Ένωση δυνάμεων Yamaha και Yoshimura (vid)

Ένωση δυνάμεων Yamaha και Yoshimura (vid)
Η Yamaha επιστρατεύει την Yoshimura για να κερδίσει την Aprilia στο MotoAmerica του 2022.

Ένα από τα πρωταθλήματα μοτοσικλέτας το οποίο τράβηξε τα βλέμματα το 2021 η κατηγορία Super Twins στο MotoAmerica. Από τότε που τα μεγάλα εργοστάσια παρουσίασαν σημαντικά μοντέλα για να αγωνιστούν στον θεσμό το κοινό ενδιαφέρθηκε πολύ για την κατηγορία, κάτι που αποδεικνύουν και οι πωλήσεις των supersport δικύλινδρων μοτοσικλετών στην Αμερική και την Ευρώπη.

Η Aprilia έκανε την αρχή παρουσιάζοντας το RS660 και η Yamaha ακολούθησε βάζοντας στο παιχνίδι το R7. Το supersport μοντέλο της Yamaha βασίστηκε στην πλατφόρμα του MT-07 έχοντας εξελιχθεί για να μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο εντός πίστας, αλλά παράλληλα να μπορεί αν διασκεδάσει τον αναβάτη και στο δρόμο. Στο περσινό πρωτάθλημα η Yamaha παρόλα αυτά τα βρήκε σκούρα απέναντι στον πιο ισχυρό κινητήρα της Aprilia χάνοντας τη μάχη του τίτλου, ωστόσο το 2022 ετοιμάζει αντεπίθεση.

Yamaha

Για να μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια την Aprilia, η Yamaha επιστράτευσε το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της Yoshimura στην Αμερική. Η δημοφιλής εταιρεία κατασκευής premium αξεσουάρ μοτοσικλετών θα αναλάβει να εξελίξει την Yamaha R7 τόσο στο κομμάτι του κινητήρα, όσο και στον τομέα των περιφερειακών εξαρτημάτων προκειμένου να παραδώσει ένα ανταγωνιστικό πακέτο. Ο αναβάτης δοκιμών που θα αναλάβει το έργο της εξέλιξης θα είναι ο έμπειρος Άρι Χένινγκ, τον οποίο ίσως κάποιοι γνωρίζουν από το περιοδικό RevZilla.

Yamaha

Το πρωτάθλημα Twins Cup στην Αμερική αρχίζει τον Ιούλιο στην πίστα Laguna Seca και εκεί θα δούμε το αποτέλεσμα της δουλειάς της Yoshimura πάνω στην Yamaha R7. Αν όλα πάνε καλά, ίσως έχουμε και στα κατά τόπους ενιαία πρωταθλήματα της Ευρώπης ανάλογα κιτ αναβάθμισης της R7 και γιατί όχι και μια ειδική έκδοση παραγωγής για το εξαιρετικό supersport της Yamaha.

Το Yamaha R7.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!