Citroen C5 Aircross: Ανανεώθηκε και έρχεται Ελλάδα!

Citroen C5 Aircross: Ανανεώθηκε και έρχεται Ελλάδα!

Πάνος Σεϊτανίδης
Citroen C5 Aircross: Ανανεώθηκε και έρχεται Ελλάδα!
Το γαλλικό SUV φρεσκαρίστηκε αισθητικά και μέσα στο 2022 θα κυκλοφορεί και στους ελληνικούς δρόμους.

Έχουν περάσει τρία και κάτι χρόνια από το λανσάρισμα του C5 Aicross και παρά την επιτυχημένη του πορεία καθώς έχει καταγράψει περισσότερες από 260.000 πωλήσεις, ήρθε η ώρα για την ανανέωση.

Η Citroen λοιπόν επεμβαίνει στα σημεία σε ότι αφορά στο μοντέλο που έχει αφήσει το στίγμα του στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των μικρομεσαίων SUV χάρη με την ευρυχωρία, την πρακτικότητά του και, πάνω απ' όλα, την άνεσή του χάρη στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort.

Το νέο C5 Aircross κοσμείται με μια νέα εκδοχή του λογότυπου της γαλλικής μάρκας, το οποίο σταδιακά αποκτά την “ανεξαρτησία του” και αποσπάται από τα φώτα ημέρας. Το έμβλημα της εταιρείας, εμφανίζεται τώρα σε μαύρη λάκα σε χρώμιο. Χαρακτηριστικό της νέας ταυτότητας της Citroen είναι και η υπογραφή LED των φώτων ημέρας σε σχήμα V, που είναι σχεδιασμένη να δίνει ένα “hi tech” και πιο “ισχυρό” 3D εφέ στα εμπρός φώτα.

Κάτω από τη μάσκα, η νέα σχεδίαση του αεραγωγού στον προφυλακτήρα, κάνει το πλάτος του μπροστινού μέρους να φαίνεται συνολικά μεγαλύτερο, ενώ η προστατευτική ποδιά στο κάτω μέρος, κάνει το μπροστινό μέρος πολύ πιο δυναμικό. Κοιτώντας το γαλλικό μοντέλο από το πλάι, ξεχωρίζουν οι νέες ζάντες αλουμινίου PULSAR 18”, με τη διχρωμία και το διαμαντέ φινίρισμα, καθώς και το νέο Glossy Black χρώμα στα καλύμματα των καθρεπτών που είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού όλης της γκάμας.

​Citroen C5 Aircross

Στο πίσω μέρος συναντάμε ξανά, νέα, τρισδιάστατη φωτεινή υπογραφή LED. Χωρίς αλλαγή μεγέθους, η μονάδα λάμπας είναι πλέον εξοπλισμένη με σκούρο κρύσταλλο, τονίζοντας τις τρεις μονάδες φωτισμού LED που αποτελούν τη φωτεινή υπογραφή. Όπως και στο εμπρός μέρος, η λεπτομέρεια στη σχεδίαση ενισχύει το βάθος στο 3D εφέ της φωτεινής υπογραφής.

Περνώντας στον εσωτερικό κόσμο, εκεί η παραδοσιακή άνεση που προσφέρουν τα μοντέλα της γαλλικής εταιρεία, παραμένει και έχει ενισχυθεί. Ανάρτηση και καθίσματα είναι αμφότερα εναρμονισμένα στις αρχές του προγράμματος Citroën Advanced Comfort, ενώ η ευρυχωρία και η ευελιξία παραμένουν γερά χαρτιά.

Πλήρης είναι και η τεχνολογική φαρέτρα, με λύσεις υποστήριξης οδηγού, όπως το Highway Driver Assist, που διασφαλίζουν ότι κάθε διαδρομή, από την καθημερινή μετακίνηση, έως και τα μεγάλα ταξίδια, γίνεται μια γαλήνια και ασφαλής εμπειρία. Επιπλέον, ο πλήρως προσαρμόσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων σε οθόνη 12,3 ιντσών, παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό. Τα χρώματα και τα υλικά της καμπίνας, έχουν εκλεπτυνθεί με επιλογή υλικών υψηλής ποιότητας ενώ η υπερυψωμένη και μεγαλύτερων διαστάσεων κεντρική κονσόλα, έχει εκσυγχρονιστεί με ένα μαύρο ύφασμα που κάνει εφέ δέρματος. Πιο εργονομική είναι πλέον η διάταξη των χειριστηρίων, με το νέο, υψηλής τεχνολογίας e-Toggle επιλογέα, ένα νέο κουμπί επιλογής προγράμματος οδήγησης που ενσωματώνει τη λειτουργία Grip Control και, στις plug-in-υβριδικές εκδόσεις, τις τρεις επιπλέον επιλογές (Electric, Hybrid ή Sport).

​Citroen C5 Aircross

Το νέο Citroen C5 Aircross προσφέρει αυτονομία 55 χιλιομέτρων αποκλειστικά με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα. Ο plug-in-υβριδικός κινητήρας επιτρέπει την αθόρυβη οδήγηση με πλήρη απουσία κραδασμών στην ηλεκτρική λειτουργία έως και τα 135 χιλιόμετρα/ώρα και προσφέρει άμεσα διαθέσιμη ροπή, της τάξης των 320 Nm. Με μηδενικές εκπομπές CO2 δίνει την ελευθερία πρόσβασης σε αστικές περιοχές όπου απαγορεύονται τα οχήματα με κινητήρα βενζίνης και πετρελαίου.

Το Citroen C5 Aircross αναμένεται στην Ελλάδα το 4ο τρίμηνο του έτους!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!