Formula 1: «Ελεύθερος» και ο Ζου από την Alpine

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: «Ελεύθερος» και ο Ζου από την Alpine
O Κινέζος οδηγός της Alfa Romeo μίλησε για τη διαδικασία αποδέσμευσής του από τη γαλλική ομάδα.

Η Alpine F1 έχει βρεθεί στο προσκήνιο για τους λάθος λόγους τις τελευταίες ημέρες, πράγμα που γεννά έντονα ερωτηματικά. Πρώτα ο Φερνάντο Αλόνσο αποφάσισε να αποχωρήσει αιφνιδίως, με προορισμό την Aston Martin, όπου θα καλύψει το κενό που αφήνει ο Σεμπάστιαν Φέτελ που αποχωρεί από τη Formula 1.

Κι αν αυτό ήταν λογικό καθώς ο Ισπανός ήθελε συμβόλαιο μεγαλύτερης διάρκειας (σ.σ. η Alpine του έδινε μονοετές) αλλά και με καλύτερες απολαβές (σ.σ. φημολογείται πως η γαλλική ομάδα θα του έδινε λιγότερα από τον Έστεμπαν Όκον!), όσα ακολούθησαν με τον Όσκαρ Πιάστρι αποτέλεσαν έκπληξη μεγατόνων.

Blog: Όπου βλέπεις συντρίμμια, συνήθως ένας Αλόνσο κρύβεται από πίσω...

Ζου Γκουάνγιου

Ο νεαρός Αυστραλός αποφάσισε να αφήσει την Alpine στα κρύα του λουτρού και να υπογράψει στη McLaren. Παρότι το σίριαλ αυτό δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, οδηγεί σε μία ξεκάθαρη σκέψη: Γιατί θέλουν όλοι να φύγουν από τη γαλλική ομάδα;

Ένα ερώτημα που ενισχύεται από τα λεγόμενα ενός άλλου επιφανούς μέλους της Ακαδημίας της Alpine, του Ζου Γκουάνγιου. Ο Κινέζος που φέτος κάνει ντεμπούτο στο μαγικό κόσμο της Formula 1 αγωνιζόμενος με την Alfa Romeo F1, αποκάλυψε πως έχει αποδεσμευτεί πλήρως από την Alpine.

Ζου Γκουάνγιου

«Είμαι πλήρως απελευθερωμένος. Όλα κύλησαν καλά γιατί το συμβόλαιό μου ολοκληρωνόταν στο τέλος της περασμένης χρονιάς και έπρεπε να αξιολογήσουμε αν θα θέλαμε να συνεχίσουμε αλλά τότε, προέκυψε η ευκαιρία με την Alfa Romeo. Έτσι αποφάσισα να μη συνεχίσω με την Alpine γιατί δεν θα είχα θέση οδηγού για φέτος και του χρόνου. Η Alfa Romeo και η Alpine είναι brand που ανταγωνίζονται το ένα το άλλο, όχι μόνο στη Formula 1 αλλά γενικά. Δεν ήταν λοιπόν εύκολο να τεθώ εκτός Alpine αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που όλα κύλησαν καλά γιατί αν έμενα εκεί έναν ακόμα χρόνο, θα είχα κολλήσει. Όπως συνέβη με τον Όσκαρ. Ένιωσα πως υπήρχε μία ευκαιρία, την εκμεταλλεύτηκα και νιώθω πως ήταν μία πολύ καλή απόφαση», είπε ο Ζου στο Racer.

Ζου Γκουάνγιου

Μετά από 13 αγώνες στο 2022, ο 23χρονος έχει βαθμολογηθεί δύο φορές – στην πρεμιέρα του Μπαχρέιν όπου ήταν δέκατος και στον Καναδά που ήταν όγδοος. Οι πέντε βαθμοί που έχει στο ενεργητικό του, τον τοποθετούν στη 17η θέση της κατάταξης οδηγών. Ένα πλασάρισμα που μάλλον τον αδικεί αφού έχει αφήσει υποσχέσεις με τις εμφανίσεις του αλλά έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα αξιοπιστίας. Ως αποτέλεσμα, η θέση του για το 2023 δεν έχει ακόμα εξασφαλιστεί.

«Δεν έχω μιλήσει με καμία ομάδα ακόμα. Είμαι χαρούμενος και έχω βολευτεί στην Alfa Romeo. Δεν ανησυχώ πολύ για το μέλλον μου. Έχω περάσει το στάδιο όπου πρέπει να αποδείξω την αξία μου. Θέλω να έχω περισσότερη σταθερότητα και στην πορεία της σεζόν να βελτιωθώ βήμα-βήμα», είπε ο Ζου.

Ζου Γκουάνγιου

Φωτογραφίες: Sauber Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!