Formula 1, Γαλλία: Αυτή είναι η σειρά εκκίνησης!

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Γαλλία: Αυτή είναι η σειρά εκκίνησης!
Το grid του δωδέκατου αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 υπόσχεται έντονες συγκινήσεις.

Ήρθε η ώρα για τη μεγάλη μάχη της Γαλλίας! Η υπερσύγχρονη πίστα του Πολ Ρικάρ, στο Λε Καστελέ, υποδέχεται τους είκοσι καλύτερους οδηγούς του κόσμου, στο πλαίσιο του δωδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Για όγδοη φορά φέτος έχουμε στην pole position μία Ferrari F1-75, για έβδομη φορά με τον Σαρλ Λεκλέρ πίσω από το τιμόνι. Κι όπως συνήθως συμβαίνει, ο Μονεγάσκος θα μοιραστεί την πρώτη σειρά του grid με τη Red Bull RB18 του Μαξ Φερστάπεν.

Πίσω από τους δύο μεγάλους διεκδικητές του τίτλου, εκκινεί ο τρίτος της βαθμολογίας Σέρχιο Πέρεζ, με τον έτερο «ταύρο» και θα έχει πλάι του τη Mercedes του Λούις Χάμιλτον. Αυτή θα είναι η 300η εκκίνηση του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1!

Πίσω τους θα είναι δύο μεγάλα ταλέντα της Μεγάλης Βρετανίας – ο Λάντο Νόρις με τη McLaren και ο Τζορτζ Ράσελ με τη δεύτερη Mercedes. Στην τέταρτη σειρά εκκίνησης συναντάμε την Alpine του Φερνάντο Αλόνσο και τον οδηγό που είχε ως ίνδαλμά του τον Ισπανό. Ο λόγος για τον Γιούκι Τσουνόντα της Scuderia AlphaTauri.

Από εκεί και πέρα, όλοι έχουν κερδίσει από δύο θέσεις κι αυτό διότι ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari και ο Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas άλλαξαν υβριδικές μηχανές και θα εκκινήσουν από την ουρά του grid!

Αναλυτικά το grid:

Grid Grand Prix Γαλλίας 2022

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!