Formula 1: Οι πιο «καυτοί» αγώνες στην ιστορία (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Οι πιο «καυτοί» αγώνες στην ιστορία (vid)
Το Grand Prix Γαλλίας διεξάγεται εν μέσω καύσωνα αλλά έχουν υπάρξει αγώνες όπου η ζέστη υπήρξε εφιαλτική!

Αυτό το Σαββατοκύριακο το θερμόμετρο στη Γαλλία βρίσκεται στα ύψη. Τόσο μεταφορικά λόγω της μεγάλης μάχης Red Bull Racing εναντίον Scuderia Ferrari στο πλαίσιο του Grand Prix της Formula 1 στην πίστα του Πολ Ρικάρ, όσο και κυριολεκτικά αφού ως γνωστόν, η Ευρώπη αντιμετωπίζει κύμα καύσωνα αυτές τις ημέρες.

Είδαμε κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών του δωδέκατου γύρου του φετινού πρωταθλήματος, το θερμόμετρο να ξεπερνάει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Κι αντίστοιχα, η θερμοκρασία του οδοστρώματος να αγγίζει τους 55! Τιμή που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τα ελαστικά και κατά συνέπεια επηρεάζει και τις στρατηγικές.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αναμένεται να δούμε ανάλογες θερμοκρασίες. Δύσκολες για ανθρώπους και μηχανές αλλά θα… τρομάξετε αν δείτε που έχουν φτάσει οι σχετικές τιμές στο παρελθόν. Η κατάταξη του Motorsport Stats, που περιλαμβάνει το πιο καυτό Top-7, σε κάνει να θες να ανοίξεις τον κλιματισμό.

Στην κορυφή είναι το Μπαχρέιν, με τον δεύτερο αγώνα που διεξήχθη στην πίστα του Σακχίρ, η οποία βρίσκεται καταμεσής της ερήμου. Εκείνη τη χρονιά, το 2005, νικητής αναδείχθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο. Η θερμοκρασία ήταν εφιαλτική, στους 42.6 βαθμούς Κελσίου.

Έπειτα έχουμε τέσσερα Grand Prix όπου χτύπησαν σαραντάρια! Το 1955 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής όπου πανηγύρισε ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο. Το 1959 στη Γαλλία, που έλαβε χώρα στην πίστα της Ρεμς και την καρό σημαία κατέκτησε ο Τόνι Μπρουκς που πριν από μερικούς μήνες «έφυγε» από τη ζωή.



Το 1984 στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που επικράτησε ο Κέκε Ρόσμπεργκ αλλά έμεινε στην ιστορία η φωτογραφία του Νάιτζελ Μάνσελ που κατέρρευσε ενώ προσπαθούσε να σπρώξει τη Lotus-Renault στον τερματισμό και τέλος, μία ακόμα μάχη στις ΗΠΑ αλλά αυτή τη φορά στο Ντιτρόιτ. Συγκεκριμένα στον αγώνα του 1985 στην «αυτοκινητούπολη», όπου και πάλι πανηγύρισε ο Ρόσμπεργκ.

Έπειτα, έχουμε άλλη μία… ισοβαθμία, στους 38.2 Κελσίου. Θερμοκρασία που καταγράφηκε στο Grand Prix Βραζιλίας του 2007 που έκρινε τη μάχη του τίτλου εκείνης της χρονιάς με τον Κίμι Ράικονεν νικητή και πρωταθλητή αλλά κι στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της επόμενης σεζόν. Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, με pole man και νικητή τον μετέπειτα πρωταθλητή του 2008, Λούις Χάμιλτον.

Σήμερα, που λέτε να φτάσει το θερμόμετρο;

Οι πιο καυτοί αγώνες

Η δωδέκατη μονομαχία του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας. Το Gazzetta θα «πατήσει γκάζι» από νωρίς, με όλα όσα πρέπει να ξέρετε ενόψει του αγώνα του Πολ Ρικάρ. Μάλιστα, θα έχουμε τρία LIVE, τα δύο εκ των οποίων στο Instagram!

Στις 15.40 ξεκινά το γραπτό LIVE του gazzetta.gr, με περιγραφή Στάθη Κοκορόγιαννη και σχόλιο από τον Πάνο Σεϊτανίδη. Με όσα θα συμβαίνουν στο Λε Καστελέ, ειδήσεις, παρασκήνιο, φωτογραφίες και videos.

GP Γαλλίας LIVE

Όσο για το Instagram, ισχύει το σταθερό πλέον, διπλό ραντεβού στο account του Gazzetta! Στις 15.55 με το «THE GRID» όπου ο Πάνος Σεϊτανίδης δίνει τις τελευταίες πληροφορίες και περιγράφει την εκκίνηση του αγώνα και μετά, στις 18.30 υποδέχεται τον Τάκη Πουρναράκη και αναλύουν όσα συνέβησαν στο Grand Prix, στο «F1 POST RACE SHOW». Μη τα χάσετε!

Φωτογραφία: Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!