Formula 1, Βραζιλία: Η στιγμή της σύγκρουσης των Φερστάπεν-Χάμιλτον (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Βραζιλία: Η στιγμή της σύγκρουσης των Φερστάπεν-Χάμιλτον (vid)
Οι δυο παγκόσμιοι πρωταθλητές της F1 είχαν εντός πίστας κοκορομαχία μετά από πολύ καιρό!

Μπορεί το 2021 οι Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον να μονομάχησαν για τον παγκόσμιο τίτλο της Formula 1, κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στροφή της σεζόν, όμως φέτος σπάνια τους έχουμε δει να… συναντιούνται στην πίστα.

Η διαφορά στη δυναμική των μονοθεσίων της Red Bull Racing και της Mercedes-AMG Petronas ήταν μεγάλη – ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν. Πράγμα που μας στέρησε μάχες όπως αυτές που είδαμε στη Βραζιλία.

Στον αγώνα Sprint ο νυν Παγκόσμιος Πρωταθλητής μαχόταν ρόδα με ρόδα με τον έτερο οδηγό των «ασημί βελών», Τζόρτζ Ράσελ, επί τρεις γύρους! Ένα 24ωρο μετά, η κόντρα με τον Χάμιλτον δεν κράτησε τόσο.

Μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας, ο Ολλανδός προσπάθησε να περάσει τον Βρετανό από την εξωτερική της στροφής 1 του Ιντερλάγκος. Βρέθηκαν δίπλα δίπλα αλλά η RB18 δεν κατάφερε να… «χώσει μύτη» μπροστά από τη W13 E Performance. Τα δύο μονοθέσια βρέθηκαν να διεκδικούν χώρο στην είσοδο της δεξιάς πλέον στροφής #2 κι εκεί, αναγκαστικά ένας θα αποκτούσε πλεονέκτημα.

Όμως ο Φερστάπεν δεν ενέδωσε, προσπάθησε να στριμώξει το μονοθέσιο του στην εσωτερική του Χάμιλτον και η μεταξύ τους σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Από αυτή, τις περισσότερες ζημιές υπέστη ο «ταύρος» - ήταν ενδεικτικό πως ο Λιούις συνέχισε με περιορισμένη ζημιά και δίχως απώλειες, ολοκληρώνοντας τελικά τον αγώνα στη δεύτερη θέση.

Αντίθετα, ο Φερστάπεν που έλαβε και ποινή 5 δευτερολέπτων καθώς κρίθηκε από τους αγωνοδίκες υπαίτιος της σύγκρουσης, έμεινε έκτος.

Φωτογραφίες: Twitter/Formula1 , Red Bull Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!