WRC: Ο Χέικι Κοβαλάινεν θα τρέξει στο Ράλλυ Ιαπωνίας

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC: Ο Χέικι Κοβαλάινεν θα τρέξει στο Ράλλυ Ιαπωνίας
Ο πρώην οδηγός της Formula 1, έχει αφήσει τις πίστες και έχει ξεκινήσει νέα καριέρα στις ειδικές διαδρομές!

Μπορεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ να έχει ήδη κριθεί και ο Κάλε Ροβάνπερα να έγινε ο νεότερος κάτοχος του τίτλου στην ιστορία του θεσμού, όμως η σεζόν του 2022 δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Αυτή την εβδομάδα έχουμε επιστροφή στη δράση, με τη διεξαγωγή του Ράλλυ Καταλονίας-Ισπανίας ενώ στις 10-13 Νοεμβρίου, έχουμε τον δέκατο-τρίτο και τελευταίο γύρο της τρέχουσας σεζόν – το Ράλλυ Ιαπωνίας.

Όπως γνωστοποιήθηκε, στη μάχη της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου θα έχουμε 38 συμμετοχές και σε αυτές συναντάμε ένα όνομα που σίγουρα τραβάει το ενδιαφέρον!

Ο λόγος για τον πρώην οδηγό του μαγικού κόσμου της Formula 1, Χέικι Κοβαλάινεν, που έχει πλέον στραφεί στα ράλλυ κι αυτή θα είναι η παρθενική εμφάνισή του σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο Φινλανδός που τον περασμένο μήνα κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιαπωνίας οδηγώντας ένα Škoda Fabia R5, θα κάνει ντεμπούτο στο WRC! Θα έχει συνοδηγό την Σάε Κιταγκάβα, που βρίσκεται στο πλευρό του από το 2016.

Ο 40χρονος Κοβαλάινεν συμμετείχε σε 112 Grand Prix της F1, οδηγώντας για λογαριασμό των Renault, McLaren, Team Lotus, Caterham και Lotus F1. Κατέκτησε μία νίκη, στην Ουγγαρία το 2008, μία pole position, σημείωσε δύο φορές τον ταχύτερο γύρο και ανέβηκε 4 φορές στο βάθρο. Αποχώρησε από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο τέλος της σεζόν του 2013.

Όσο για το Ράλλυ Ιαπωνίας, επιστρέφει στο καλεντάρι του WRC μετά από 12 χρόνια. Ανάμεσα στις 38 συμμετοχές συναντάμε 11 πληρώματα. Η Toyota Gazoo Racing θα κατεβάσει τέσσερα Yaris Rally1 για τον εντός έδρας αγώνα της, με τους Ροβάνπερα, Σεμπαστιέν Οζιέ, Έλφιν Έβανς και τον τοπικό ήρωα Τακαμότο Κατσούτα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ντεμπούτο στο WRC κάνει και ο πατέρας του Ιάπωνα, ο Νοριχίκο Κατσούτα, που όμως θα τρέξει με ένα GR Yaris προηγούμενης γενιάς.

Όιτ Τάνακ

Η Hyundai Motorsport θα έχει τρία i20 N με τους Όιτ Τάνακ, Τιερί Νεβίλ και Ντάνι Σόρντο. Όσο για την M-Sport Ford, θα αγωνιστεί με τέσσερα Puma Rally 1. Ο Κρεγκ Μπριν θα τρέξει πρώτη φορά με συνοδηγό τον Τζέιμς Φούλτον ενώ στις ειδικές θα βγουν ακόμα ο Γκας Γκρίνσμιθ, ο Αντριέν Φουρμό που επιστρέφει πίσω από το τιμόνι αλλά και ο δικός μας, Ιορδάνης Σερδερίδης.

Θυμίζουμε πως ο τίτλος των κατασκευαστών είναι ακόμα ανοιχτός, όπως άλλωστε και η μάχη στη WRC2, με βασικούς υποψηφίους τους Καγιετάν Καγιετάνοβιτς και Εμίλ Λίντχολμ.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool, Heikki Kovalainen/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!