Formula 1, Αλόνσο: «Τα ίδια έκανε και στον Ρόσμπεργκ ο Χάμιλτον»

Formula 1, Αλόνσο: «Τα ίδια έκανε και στον Ρόσμπεργκ ο Χάμιλτον»
Ο Φερνάντο Αλόνσο συνεχίζει την επίθεσή του στον Λιούις Χάμιλτον, μετά την επαφή τους στο Σπα.

Στον εναρκτήριο γύρο του Grand Prix Βελγίου, οι Λιούις Χάμιλτον και Φερνάντο Αλόνσο συγκρούστηκαν στο σικέιν Λε Κομπ, με τον Βρετανό να οδηγείται σε εγκατάλειψη. Η αντίδραση του οδηγού της Alpine ήταν ιδιαίτερα... καυστική, αποκαλώντας «ηλίθιο» αυτόν της Mercedes.

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο Αλόνσο θέλησε να μιλήσει περεταίρω για το ζήτημα αυτό. Μάλιστα τόνισε πως ο Χάμιλτον είχε κάνει ακριβώς την ίδια κίνηση στον Νίκο Ρόσμπεργκ το 2014. «Κατά τη γνώμη μου, ήταν ένα μικρό λάθος από μεριάς του να κλείσει την πόρτα έτσι στη στροφή 5. Έχουμε δει πολλές φορές πως μπορούν να πάνε παράλληλα εκεί τα μονοθέσια. Συνέβη και με τον Ρόσμπεργκ αυτό πριν μερικά χρόνια, ήταν το ίδιο πράγμα με φέτος», ανέφερε ο Ισπανός στο GPFans.

Λιούις Χάμιλτον

Ο Χάμιλτον αποδέχθηκε πως είχε την ευθύνη στο συμβάν με τον Αλόνσο, με τον Ισπανό να κάνει λόγο για ένα απλό αγωνιστικό συμβάν: «Ειδικά σε εκείνη τη στροφή, πολλά μπορούν να γίνουν και συνήθως κάποιοι βγαίνουν εκτός πίστας και επιστρέφουν στη στροφή 7. Είναι ένα πολύ δύσκολο σημείο της πίστας. Δεν έχω τίποτα να πω, ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν. Ήθελα να έχω έναν καθαρό αγώνα αλλά δυστυχώς ξεκινήσαμε με το συμβάν αυτό. Είχαμε μία πολύ επιθετική στρατηγική, μπορεί να μην ήταν η καλύτερη αλλά τερματίσαμε στην πρώτη 5άδα».

Οι σχέσεις των δύο οδηγών φαίνεται πως «έπιασαν πάτο» και πάλι, καθώς όταν ο Χάμιλτον ενημερώθηκε για τους χαρακτηρισμούς του Αλόνσο, ανέφερε πως δεν επιθυμεί να έχει επικοινωνία μαζί του.

Φωτογραφίες: Alpine, Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!