Formula 1: Διορία δύο αγώνων στον Χάμιλτον να αφαιρέσει τα κοσμήματα

Formula 1: Διορία δύο αγώνων στον Χάμιλτον να αφαιρέσει τα κοσμήματα
Ο Βρετανός 7 φορές πρωταθλητής θα αναγκαστεί τελικά μέχρι το Μονακό να αποχωριστεί τα σκουλαρίκια του.

Ένα από τα πιο καυτά ζητήματα στο αγώνα της Formula 1 στο Μαϊάμι δεν είναι αγωνιστικό αλλά εξωαγωνιστικό. Η FIA εφαρμόζει αυστηρά την απαγόρευση των κοσμημάτων στους οδηγούς, ενώ παράλληλα προϋποθέτει ειδικό ρουχισμό. Αρκετοί ήταν αυτοί που εναντιώθηκαν στα μέτρα αυτά, τονίζοντας πως έχουν στόχο τον Λιούις Χάμιλτον. Μάλιστα, ο οδηγός της Mercedes-AMG, επέλεξε έναν ιδιαίτερα χιουμοριστικό τρόπο να δείξει τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της FIA.

Ο Βρετανός είχε δηλώσει στο παρελθόν πως δεν μπορεί να αφαιρέσει ορισμένα από τα σκουλαρίκια που έχει, ενώ χαρακτήρισε το ζήτημα αυτό ως «βήμα προς τα πίσω» από τη Formula 1. O οδηγός της Aston Martin, Σεμπάστιαν Φέτελ, πήγε το ζήτημα ένα βήμα παραπέρα κι εμφανίστηκε στα paddock του Grand Prix Μαϊάμι, με το εσώρουχό του πάνω από την αγωνιστική φόρμα.

Ο στόχος της FIA είναι να βελτιώσει την ασφάλεια των οδηγών, οι οποίοι όμως είναι αντίθετοι σε τέτοια μέτρα. Η παγκόσμια ομοσπονδία τόνισε πως σε περίπτωση ατυχήματος όπως του Ρομάν Γκροζάν στο Μπαχρέιν το 2020, λάθος ρουχισμός μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

Σύμφωνα όμως με το motorsport.com, o Χάμιλτον συναντήθηκε με το ιατρικό επιτελείο της Formula 1. Στις συνομιλίες που είχε του ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται για ένα μέτρο που έχει εκείνον για στόχο, ενώ από τη μεριά του ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ανέφερε το γεγονός πως ορισμένα σκουλαρίκια που φοράει δεν μπορεί να τα αφαιρέσει από μόνος του και πιθανότατα θα χρειαστεί κάποιου είδους επέμβαση. Για το λόγο αυτό του δόθηκε ειδική άδεια δύο αγώνων, μέχρι δηλαδή το Grand Prix Μονακό, για να τα αφαιρέσει.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!