Toyota bZ4X: Έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό SUV (τιμές)

Toyota bZ4X: Έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό SUV (τιμές)

Κώστας Παστρίμας
Toyota bZ4X: Έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό SUV (τιμές)
Το gMotion by gazzetta βρίσκεται στην Κοπεγχάγη για να οδηγήσει το πρώτο Toyota που σχεδιάστηκε εξαρχής ως ηλεκτρικό - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΣΤΡΙΜΑΣ

Από την Κοπεγχάγη, όπου πραγματοποιείται η πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση του bZ4X, μεταδίδουμε τις πρώτες πληροφορίες για το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Toyota στην ελληνική αγορά.

Το μήκους 4,69 μέτρων αυτοκίνητο βασίζεται στην αποκλειστική για ηλεκτρικά μοντέλα πλατφόρμα e-TNGA της Toyota. Είναι διαθέσιμο τόσο σε προσθιοκίνητη όσο και σε τετρακίνητη έκδοση, με ένα και δύο ηλεκτρικά μοτέρ αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση η μέγιστη ισχύς είναι 204 ίπποι και η ροπή 265 Nm, ενώ στη δεύτερη η συνδυαστική ισχύς είναι 218 ίπποι και η ροπή 336 Nm. Και στις δύο εκδόσεις, η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα.

Toyota bZ4X

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 71,4 kWh και προσφέρει αυτονομία άνω των 500 χλμ. (ανάλογα την έκδοση). Καλύπτεται με εγγύηση 10 ετών από την Toyota (ή για 240.000 χλμ), για το 90% της απόδοσής της. Το εντυπωσιακό είναι ότι η μπαταρία θα μπορεί να φορτίζει και μέσω ηλιακού πάνελ στην οροφή του SUV!

Το λανσάρισμά του στην ελληνική αγορά θα γίνει τον προσεχή Ιούλιο, σε τιμές από 49.900 ευρώ για το προσθιοκίνητο μοντέλο. Το τετρακίνητο bZ4X αναμένεται να κοστίζει επιπλέον 3.000 ευρώ. Οι τιμές πάντως υποχωρούν σημαντικά μέσω της κρατικής επιδότησης που παρέχει το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», καθώς το μέγιστο όφελος είναι 8.000 ευρώ.

Toyota bZ4X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!