Η μεταγραφή που άλλαξε την ιστορία του Παναθηναϊκού!

Νίκος Αθανασίου
Η μεταγραφή που άλλαξε την ιστορία του Παναθηναϊκού!

bet365

Σαν σήμερα, πριν από 7 χρόνια (25/6/2009) ο Τζιμπρίλ Σισέ ερχόταν στην Αθήνα, «έριχνε» το αεροδρόμιο και ντυνόταν στα πράσινα! Το Gazzetta Weekend Journal γυρίζει τον χρόνο πίσω!

Ιούνιος 2009. Ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός μετά την πρώτη αποτυχημένη χρονιά, ψάχνει το μεγάλο... μπαμ στην γραμμή κρούσης, ψάχνει τον ποδοσφαιριστή που θα έρθει και θα τον ανέβασει επίπεδο, προσφέροντας γκολ στο «τριφύλλι» και τρόμο στις αντίπαλες άμυνες! Μετά από αρκετές λεπτομέρειες και ένα παιχνίδι της μοίρας, ο Τζιμπρίλ Σισέ ντύνεται στα πράσινα και... εκτοξεύει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του νταμπλ, πυροβολώντας τα αντίπαλα δίχτυα. Το Gazzetta Weekend Journal καταγράφει το πως γράφτηκε η ιστορία μέχρι την άφιξη στο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» και την υποδοχή βασιλιά στον Γάλλο σούπερ σταρ!

Κάθε... ναυάγιο για καλό!

Η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά, πολύ διαφορετικά τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τον Τζιμπρίλ Σισέ! Εξάλλου, ο Γάλλος δεν ήταν ο πρώτος στόχος για την επίθεση της ομάδας του Χενκ Τεν Κάτε. Προέκυψε στην πορεία. Στην κορυφή της λίστας και μια ανάσα από την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, ήταν ο Χούλιο Κρουζ! Ο Αργεντινός διεθνής στράικερ που έκανε... παπάδες με την φανέλα της Ίντερ σε ηλικία 35 ετών αποτελούσε τον διακαή πόθο των ανθρώπων του συλλόγου.

Ο παίκτης βρισκόταν για διακοπές στην Κρήτη, όταν ο «πολύς» συμπατριώτης ατζέντης του, Τσίστερπιλερ, έφτασε στην Αθήνα για να διαπραγματευθεί τον «ελεύθερο» Κρουζ. Παρά την αρχική προφορική συμφωνία, ο Τσίστερπιλερ αξίωσε τρομερά πράγματα, κυρίως όσον αφορά το πριμ υπογραφής και τις προμήθειες και λιγότερο για τις πάγιες απολαβές του ποδοσφαιριστή. Μετά από πολύωρες κουβέντες ο τότε διευθυντής ποδοσφαίρου, Κώστας Αντωνίου, έφτασε στο «αμήν» και η υπόθεση Κρουζ οδηγήθηκε σε οριστικό «ναυάγιο»! Όπως ήταν λογική η κατάληξη της υπόθεσης έφερε γκρίνια στις τάξεις των οπαδών αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την ονειρική συνέχεια...

Το «δεν υπολογίζεσαι», ο Τοπίδης και τα 9 εκατομμύρια!

Χιλιάδες χιλιόμετρα πιο μακριά ο Τζιμπρίλ Σισέ ενημερώνεται από την διοίκηση της Μαρσέιγ πως δεν υπολογίζεται και ότι πρέπει να φέρει πρόταση για να αποχωρήσει. Ο τεχνικός διευθυντής, Ανιγκό, ενημερώνει τον έλληνα μάνατζερ, Παύλο Τοπίδη, για τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές και εκείνος από την πλευρά του προτείνει στον Παναθηναϊκό το μεγάλο... μπαμ, τον παίκτη που θα ξεσήκωνε τον κόσμο και θα διέλυε τις άμυνες των αντιπάλων!

