Γκουντούρα: «Χαίρομαι για μένα, άδικο για την Δέσποινα»

Γεωργιάδου και Γκουντούρα

bet365

Τα λόγια της Δώρας Γκουντούρα για την Δέσποινα Γεωργιάδου και το άδικο σύστημα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ενα από τα πιο άδικα συστήματα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ζημιώνει το ίδιο το άθλημα, είναι η ξιφασκία, κάτι που διαπίστωσαν για άλλη μία φορά η Δώρα Γκουντούρα με την Δέσποινα Γεωργιάδου.

Με τον τρόπο που δίνονται οι προκρίσεις, κορυφαίες αθλήτριες στην παγκόσμια κατάταξη δεν έχουν δικαίωμα να πάνε στο Παρίσι. Ενα από τα «θύματα» είναι η Δέσποινα Γεωργιάδου, η οποία αν και Νο5 στον κόσμο, δεν μπορεί να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί η Παγκόσμια ομοσπονδία δίνει μόνο δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια από το ατομικό στην Ευρώπη και αντί να τα δίνει με βάση τις θέσεις στο ranking (που θα έστελνε και τις δύο στο Παρίσι), δίνει μόνο ένα σε κάθε χώρα.

Ενα απόλυτα άδικο σύστημα, με την Γεωργιάδου που είναι κάτοχος μεταλλίων σε Ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, να μην μπορεί να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πάνω σε αυτό στάθηκε κυρίως -και προς τιμή της- η Δώρα Γκουντούρα, στις δηλώσεις που έκανε για την δική της πρόκριση στο Παρίσι.

«Από τη μία θέλω να χαρώ πάρα πολύ γιατί είναι κάτι μοναδικό να είσαι για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Από εκεί και πέρα, είναι δύσκολο, γιατί είναι άδικο για τη Δέσποινα. Είμαστε δύο αθλήτριες από την ίδια χώρα στο κορυφαίο επίπεδο, από μία χώρα που δεν μας έδωσε τη στήριξη που έχουν οι αθλήτριες από άλλες χώρες. Ήξερα εξαρχής ότι θα ήταν άδικο και για τις δύο να μείνει η μία εκτός Ολυμπιακών. Θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξει το σύστημα πρόκρισης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα πρέπει να στηριχθεί το ομαδικό για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι μόνο, γιατί ανήκουμε στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου» είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να πω ένα τεράστιο “συγχαρητήρια” στη Δέσποινα για την προσπάθειά της και για τις θυσίες που έκανε. Έπρεπε να είναι στους Ολυμπιακούς. Θέλω επίσης να πω ένα τεράστιο μπράβο και σε όλα τα κορίτσια για την προσπάθεια στο ομαδικό, αφού και οι άλλες τρεις αθλήτριες άφησαν πίσω πράγματα από τις ζωές τους για αυτό το στόχο” πρόσθεσε η αθλήτρια που είναι μέλος της Team Future της Bwin.

Στο ίδιο θέμα στάθηκε και ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σίγουρα μία Ελληνίδα θα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτή θα είναι η Δώρα Γκουντούρα. Είναι όμως τρομερά άδικο το σύστημα από την άλλη, καθώς μία αθλήτρια σαν τη Δέσποινα Γεωργιάδου θα μείνει εκτός Παρισιού. Εκεί στη FIE πρέπει να δουν ξανά το σύστημα για να είναι αξιοκρατικό για όλες τις ηπείρους, γιατί αυτή τη στιγμή για την ευρωπαϊκή ήπειρο είναι πολύ άδικο το σύστημα και έχει φέρει ήδη αρκετούς αθλητές σε δύσκολη θέση. Ελπίζω να το δουν και να κάνουν αλλαγές, ώστε να εξασφαλίζουν την Ολυμπιακή συμμετοχή σε αθλήτριες τόσο υψηλού επιπέδου».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα