος των 373 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 44 ίππους και 37 Nm ροπής. Την τροφοδοσία έχει αναλάβει σύγχρονο σύστημα ψεκασμού με την KTM να έχει προσθέσει στη μοτοσικλέτα σύστημα ηλεκτρονικού γκαζιού. Τα ηλεκτρονικά είναι πλούσια με σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, ρυθμιζόμενο ABS Στροφής με λειτουργία Off-Road, μονόδρομο συμπλέκτη και επιλογή οδήγησης Off-Road.

ΚΤΜ

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα και οι αναρτήσεις φέρουν τη σφραγίδα της WP Apex με ρυθμίσεις τόσο εμπρός όσο και πίσω. Το βάρος της 390 Adventure είναι μόλις 172 κιλά γεμάτη και το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 14,5 λίτρα, κάτι που συνεπάγεται σε μεγάλη αυτονομία (σχεδόν 400 Km) χάρη στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Βίντεο παρουσίασης της 390 Adventure του 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!