Formula 1: H Red Bull μάς προϊδεάζει για τη συνεργασία με την Porsche

Formula 1: H Red Bull μάς προϊδεάζει για τη συνεργασία με την Porsche
Η αυστριακή ομάδα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά σχετικά με το τι κινητήρες θα χρησιμοποιεί μελλοντικά στην F1.

To 2026 αναμένεται να δούμε τις επόμενες μεγάλες αλλαγές στα μονοθέσια της Formula 1. Εκτός από την εξωτερική τους εμφάνιση θα έχουμε αλλαγές και στους κινητήρες. Αυτό θέλει να το εκμεταλλευτεί το Volkswagen Group, που έχει ανακοινώσει πως Audi και Porsche θα εισέλθουν στο σπορ.

Η Audi σκοπεύει να εισέλθει με πλήρη εργοστασιακή συμμετοχή κι εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Πρόσφατα, ο CEO της McLaren, Ζακ Μπράουν, ανέφερε πως η McLaren δεν θα πουληθεί στη γερμανική φίρμα. Από τη μεριά της η Porsche θέλει να εισέλθει στο σπορ ως προμηθευτής κινητήρων κι έχει συνδεθεί μάλιστα με τη Red Bull Racing.

Red Bull Racing

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά αναφορικά με το ποιος κινητήρας θα δίνει ζωή στα μονοθέσιά τους.

«Προφανώς και είναι φοβερό νέο η Volkswagen να δηλώνει τη στήριξή της στις εταιρείες της όπως η Audi και η Porsche που θέλουν να μπουν στη Formula 1. Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας εμείς ως κατασκευαστές κινητήρων για το 2026, αλλά φυσικά και είναι λογικό να εξετάζουμε την οποιαδήποτε συνεργασία με κάποια εταιρεία. Είναι όμως ακόμα πολύ νωρίς», είπε ο Βρετανός στο πλαίσιο του Grand Prix Μαϊάμι.

Εκτός από τις Audi και Porsche, ενδιαφέρον υπάρχει και από την Andretti Global ώστε να εισέλθει στη Formula 1. Υπό την υπάρχουσα Συμφωνία Ομόνοιας, μία νέα ομάδα θα πρέπει να πληρώσει ρήτρα εισόδου της τάξεως των 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, τα έσοδα του σπορ θα πρέπει να κατανεμηθούν σε 11 ομάδες αντί για 10, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τις υπάρχουσες.

Audi F1

Ο Χόρνερ αναγνωρίζει το ζήτημα αυτό και αναφέρει την κατάσταση ως έχει, δηλαδή πως όλα εξαρτώνται από τα χρήματα: «Είναι φοβερό πως υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από διαφορετικούς υποψηφίους να μπουν στη Formula 1. Τα χρήματα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας».

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!