Το πρώτο τεστ του Ρόσι με την BMW M4 GT3 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Το πρώτο τεστ του Ρόσι με την BMW M4 GT3 (vid)
Ο Βαλεντίνο Ρόσι έκανε τις πρώτες δοκιμές με το νέο του αγωνιστικό αυτοκίνητο και έμεινε πολύ ικανοποιημένος.

Η BMW M Motorsport ανακοίνωσε ότι ο Βαλεντίνο Ρόσι είναι πλέον μέλος της αγωνιστικής ομάδας του 2023 ως εργοστασιακός οδηγός. Η ομάδα του Ιταλού, πρώην αναβάτη MotoGP, WRT Racing λίγες ημέρες πριν ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την BMW M για τη νέα χρονιά αφήνοντας την Audi με την οποία συνεργάστηκε το 2022. Πλέον η ομάδα θα έχει τη στήριξη της BMW στην κατηγορία GT3.

Παράλληλα με την επίσημη ανακοίνωση της BMW M ο Βαλεντίνο Ρόσι είχε την ευκαιρία να κάνει και τις πρώτες δοκιμές με την M4 GT3. Ο Ιταλός έμεινε πολύ ικανοποιημένος με την απόδοση του αυτοκινήτου και ελπίζει το 2023 να είναι πιο ανταγωνιστικός. Η αρχή της αγωνιστικής χρονιάς θα γίνει στο Ντουμπάι με τον 24ωρο αγώνα και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Αυστραλία για τον κλασικό αγώνα Bathurst που θα είναι το πρώτο δυνατό τεστ της ομάδας.

Rossi

Στόχος της ομάδας WRT BMW την επόμενη χρονιά είναι τα καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα GT World Challenge Europe, αλλά και στους μεμονωμένους αγώνες που θα πάρουν μέρος. Ήδη έχουν ανακοινώσει ότι θα αγωνιστούν στο 24ωρο αγώνα του Spa, ενώ οι συνοδηγοί του Ρόσι για το 2023 θα είναι οι έμπειροι Μαξίμ Μαρτίν και Αουγκούστο Φάρφους.

Ο Ρόσι με ενθουσιασμό, δήλωσε: «Είμαι περήφανος που έγινα μέλος των εργοστασιακών οδηγών της BMW M, είναι μια υπέροχη ευκαιρία. Πέρυσι ξεκίνησα σοβαρά τους αγώνες αυτοκινήτου και τερμάτισα την πρώτη χρονιά με την WRT πολύ καλά. Είμαι ικανοποιημένος που η ομάδα WRT επέλεξε την BMW M ως νέο συνεργάτη. Ήδη δοκίμασα την BMW M4 GT3 δύο φορές και αισθάνθηκα καλά με το αυτοκίνητο. Νομίζω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί την επόμενη χρονιά. Επίσης η BMW M Motorsport μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ με δύο δυνατούς οδηγούς, τον Μαξίμ Μαρτίν και τον Αουγκούστο Φάρφους. Ακόμα έχω πολλά να μάθω και να βελτιωθώ, αλλά ελπίζω να ανταπεξέλθω και να είμαι γρήγορος κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου».

Rossi

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!