Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έρχεται εφαρμογή για όλους τους δημόσιους φορτιστές

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έρχεται εφαρμογή για όλους τους δημόσιους φορτιστές
Οι χρήστες θα ενημερώνονται για τη θέση και τη διαθεσιμότητα του φορτιστή, αλλά και το κόστος φόρτισης.

Να αλλάξει το τοπίο όσον αφορά το δημόσιο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων επιχειρεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, αναπτύσσεται σύστημα ηλεκτρονικών μητρών που αφορούν πλήθος τομέων, ένας εκ των οποίων είναι οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης.

«Δημιουργείται ένας ψηφιακός χάρτης που θα μας προσφέρει δεδομένα, τα οποία δεν είχαμε μέχρι σήμερα. Αυτή η βάση πληροφοριών θα μπορεί να υποστηρίξει και τα καινοτόμα εγχειρήματα, όπως τα ευφυή συστήματα μεταφορών που σχεδιάζουμε στην Αστυπάλαια, με τις ‘‘on demand’’ μετακινήσεις. Στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, το μητρώο με τα σημεία φόρτισης που δημιουργείται θα παρέχει πληροφορίες στους χρήστες σε πραγματικό χρόνο για τη θέση του φορτιστή, τη διαθεσιμότητα, το κόστος, ακόμη κι αν έχει μποτιλιάρισμα στο σημείο», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος κατά την ομιλία του στο 24ο Συνέδριο «Greek ICT Forum - Infomobility World».

Μέχρι σήμερα κάθε εταιρεία διαθέτει δική της εφαρμογή, στην οποία παρέχει πληροφορίες για την τοποθεσία των φορτιστών, τη διαθεσιμότητα και το κόστος φόρτισης στο δικό της δίκτυο. Όταν δημιουργηθεί το μητρώο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο οδηγός ηλεκτρικού οχήματος θα μπορεί να βλέπει πληροφορίες για όλους τους παρόχους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!