Πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα από την Yadea (vid)

Κώστας Παστρίμας
Πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα από την Yadea (vid)
Η Yadea παρουσίασε την καινούρια της ηλεκτρική μοτοσικλέτα Keeness VFD με επιδόσεις 125 κ.εκ.

Όσοι παρακολουθείτε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το οποίο πραγματοποιείται στο Κατάρ αυτές τις ημέρες, ίσως έχετε αντιληφθεί την παρουσία ανάμεσα στους χορηγούς της Yadea. Η κινεζική μάρκα κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων έχει ξεκινήσει μια επιθετική πολιτική εξωστρέφειας και θέλει να δείξει σε όλο τον κόσμο την τεχνολογική ανωτερότητα των προϊόντων της.

Στην γκάμα της Yadea έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ηλεκτρικά scooter, ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια, αλλά τώρα ήρθε η ώρα για την πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Yadea. Το μοντέλο ονομάζεται Keeness VFD και σχεδιαστικά ξεκαθαρίζει ότι ανήκει στην κατηγορία των naked μοντέλων. Οι επιδόσεις του είναι στο επίπεδο των 125αριών με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 10 kW (13,4 ίππους) και 280 Nm ροπής με τη μετάδοση να γίνεται μέσω αλυσίδας. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 100 Km/h, ενώ η επιτάχυνση των 0-50 Km/h έρχεται σε 4 δευτερόλεπτα.

yadea

Τον αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα συνοδεύουν δυο μπαταρίες λιθίου 72V32Ah οι οποίες ξεχωρίζουν για το χαμηλό βάρος και την αποσπώμενη δομή της, ενώ χαρίζουν αυτονομία 140 χιλιόμετρα στην επιλογή ECO (45Km/h). Οι αναρτήσεις είναι προσεγμένες και αποτελούνται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και ένα μονό, ρυθμιζόμενο, αμορτισέρ πίσω, ενώ οι τροχοί είναι 17 ιντσών. Τα φρένα με δίσκο εμπρός και πίσω διαθέτουν σύστημα ABS και συνδυασμένο σύστημα πέδησης CBS.

yadea

Εντυπωσιακός είναι ο εξοπλισμός του μοντέλου με οθόνη TFT 5 ιντσών, θύρα φόρτισης USB, σύστημα Cruise Control, αποθηκευτικό χώρο 16 λίτρων και σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί. Το νέο Keeness VFD αναμένεται στην Ευρώπη το 2023.

Βίντεο παρουσίασης του Yadea Keeness VFD.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!