Βάθρο και στους τέσσερις τροχούς για τον Βαλεντίνο Ρόσι

Κώστας Παστρίμας
Βάθρο και στους τέσσερις τροχούς για τον Βαλεντίνο Ρόσι
O Ιταλός πρώην αναβάτης MotoGP ανέβηκε στο βάθρο του 24ωρού αγώνα του Ντουμπάι στο ντεμπούτο του με την BMW.

Όταν η ομάδα WRT με την οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα GT World Challenge ο Βαλεντίνο Ρόσι, ανακοίνωσε ότι για το 2023 θα αγωνίζεται με τα αυτοκίνητα της BMW M, μας άνοιξε η όρεξη για... ωραία πράγματα από τον Ιταλό! Από τις πρώτες δοκιμές φάνηκε ότι η BMW M4 GT3 θα ήταν πολύ ανταγωνιστική κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα στον πρώτο αγώνα που συμμετείχε για το 2023.

Ο λόγος για τον 24ωρο αγώνα του Ντουμπάι, όπου η WRT έδειξε την ανωτερότητά της. Με τις εξαιρετικά γρήγορες BMW M4 GT3 κατάφεραν να κερδίσουν τον αγώνα και να παράλληλα να ανέβουν στην 3η θέση του βάθρου. Το αυτοκίνητο με το νούμερο 7 κυριάρχησε και πήρε τη νίκη με τη βοήθεια των εργοστασιακών οδηγών της BMW M Γιένς Κλίνγκμαν και Ντράις Βάντχουρ.

BMW

Την ανταγωνιστικότητα της M4 GT3 απέδειξε και η κατάκτηση της 3ης θέσης του αυτοκινήτου με το νούμερο 46. Ο Βαλεντίνο Ρόσι μαζί με τους συναθλητές του ήταν ταχύτατοι και παρότι ξεκίνησαν από την 8η θέση γρήγορα σκαρφάλωσαν στην τριάδα. Δύο ώρες πριν το τέλος του αγώνα παραλίγο να έχουμε δράματα όταν είχαν ένα ατύχημα. Οι ζημιές στην BMW δεν ήταν μεγάλες, κατάφεραν να μπουν ξανά στον αγώνα και τελικά να φτάσουν στον τερματισμό στην 3η θέση.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της BMW M4 GT3 σε 24ωρο αγώνα και η πρώτη νίκη της BMW στον αγώνα του Ντουμπάι από το 2011. Παράλληλα, ήταν το πρώτο βάθρο του Βαλεντίνο Ρόσι με την WRT στη νέα του περιπέτεια στους αγώνες GT με τον Ιταλό να είναι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι είναι το πρώτο μου βάθρο με την WRT και το πέτυχα στον πρώτο μου αγώνα με την BMW M Motorsport. Είναι ένα σημάδι. Είναι υπέροχο ξεκίνημα. Ο αγώνας ήταν καλός και τον ευχαριστήθηκα πολύ. Δεν ήταν εύκολο αλλά στο τέλος πήραμε το βάθρο και αυτός ήταν ο στόχος μας».

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!