Οι αρχικές απαιτήσεις των Μασσαλών αγγίζουν τα 9 εκατομμύρια ευρώ, όμως, χάρη στις κινήσεις του Τοπίδη και την απουσία σημαντικών προτάσεων για τον Σισέ μετά από περίπου είκοσι ημέρες, οι Γάλλοι «έπεσαν» στα 5 εκατομμύρια ευρώ «καθαρά»(χωρίς τα μπόνους), ένα ποσό που θα μπορούσε να διαθέσει ο Παναθηναϊκός! Η πρόταση κατατέθηκε, η Μαρσέιγ άναψε πράσινο... φως και το δύσκολο της υπόθεσης, δηλαδή να πειστεί ο Σισέ, μόλις είχε ξεκινήσει!

Το ταξίδι στο Φρόντσχαμ και η ατάκα «μύθος»!

Μετά το «ναι» των Γάλλων, ο Κώστας Αντωνίου, ο Στέφανος Ησαϊας και ο Παύλος Τοπίδης αναχωρούν για την Αγγλία και πηγαίνουν στην βίλα του Τζιμπρίλ Σισέ στο Φρόντσχαμ, ένα χωριό ανάμεσα στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ. Η πόρτα ανοίγει και ξεπροβάλλει ο στόλος των πανάκριβων αυτοκινήτων του Γάλλου σούπερ σταρ. Και κάπου εκεί πέφτει η μεγάλη ατάκα. «Αν δεν δεχθεί το Hyundai Matrix των χορηγών, δεν τον υπογράφουμε» ακούστηκε και η αγχωμένη τριάδα ξέσπασε στα γέλια πριν μπει στις τελικές διαπραγματεύσεις για την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου.

Βασιλιάς

Η αντιπροσωπεία που εκπροσωπούσε τον Παναθηναϊκό γνώριζε από πρώτο χέρι τι έπρεπε να κάνει για να «ψήσει» έναν παίκτη της αξίας και της προσωπικότητας του Σισέ. Το σχέδιο ήταν ξεκάθαρο. «Να τον κάνουμε να νιώσει βασιλιάς» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της... επιχείρησης που στήθηκε για το «ναι» του Γάλλου. Στην δίωρη συνάντηση ο Σισέ κατάλαβε το πόσο σημαντικός ήταν για τον σύλλογο, κατάλαβε ότι θα ήταν βασιλιάς στην Αθήνα και δεν άργησε να υπογράψει το προσύμφωνο!

Από την στιγμή που είχαν αυτό που ήθελαν, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για να εξαλείψουν τις πιθανότητες εμπλοκής, έβαλαν την επόμενη ημέρα τον παίκτη σε ιδιωτικό τζετ και τον έφεραν στην Αθήνα για να «βουλιάξει» το αεροδρόμιο!

«Οε οε οε Τζιμπρίλ Σισέ»

Πέντε χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού... έριξαν το αεροδρόμιο για μια υποδοχή που έμεινε στην ιστορία και μνημονεύεται μέχρι και σήμερα. Ο Γάλλος με το... καλημέρα της άφιξης του στην Ελλάδα, κατάλαβε από πρώτο χέρι το πόσο σημαντικός και ξεχωριστός ήταν για ολόκληρο τον «πράσινο» οργανισμό. Όπως έλεγε στους δικούς του ανθρώπους στο αυτοκίνητο: «Τέτοιο πράγμα δεν το έχω συναντήσει πουθενά. Με έκαναν να νιώσω πρωτόγνωρα συναισθήματα. Θέλω να ανταποδώσω αυτή την αγάπη». Και το έκανε...

Οι υπογραφές στον Αστέρα!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ αφού έχει μείνει άφωνος από την επική υποδοχή, κατευθύνεται στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Εκείνο το βράδυ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα και τον προπονητή Χενκ Τεν Κάτε. Λίγα λεπτά μετά τις 12:30 θα βάλει την υπογραφή στο ηγεμονικό συμβόλαιο των 2.5 εκατομμυρίων ετησίως και τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

 

Τελευταία Νέα