O Χούλκενμπεργκ κατέχει δύο ρεκόρ που δε θα σπάσουν εύκολα

Πάνος Σεϊτανίδης
O Χούλκενμπεργκ κατέχει δύο ρεκόρ που δε θα σπάσουν εύκολα
Ο «σούπερ αναπληρωματικός» Νίκο Χούλκενμπεργκ κατέκτησε φέτος μία ακόμα κορυφή δίχως ουσία.

Αν ψάξεις στη σύγχρονη ιστορία της Formula 1 αναζητώντας έναν οδηγό που είχε το ταλέντο να πετύχει περισσότερα απ’ όσα έχει τελικά στο βιογραφικό του, η έρευνα σταματά στον Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Ο… «Hulk» με το παρατσούκλι να προέρχεται από τον ομώνυμο ήρωα ή «Super Sub» αφού έχει στην εποχή της παγκόσμιας πανδημίας χαρακτηριστεί ως... σούπερ αναπληρωματικός για οδηγούς που νοσούν. Έχει λάβει μέρος σε πέντε Grand Prix με αυτό το ρόλο: τρία τη σεζόν του 2020 και τα δύο πρώτα φετινά.

Νίκο Χούλκενμπεργκ

Το 2020 ως μέλος της Racing Point, πήρε τη θέση του Σέρχιο Πέρες στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας (δεν εκκίνησε λόγω μηχανικού προβλήματος) και του Grand Prix της 70ης Επετείου (τερμάτισε έβδομος) ενώ αντικατέστησε τον Λανς Στρολ στο Grand Prix του Άιφελ (είδε την καρό σημαία όγδοος).

Φέτος, πήρε τη θέση του Σεμπάστιαν Φέτελ στην Aston Martin για τα Grand Prix Μπαχρέιν και Σαουδικής Αραβίας (ήταν δέκατος-έβδομος και δωδέκατος αντίστοιχα).

Νίκο Χούλκενμπεργκ

Αυτές οι συμμετοχές, τον έφεραν μπροστά από τον συμπατριώτη του και μόνο πρώτο στην κατάταξη των οδηγών που έχουν τρέξει σε Grand Prix με διαφορετικές ομάδες! Ο Χούλκενμπεργκ έχει τρέξει με 6: Williams, Force India, Sauber, Renault, Racing Point και Aston Martin.

Ο Φέτελ έχει εκπροσωπήσει 5 (BMW Sauber, Scuderia Toro Rosso, Red Bull Racing, Ferrari, Aston Martin) ενώ επίσης για 5 διαφορετικές ομάδες έχουν αγωνιστεί κι άλλοι τέσσερις οδηγοί: ο Φερνάντο Αλόνσο (Minardi, Renault, McLaren, Ferrari, Alpine), ο Ντάνιελ Ρικιάρντο (HRT, Scuderia Toro Rosso, Red Bull Racing, Renault, McLaren), ο Πέρες (Sauber, McLaren, Force India, Racing Point, Red Bull Racing) και ο Έστεμπαν Όκον (Manor, Force India, Racing Point, Renault, Alpine).

Νίκο Χούλκενμπεργκ

Το άλλο ρεκόρ που κατέχει ο Χούλκενμπεργκ είναι πιο γνωστό και φυσικά αφορά στους περισσότερους αγώνες στη Formula 1, χωρίς να έχει γευτεί τη χαρά να ανέβει στο βάθρο. Ο πιλότος από το Έμεριχ της Γερμανίας, έχει 184 συμμετοχές σε Grand Prix και έχει εκκινήσει σε 181 από αυτά, δίχως να έχει καταφέρει να καταταγεί ψηλότερα από την τέταρτη θέση.

Μάλιστα ο 34χρονος κατέχει αυτή την πρωτιά με… διαφορά αφού επόμενος στη λίστα είναι ο επίσης Γερμανός Άντριαν Σούτιλ με 128 Grand Prix, ενώ ακολουθούν ο Ιταλός Πιερ-Λουίτζι Μαρτίνι με 124, ο Γάλλος Φιλίπ Αλιό με 116 και ο Βραζιλιάνος Πέδρο Ντινίζ.

Νίκο Χούλκενμπεργκ

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρώτη δεκάδα δεν υπάρχει εν ενεργεία οδηγός, με αποτέλεσμα να απαιτείται… άλλη μία πενταετία προτού να βρεθεί οδηγός που να είναι αρκετά καλός για να είναι σταθερά στο σπορ αλλά τόσο άτυχος ώστε να μην έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο.

Ο Χούλκενμπεργκ έχει γευτεί μία φορά τη χαρά της pole position, έχει σημειώσει δύο φορές τον ταχύτερο γύρο ενώ έχει κερδίσει 521 βαθμούς.

Νίκο Χούλκενμπεργκ

Φωτογραφίες: Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!