Formula 1, Αυστρία: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Formula 1, Αυστρία: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου
Η F1 αποχαιρέτησε το Σίλβερστον και κατευθύνεται προς την κεντρική Ευρώπη και το Red Bull Ring για τον ενδέκατο αγώνα του 2022.

Έπειτα από ένα ανατρεπτικό Grand Prix Μ. Βρετανίας, η δράση μεταφέρεται στο Σπίλμπεργκ για το Grand Prix Αυστρίας το τριήμερο 8-10 Ιουλίου. Η πίστα του Red Bull Ring για πρώτη φορά μετά το 2019 θα φιλοξενήσει μόλις έναν αγώνα, καθώς τόσο το 2020 όσο και το 2021 είδαμε να πραγματοποιούνται δύο αγώνες. Ο ενδέκατος αγώνας της σεζόν αναμένεται με αγωνία, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τον δεύτερο εκ των τριών Αγώνων Sprint. Αυτό σημαίνει πως οι κατατακτήριες δοκιμές μεταφέρονται την Παρασκευή.

H πίστα έχει μήκος 4.318 μέτρα και την Κυριακή του αγώνα οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν συνολικά 71 γύρους. O Αγώνας Sprint του Σαββάτου περιλαμβάνει 24 γύρους. Ο πρώτος αγώνας πραγματοποιήθηκε πίσω στο 1970, όταν ακόμα η διαδρομή είχε πολύ διαφορετική χάραξη και το όνομά της ήταν Οστεράιχρινγκ. Τις περισσότερες νίκες τις μοιράζονται οι Αλέν Προστ, Μαξ Φερστάπεν και Τζο Σιφέρτ από 3, ενώ το ρεκόρ πίστας το έχει ο Κάρλος Σάινθ από το 2020.

F1 Αυστρία

Στα του πρωταθλήματος, ο Μαξ Φερστάπεν παρά την 7η θέση στο Σίλβερστον, έχει ένα προβάδισμα 34 βαθμών έναντι του teammate του Σέρχιο Πέρεζ. Ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari υπολείπεται 43 βαθμούς έναντι του Ολλανδού, ενώ ο Κάρλος Σάινθ ακολουθεί άλλους 11 πιο πίσω. Η διαφορά μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου μειώθηκε και οι επιπλέον βαθμοί που δίνει ο Αγώνας Sprint μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα, ενώ μένουν τρία αγωνιστικά τριήμερα πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Όσον αφορά τα ελαστικά, η Pirelli επέλεξε τις C5 (μαλακή), C4 (μέση) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών. Αυτές είναι πιο μαλακές στην γκάμα της ιταλικής φίρμας και αυτό δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε πληθώρα διαφορετικών στρατηγικών. Ο καιρός αναμένεται να παίξει τα δικά του παιχνίδια, καθώς η πρόβλεψη κάνει λόγο για εμφάνιση της βροχής την Παρασκευή και την Κυριακή.

F1 Αυστρία

Η τηλεοπτική κάλυψη του Grand Prix Αυστρίας θα γίνει από την ΕΡΤ και την CosmoteTV. Όλη η δράση του αγωνιστικού τριημέρου παίζει δυνατά στο gMotion by Gazzetta με τρία LIVE, σε κατατακτήριες δοκιμές, Αγώνα Sprint και αγώνα της Κυριακής.

Πρόγραμμα Grand Prix Αυστρίας

Παρασκευή 8 Ιουλίου

14:30-15:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

18:00-19:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Σάββατο 9 Ιουλίου

13:30-14:30 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:30-18:30 – Αγώνας Sprint (LIVE)

Κυριακή 10 Ιουλίου

16:00 – Αγώνας (LIVE)

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, Infographic: Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!