Σορεντίνο: «Βαρύ το φορτίο για Λεάλι»!

Σορεντίνο: «Βαρύ το φορτίο για Λεάλι»!

bet365

«Η Γιουβέντους αναζητά τον διάδοχο του Μπουφόν και ο Ολυμπιακός είναι η ευκαιρία του». Αυτή ήταν η μεγάλη ατάκα του Στέφανο Σορεντίνο στο Gazzetta Weekend για τον Νίκολα Λεάλι που πρέπει να μάθει να ζει με την πίεση της επιτυχίας!

Ολυμπιακός, η 5η ομάδα του Νίκολα Λεάλι από τη στιγμή που έγινε μέλος της Μεγάλης Κυρίας! Περισσότερα από 5 εκατ. δαπάνησε η Γιουβέντους για το 50% των δικαιωμάτων του, αφού στο πρόσωπό του είδε τον διάδοχο του Μπουφόν! Είναι όμως εφικτό; Μπορείς να υπάρξει διάδοχος του κορυφαίου γκολκίπερ στον πλανήτη; Μπορεί η Γιουβέντους να τον «ψήνει» σε άλλες ομάδες, όμως ακόμα πιστεύει στο ταλέντο του και στο... όνειρο πως μια μέρα ο Μπουφόν θα τον χειροκροτήσει από τις εξέδρες. Για το λόγο αυτό άλλωστε έχει δικαίωμα στην επαναγορά του!

Sergio Girardi και Beppe Scienza ήταν οι άνθρωποι που του έδωσαν αυτοπεποίθηση και η μεταγραφή του στη Γιουβέντους τον ανέβασε στα ύψη! Ποτέ όμως δεν θεώρησε τον εαυτό του ως διάδοχο του Μπουφόν! «Μπουφόν, ο κορυφαίος όλων, μοναδικός. Τον μελετώ διαρκώς, είναι ο άνθρωπος στον οποίο θέλω να μοιάσω. Είναι το είδωλό μου, αλλά πιστέψτε με δεν υπάρχει διάδοχος του».

Ο Λεάλι μεγάλωσε με την αφίσα του Ντίντα στο δωμάτιο του, δεν έχανε ματς του Βραζιλιάνου, ωστόσο όσο περνούσαν τα χρόνια ο Μπουφόν και ο Χαντάνοβιτς του έκλεψαν την καρδιά! Στις προπονήσεις βρέθηκε δίπλα στους κορυφαίος και το όνειρό του, να του εκτελεί πέναλτι και φάουλ ο Πίρλο έγινε πραγματικότητα!

Το πρώτο... αγροτικό ήταν στη Λαντσιάνο, ακολούθησε η Σπέτσια, η Τσεζένα και η Φριζινόνε! Μάλιστα, στην τελευταία φρόντισε να εντυπωσιάσει με την εικόνα του, γι΄ αυτό και η Γιουβέντους αποφάσισε πως ο 5ος σταθμός πρέπει να είναι μια ομάδα με μεγαλύτερους στόχους! Ισως να είναι και ο τελευταίος πριν τη μεγάλη επιστροφή! Θα δείξει... Ο ίδιος μπορεί να καμαρώνει πως φέτος δέχθηκε 178 σουτ, κι έκανε 120 επεμβάσεις!

Στη σχετική λίστα τον πέρασε μόνο ο Βιβιανο και ο Σορεντίνο, με τον δεύτερο να μιλά στο Gazzetta Weekend, να αποθεώνει τον μικρό, αλλά και να χτυπά καμπανάκι για το βαρύ φορτίο που κουβαλά!


«Λεάλι στον Ολυμπιακό... Εξαιρετική επιλογή! Moυ αρέσει πολύ. Είναι από τα μεγάλα ταλέντα του ιταλικού ποδοσφαίρου, αλλά σύντομα πρέπει να αποδείξει πως δεν μπορεί να μείνει μόνο ταλέντο. Εχει δρόμο μπροστά του, αλλά κι ένα βαρύ φορτίο, αφού οι Ιταλοί τονίζουν πως μπορεί να είναι διάδοχος του Μπουφόν! Τη δεδομένη στιγμή μπορώ να δω πάνω του έναν δυνατό νέο, με δίψα και όρεξη για να εξελιχθεί. Το γεγονός πως βρέθηκε βασικός σε όλες τις ομάδες που έπαιξε του έδωσε ώθηση. Τα βρήκε δύσκολα, αλλά αντεπεξήλθε και πάλεψε αρκετά, ώστε να κρατήσει μια πολύ καλή εικόνα.

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και είναι η μεγάλη του ευκαιρία. Αν βρεθεί στο Champions League και πάρει χρόνο συμμετοχής σε τόσο μεγάλες παραστάσεις θα ανέβει ψυχολογικά. Δεν είναι τίποτα εύκολο γι' αυτόν, οι συχνές αλλαγές επηρεάζουν ένα γκολκίπερ, αλλά μπορεί να πάει καλά έχει τη δύναμη» ήταν το σχόλιο του Σορεντίνο!

«Η σωματοδομή του είναι εξαιρετική, αλλά πρέπει να δουλέψει και άλλα πράγματα. Είναι συγκεντρωμένος, αλλά πρέπει να εμπνέει κι εμπιστοσύνη στην άμυνα. Αυτό βέβαια θέλει εμπειρία και μπορεί να την αποκτήσει με τα χρόνια. Εχει πολύ καλά αντανακλαστικά, ξέρει πως χρησιμοποιήσει το κορμί του και να διαβάσει μια φάση. Είχε εξαιρετικές επεμβάσεις στην τελευταία σεζόν, τα πήγε πολύ καλά και το πάλεψε αρκετά. Πρέπει να συνεχίσει να παλεύει, να προπονείται σκληρά και να είναι προσηλωμένος στο στόχο του. Ταλέντο έχει...»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα