ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Το πρόγραμμα των ειδικών διαδρομών της Παρασκευής

Στάθης Κοκκορόγιαννης
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Το πρόγραμμα των ειδικών διαδρομών της Παρασκευής
Η δράση στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις συνεχίζεται την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές.

Μετά την εντυπωσιακή υπερειδική στο Ολυμπιακό Στάδιο, οι κερκίδες του οποίου γέμισαν από δεκάδες χιλιάδες φίλους της ταχύτητας, η πραγματική δράση για τα πληρώματα αρχίζει την Παρασκευή. Το πρόγραμμα του σκέλους περιλαμβάνει συνολικά έξι ειδικές διαδρομές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε Κορινθία, Βοιωτία και Φωκίδα. Η πρώτη ΕΔ της ημέρας και υπ’ αριθμόν 2 του ράλλυ θα γίνει στο Λουτράκι. Η διαδρομή έχει μήκος 17,95 χιλιόμετρα και η ώρα έναρξης είναι στις 07:53. Η διαδρομή αυτή θα επαναληφτεί αργότερα μέσα στην ημέρα και θα είναι η 4η του αγώνα στις 11:29.

Η 3η ΕΔ του εθνικού μας αγώνα είναι το Χαρβάτι, το οποίο θα ξεκινήσει στις 08:46 το πρωί της Παρασκευής και έχει μήκος 14,42 χιλιόμετρα. Η διαδρομή περιλαμβάνει γρήγορα και ανηφορικά κομμάτια που θα βάλουν δύσκολα στα πληρώματα των ομάδων.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Αργότερα, τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στη Θήβα για την ΕΔ Δάφνη. Η ώρα έναρξης είναι στις 13:12, με τα πληρώματα να τίθενται αντιμέτωποι με πέντε διαδοχικές ανηφορικές φουρκέτες, αλλά και πέρασμα μέσα από δάσος. Το μήκος της συγκεκριμένης ΕΔ είναι 13,99 χιλιόμετρα.

Στις 15:15 είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η ΕΔ Λιβαδειά, που υπόσχεται εντυπωσιακά πλάνα. Οι οδηγοί θα διασχίσουν την άσφαλτο της Αγ. Άννας κι έπειτα ένα φαρδύ και γρήγορο κομμάτι ξεκινά, το οποίο μετά από 4,2 χιλιόμετρα στρίβει δεξιά σε δασικό και πιο στενό δρόμο.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Η τελευταία ΕΔ της Παρασκευής είναι και η μεγαλύτερη της ημέρας. Πρόκειται για τους Βωξίτες, όπου με μήκος 22,97 χιλιόμετρα έχει καθιερωθεί ως μια από τις κλασικές ακροπολικές ΕΔ. Ξεκινά πάνω από τα μεταλλεία βωξίτη στον παραλιακό δρόμο Ιτέας-Γαλαξιδίου, με ανηφορικό και πολύ γρήγορο κομμάτι, για να βγει στην άσφαλτο έπειτα από 8,5 χιλιόμετρα. Πριν τον τερματισμό υπάρχει ένα πολύ τεχνικό κατηγορικό κομμάτι προς τη διασταύρωση για Προσήλιο, όπου βρίσκεται και ο τερματισμός. Η έναρξη της ΕΔ είναι στις 17:53.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!