EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Δεν θα αγωνιστεί ο Φουρμό της M-Sport Ford (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Δεν θα αγωνιστεί ο Φουρμό της M-Sport Ford (vid)
Η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε ότι o 27χρονος Γάλλος δεν θα αγωνιστεί στην Ελλάδα μετά το πρόσφατο ατύχημα που είχε στο Ράλλυ Βελγίου.

Άσχημα εξελίσσεται το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ για τον Αντριάν Φουρμό. Μετά την εγκατάλειψη που είχε στο Βέλγιο (ήταν η πέμπτη τη φετινή σεζόν του WRC), η M-Sport Ford ανακοίνωσε ότι ο 27χρονος Γάλλος δεν θα λάβει μέρος στο προσεχές ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις (8-11 Σεπτεμβρίου).

Ως αιτία, η βρετανική ομάδα αναφέρει σε ανάρτησή της στα social media το ότι δεν προλαβαίνει να επισκευάσει το αγωνιστικό Puma Rally1 του Φουρμό. Έκανε γνωστό πάντως ότι τόσο ο Φουρμό όσο και ο συνοδηγός του, Αλεξάντρ Κορία, θα έρθουν στη χώρα μας για δοκιμές, προκειμένου να συγκεντρώσουν πολύτιμα δεδομένα για τη συνέχεια.

Το μέλλον του Γάλλου στην M-Sport Ford φαντάζει αβέβαιο, καθώς έχει τερματίσει φέτος μόλις σε 4 από τους 9 αγώνες, με καλύτερη θέση την 7η στο Ράλλυ Εσθονίας. Ως αποτέλεσμα, βρίσκεται στην 16η θέση της κατάταξης, με μόλις 9 βαθμούς. Ένα tweet του Φουρμό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί ξανά με την M-Sport Ford στη συνέχεια του πρωταθλήματος. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Μάλκολμ Ουίλσον και όλη την ομάδα για την εμπιστοσύνη και την υπομονή που μου παρείχαν. Μόνος στόχος ήταν να τους αποδείξω ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα».

Η M-Sport Ford θα συμμετάσχει στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με πέντε αυτοκίνητα, τα οποία θα οδηγήσουν οι Σεμπαστιάν Λεμπ, Κρεγκ Μπριν, Γκας Γκρίνσμιθ, Πιερ-Λουί Λουμπέ και ο Έλληνας Ζουρντάν Σερδερίδης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!