Formula 1: «Πολιορκούν» τον Νόρις για να οδηγήσει αγωνιστικό ράλλυ

Formula 1: «Πολιορκούν» τον Νόρις για να οδηγήσει αγωνιστικό ράλλυ
Ο οδηγός της McLaren στην F1, Λάντο Νόρις, έχει πολλές προσφορές για να οδηγήσει αγωνιστικά αυτοκίνητα αγώνων ράλλυ.

Πρόσφατα ο Λάντο Νόρις βρέθηκε στα γυρίσματα ενός νέου πρότζεκτ του gaming brand του, Quadrant, όπου περιλάμβανε οδήγηση με αγωνιστικό αυτοκίνητο ράλλυ. Η εμπειρία αυτή φαίνεται πως ενθουσίασε τον Βρετανό οδηγό της McLaren, o oποίος δήλωσε μάλιστα πως επιθυμεί να οδηγήσει ένα τέτοιο όχημα σύντομα.

Τα λόγια του έκαναν το γύρο του διαδικτύου και οι προτάσεις δεν άργησαν να έρθουν. Ο οδηγός της Hyundai στο WRC, Όλιβερ Σόλμπεργκ, γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2003, Πέτερ Σόλμπεργκ, με ανάρτησή του στο Twitter είπε στον Νόρις να επικοινωνήσουν ώστε να γίνει η επιθυμία του Βρετανού πραγματικότητα.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του Ράλλυ Βελγίου όπου τερμάτισε στην 4η θέση στη γενική κατάταξη, ο Σόλμπεργκ αποκάλυψε τις σκέψεις του επί του θέματος στο motorsport.com και έβαλε ένα συγκεκριμένο όρο: «Εάν θέλει να έρθει στη φάρμα μας στη Σουηδία έχουμε πολλά αυτοκίνητα ράλλυ που κάθονται. Εάν θέλει να έρθει να τα οδηγήσει, σίγουρα είναι κάτι που μπορούμε να κανονίσουμε. Θα τον ρωτήσω αν θέλει να έρθει να οδηγήσει ένα από τα αγωνιστικά μας. Είναι ένας πολύ καλός οδηγός, ταλαντούχος, είμαι σίγουρος πως θα τα πάει πολύ καλά και σε αγωνιστικό ράλλυ, εφόσον βέβαια φροντίσει να οδηγήσω κι εγώ ένα μονοθέσιο Formula 1».

Όλιβερ Σόλμπεργκ

Όμως οι προσφορές δεν τελειώνουν εκεί. Η M-Sport μέσω του επικεφαλής της, Ρίτσαρντ Μίλενερ, επιβεβαίωσε πως θέλει να βάλει τον 22χρονο σε ένα από τα αγωνιστικά της. Η βρετανική ομάδα ήταν αυτή που φιλοξένησε το γύρισμα της Quadrant και ο Νόρις βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της στην Κούμπρια της Μ. Βρετανίας.

«Δεν ήμουν στο γραφείο την ημέρα που ο Λάντο μας επισκέφθηκε και θα ήταν ωραίο να τον έβλεπα. Κάποιοι μηχανικοί που δούλευαν για εμάς και τώρα είναι στη McLaren μας είπαν πως ο Λάντο ήταν πολύ ενθουσιασμένος μετά από την ημέρα αυτή. Δεν μπορούσε εκείνη την ημέρα να οδηγήσει κάποιο αγωνιστικό μας, αλλά πιστεύω πως θα ήθελε πολύ να οδηγήσει κάποιο, θα ήταν φοβερό και για εμάς. Είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τύπος, οπότε ποτέ δεν ξέρεις. Θα ήταν πολύ ωραίο να συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε Μίλενερ.

M-Sport

Εφόσον ο Νόρις οδηγήσει αγωνιστικό ράλλυ, θα είναι ακόμη ένας οδηγός της Formula 1 που το κάνει πράξη. Ο Βάλτερι Μπότας έχει αγωνιστεί δύο φορές Αρκτικό Ράλλυ, ενώ το 2010 και το 2011 ο Κίμι Ράικονεν συμμετείχε στο WRC με τη Citroen.

Φωτογραφίες: McLaren, Redbullcontentpool.com, Hyundai

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!