Σεμπαστιάν Λεμπ: Θα λάβει μέρος στο Ράλλυ Σαφάρι με Ford Puma Rally1

Σεμπαστιάν Λεμπ: Θα λάβει μέρος στο Ράλλυ Σαφάρι με Ford Puma Rally1
Ο πολυνίκης του WRC θα συμμετάσχει στον αγώνα της Κένυας στα τέλη Ιουνίου, οδηγώντας το Puma Rally1 της M-Sport Ford.

Τον Ιούνιο του 2021 το Ράλλυ Σαφάρι επέστρεψε στο καλεντάρι του WRC, για πρώτη φορά από το 2002. Εκείνη τη χρονιά τη νίκη είχε κατακτήσει ο αείμνηστος Κόλιν ΜακΡέι, πίσω από το τιμόνι του Ford Focus RS. Στην 5η θέση είχε τερματίσει ο Σεμπαστιάν Λεμπ με Citroen Xsara. Φέτος, 20 χρόνια μετά, η Γάλλος επιστρέφει στην Κένυα, καθώς η M-Sport Ford ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει για τρίτη φορά φέτος σε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ο Λεμπ είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα στο Μόντε Κάρλο, ενώ εγκατέλειψε στο πρόσφατο Ράλλυ Πορτογαλίας.

Το φετινό Ράλλυ Σαφάρι είναι προγραμματισμένο για τις 23-26 Ιουνίου, με έδρα τη Ναϊβάσα που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Ναϊρόμπι. Ο διάσημος χωμάτινος αγώνας περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές γύρω από τη λίμνη Ναϊβάσα καθώς και σε δασικές περιοχές στα βόρεια της περιοχής.

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα συνοδεύεται ξανά στο κόκπιτ του Puma Hybrid Rally1 από την Ιζαμπέλ Γκαλμίς. «Σίγουρα ήταν ωραίο που διαπιστώσαμε ότι ήμασταν ανταγωνιστικοί στην Πορτογαλία με το Puma. Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι το Puma είναι πολύ γρήγορο και ανταγωνιστικό στο χώμα. Η Κένυα είναι κάτι πολύ διαφορετικό από την Πορτογαλία. Δεν ξέρω την τρέχουσα εκδοχή του αγώνα, έχω δει μερικά βίντεο από τις ειδικές διαδρομές που είναι πολύ διαφορετικές. Φαίνονται σκληρές, με πολύ μεγάλες πέτρες», δήλωσε ο 48χρονος Γάλλος.

Σεμπαστιάν Λεμπ

«Εκείνη την εποχή η Κένυα ήταν πολύ διαφορετική, η μεγαλύτερη ειδική διαδρομή είχε μήκος 120 χιλιόμετρα και όλοι είχαμε ένα ελικόπτερο πάνω από τα αυτοκίνητά μας που μας προειδοποιούσε για τα άγρια ζώα που θα συναντούσαμε σε αυτή. Τώρα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα και μοιάζει περισσότερο με έναν τυπικό αγώνα του WRC. Είναι πιο εύκολο με αυτόν τον τρόπο, αλλά η διαφορά για μένα σε σύγκριση με την Πορτογαλία είναι ότι δεν έχω εμπειρία από αυτές τις ειδικές διαδρομές. Είναι πάντα πολύ πιο περίπλοκο όταν φτάνεις σε ένα ράλι όπου δεν έχεις ξανακάνει τις ειδικές διαδρομές. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που θα τρέξω εκεί».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!