Formula 1, Αυστρία: O Χάμιλτον «τα είδε όλα» στην εκκίνηση του Αγώνα Sprint (vid)

Formula 1, Αυστρία: O Χάμιλτον «τα είδε όλα» στην εκκίνηση του Αγώνα Sprint (vid)
Επεισοδιακή ήταν η εκκίνηση που είχε ο Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG, που λίγο έλλειψε να εγκαταλείψει δύο φορές.

Ο Αγώνας Sprint του Grand Prix Αυστρίας δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο Λιούις Χάμιλτον. Έπειτα από μία απογοητευτική περίοδο κατατακτήριων δοκιμών, όπου είχε έξοδο και κατέληξε στις μπαριέρες, ο Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG περίμενε κάτι καλύτερο από την 8η θέση.

Μπορεί να έκανε πολλές προσπάθειες για να περάσει τον Μικ Σουμάχερ στον Αγώνα Sprint, όμως η πιο δύσκολη στιγμή ήταν στην εκκίνηση του. Η αντίδρασή του όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα δεν ήταν καθόλου καλή και καθοδόν για τη στροφή 1 έγινε... σάντουιτς από τους Πιέρ Γκασλί (εσωτερική) και Άλεξ Άλμπον (εξωτερική).

Ο οδηγός της Scuderia AlphaTauri κινούνταν προς τα αριστερά, ενώ είχε άπλετο χώρο στα δεξιά και χτύπησε με τον εμπρός τροχό του Χάμιλτον με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο με εντυπωσιακό τρόπο και τους γύρω του να προσπαθούν να τον αποφύγουν. Όμως οι περιπέτειες του Βρετανού δεν είχαν τελειώσει, καθώς στα φρένα για τη στροφή 3 βρέθηκε ανάμεσα στους Άλμπον και Σέρχιο Πέρεζ. Πατώντας με μεγάλη πίεση το φρένο κατάφερε να αποφύγει τα χειρότερα σε έναν πρώτο γύρο που θέλει σίγουρα να ξεχάσει.

Μιλώντας μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στον Αγώνα Sprint, ο Χάμιλτον αναφέρθηκε στον πρώτο γύρο: «Προφανώς είχα δύο μονοθέσια γύρω μου και ο Πιέρ κινήθηκε προς τα πάνω μου και δεν μπορούσα να τον αποφύγω με τίποτα. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Το ίδιο έγινε στη στροφή 3. Ήμουν ευγνώμων που ολοκλήρωσα τον πρώτο γύρο και μετά προσπάθησα να ανακάμψω. Είμαστε πολύ αργοί στις ευθείες. Δεν έμαθα τίποτα από τον αγώνα εκτός από το ότι η Haas είναι πιο γρήγορη από εμάς στις ευθείες. Αύριο θα τα δώσουμε όλα».

Δείτε τον πρώτο γύρο του Χάμιλτον στο GP Αυστρίας...

Όσο για τη δράση της Κυριακής, το Gazzetta θα σας προσφέρει όπως πάντα την πληρέστερη ενημέρωση, με τρία LIVE! Το πρώτο είναι online, με τη γραπτή περιγραφή/σχολιασμό του Grand Prix Αυστρίας, με το ραντεβού να είναι στις 15.30.

Όμως έχουμε και διπλό ραντεβού στο Instagram του Gazzetta. Ο Πάνος Σεϊτανίδης παρουσιάζει το «THE GRID» στις 15.55 με τα τελευταία νέα για τη μάχη της Αυστρίας και LIVE περιγραφή της εκκίνησης ενώ γύρω στις 18.15, θα σχολιάσει όσα θα έχουν συμβεί στον αγώνα, μαζί με τον Τάκη Πουρναράκη, στο «F1 POST RACE SHOW».

F1 Αυστρία

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!