Formula 1: Το GP Βελγίου «σώθηκε» και θα γίνει κανονικά το 2023

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: Το GP Βελγίου «σώθηκε» και θα γίνει κανονικά το 2023
Ένας από τους ιστορικούς αγώνες της F1 διατήρησε τη θέση του στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Η συμφωνία που είχε το GP Βελγίου με τη Formula 1 λήγει φέτος και υπήρχε έντονη ανησυχία ότι με τόσες πολλές προτάσεις για νέους αγώνες το ιστορικό grand prix θα έμενε εκτός προγράμματος από του χρόνου. Η ανησυχία αυτή δεν υπάρχει πια, καθώς λίγη ώρα πριν από την εκκίνηση του αγώνα ανακοινώθηκε οτι η Formula 1 θα επισκεφθεί το συναρπαστικό Σπα και του χρόνου.

Η επέκταση της συμφωνίας έχει διάρκεια μόνο ενός έτους και εξασφαλίζει τον αγώνα μόνο για το 2023. Η ημερομηνία δεν έγινε γνωστή αλλά μάλλον η θέση που έχει τώρα ο αγώνας, στο τέλος του καλοκαιριού, δεν αναμένεται να αλλάξει.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Formula 1 μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το Grand Prix Βελγίου θα βρίσκεται στο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2023 μετά από συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας μας. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ημερολόγιο του 2023 θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο».

Το καλεντάρι του 2023 αποτελεί πονοκέφαλο για τη Formula 1, καθώς πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στις πάμπολλες αιτήσεις για αγώνες και στις απαιτήσεις τόσο των διοργανωτών όσο και των ομάδων, Η πρόθεση είναι να έχει 24 αγώνες αλλά προσχέδιο του προγράμματος δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα και όλα είναι στον αέρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!