Ρεάλ vs Ατλέτικο: Τι έδειξε η... κάλπη;

Ρεάλ vs Ατλέτικο: Τι έδειξε η... κάλπη;

bet365

Oι συντάκτες του gazzetta άσκησαν το... εκλογικό τους δικαίωμα ενόψει τελικού! Η κάλπη έκλεισε και το G-Weekend Journal αρχίζει την καταμέτρηση!

Τον τελευταίο 1.5 χρόνο οι συντάκτες του Gazzetta (οι περισσότεροι τουλάχιστον) βρέθηκαν 3 φορές πάνω από την κάλπη. Εθνικές εκλογές, δημοψήφισμα και ξανά εθνικές εκλογές. Αφού λοιπόν τους έγινε... συνήθεια είπαμε να τους στείλουμε άλλη μια φορά στην κάλπη. Αυτή την φορά δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως τα δεκάδες κόμματα της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ούτε ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Ούτε καν λευκό και άκυρο. Ξεκάθαρα πράγματα. Ακόμη κι όσοι δεν... πολυκαίγονται για τον νικητή, πήραν θέση.

Ρεάλ Μαδρίτης ή Ατλέτικο Μαδρίτης είναι το... διακύβευμα! Στο... εκλογικό τμήμα προσήλθαν 30 συντάκτες. Είχαμε και αποχή όπως είναι λογικό. Λίγες ώρες πριν την σέντρα του μεγάλου τελικού στο Μιλάνο, εμείς ανοίξαμε την κάλπη (κι ας μην έδυσε ο ήλιος) κι αρχίσαμε την καταμέτρηση. Δίκαια πράγματα... Ούτε νοθεία, ούτε τίποτα.

Τοποθετώντας ένα στοίχημα στον τελικό του Champions League, Ρέαλ - Ατλέτικο και μόνο στη Vistabet, πάρε τα λεφτά σου πίσω αν καταλογιστεί κόκκινη κάρτα στο ματς!

Τα περισσότερα... ψηφοδέλτια είχαν «ροχιμπλάνκο» χρωματισμό. Τσόλο και Ατλέτικο πήραν την μερίδα του λέοντος. Με μια πρώτη «δημοσκοπική» ανάλυση οι... ουδέτεροι πήγαν προς το «μη φαβορί» κυρίως λόγω συμπάθειας σε Σιμεόνε κι αντιπάθειας στον Κριστιάνο!

Διαβάστε τις προτιμήσεις μας και στο ελεύθερο πεδίο των σχολίων περιμένουμε και τις δικές σας... Καλή ανάγνωση και καλό τελικό!

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (11 ΨΗΦΟΙ)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΜΠΑΣ: «Θέλω να το πάρει η Γιουβέντους». Ελπίζω έτσι να ξεκινάω το κειμενάκι σ' ένα χρόνο από τώρα. Όμως αφού δεν υπάρχει η «Μεγάλη Κυρία» στον τελικό, μάλλον προς Ρεάλ «με βλέπω». Γιατί σε ένα τελικό είναι καλύτερα να κερδίζει το ποδόσφαιρο από το... κάτι σαν ποδόσφαιρο. Εκτός αν είναι η ομάδα σου παρούσα, οπότε τότε ισχύει το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θέλω να το πάρει η Ρεάλ γιατί ήρθε η ώρα ο μεγαλύτερος παίκτης της γενιάς μας να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει εξίσου μεγάλος προπονητής! Και μετά, να επιστρέψει στη Γιούβε και ζήσαμε εμείς καλά κι ο Ζιζού καλύτερα!

ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Θέλω να το πάρει η Ρεάλ για έναν πολύ απλό λόγο που ακούει στο όνομα: Ζινεντίν Ζιντάν. Μάγκας και άρχοντας ο «Τσόλο», φοβερά και τρομερά τα όσα έχει κάνει στην Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά ο «Ζιζού» αποτελεί μεγάλη αδυναμία και μακάρι να σηκώσει την κούπα του πρωταθλητή Ευρώπης και ως προπονητής!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ: Να το πάρει η Ρεάλ. Δεν έχει γιατί. Επειδή είμαι Ρεάλ από μικρό παιδί (ναι μεγάλωσα με αφίσα Ρεδόνδο). Και γιατί ο Ζιζού είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική προσωπικότητα της γενιάς μας.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΛΙΑΡΗΣ: Θα ήθελα να το έχει πάρει η Ατλέτικο το 2014 για να μην έχω τύψεις που θέλω να δω τον Ζινταν με την κουπα! Καμία ιδιαίτερη συμπάθεια για τις δύο ομάδες. Μόνο για τον τύπο που ακόμα και την κουτουλιά στον τελικό του Μουντιαλ του 2006 προσπαθούσα να την δικαιολογησω...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΜΜΑΣ: Θέλω να το πάρει η Ρεάλ με 90' ταμπούρι και μία (αντ) επίθεση στις καθυστερήσεις για να δει κι η Ατλέτικο πώς είναι. Αλλά πιστεύω θα το πάρει με 3-1 ή 4-1 και χωρίς παράταση αυτή τη φορά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ: Να το πάρει η Ρεαλ ,όχι απλά γιατί είναι ο σύλλογος που υποστηρίζω στο εξωτερικό, μα και γιατί ήμουν πάντα υπερ του επιθετικού ποδοσφαίρου. Η Ρεαλ του Ζινταν προσπαθεί να παίξει τέτοιο. Η Ατλετικο του Τσολο όχι... Από τύχη και απο ενα χαμένο πέναλτι του Μιλερ βρίσκεται στον τελικό.

ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ: Ρεάλ για δύο βασικούς λόγους. Αρχικά γιατί την υποστηρίζω και βέβαια γιατί στο πάγκο της υπάρχει ο Ζιντάν. Αν ο Ντιέγκο είναι ο Θεός της μπάλας, ο Ζιζού είναι ο ημίθεος και αφού μας έχει χαρίσει μαγικές στιγμές ως παίκτης, ας αρχίσει να μαζεύει κούπες και ως προπονητής και ας σκίζει και πέντε παντελόνια σε κάθε ματς...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ: Θέλω να το πάρει η Ρεάλ Μαδρίτης για να ζήσει ο Ζινεντίν Ζιντάν ακόμη μια μεγάλη στιγμή μαγείας ανάλογη με αυτή που μας χάρισε ως παίκτης της "βασίλισσας" το 2002 στον τελικό της Γλασκόβης. Η απόλυτη στιγμή. Έργο τέχνης από τον έναν και μοναδικό Ζιζού. Αν το σηκώσει και ως προπονητής στο Μιλάνο θα είναι η συνέχεια στο παραμύθι μιας τεράστιας ποδοσφαιρικής διαδρομής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να το πάρει η Ρεάλ γιατί δεν μπορώ τον Σιμεόνε και την κλάψα του στους διαιτητές από το 1ο λεπτό. Πιο γραφικός και από την παραλία του Σίμου, ηλιοβασίλεμα Αυγούστου, έχει καταντήσει. Επίσης, Ζιζού!!! Μόνο!

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΩΚΟΣ: Καλός ο «Τσόλο», καλός ο Φερνάντο Τόρες (όποτε θυμάται να σκοράρει) και το υπόλοιπο... παρεάκι της Ατλέτικο (βλ. Γκοντίν, Κόκε, Γκριεζμάν κλπ.), όμως αν με ρωτήσει κανείς γενικά τι ομάδες υποστηρίζω εκτός Ελλάδας, θα πω μόνο Ρεάλ, σε σύγκριση με άλλους που θα προσθέσουν και μία ομάδα από Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία. Και αυτό οφείλεται στον. τεράστιο Ραούλ και φυσικά στον Ζινεντίν Ζιντάν, που βρίσκεται σήμερα στον πάγκο της Βασίλισσας.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (19 ΨΗΦΟΙ)

ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ: Δεν υποστηρίζω κάποια από τις δύο ομάδες, αλλά θέλω να το πάρει η Ατλέτικο για να δω τον Ρονάλντο να γκρινιάζει ή να κατηγορεί τους συμπαίκτες, επειδή προφανώς ο ίδιος ποτέ δεν φταίει...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Δηλωμένος οπαδός του Τσόλο, δεν θα μπορούσα να μην θέλω να τον δω να σηκώνει την κούπα. Ο θρίαμβος του «αντιποδόσφαιρου», όπως το αποκαλούν κάποιοι, θα είναι η δικαίωση του κόπου, της τακτικής μαεστρίας, της απόλυτης προσήλωσης στο πλάνο, της λογικής του «είμαστε ομάδα». Η αλήθεια είναι ότι η Ρεάλ θα το ξαναπάρει. Θα έχει τις ευκαιρίες τις αργά ή γρήγορα να ξανασηκώσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Η Ατλέτικο που το έχει χάσει δύο φορές, με Μπάγερν, Ρεάλ να την ισοφαρίζουν στην τελευταία φάση του τελικού, ίσως να μην βρεθεί ποτέ της ξανά φιναλίστ. Αυτή είναι η ευκαιρία της, η στιγμή, που οι ουδέτεροι γουστάρουν να δουν κάποιον άλλον να πανηγυρίζει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Θέλω να το πάρει η Ατλέτικο διότι είναι πολύ απλά στα μάτια μου το απόλυτο: against modern football... Μία ομάδα (με όλη τη σημασία της λέξης) του προπονητή της, με υπέροχο κοινό η οποία πέτυχε να μπει σφήνα σε μία απίθανη εποχή με δυο... διαστημικές Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μ. με απόλυτη επιτυχία! Το αξίζουν όλοι τους αν και θα χαλαστώ για τον λατρεμένο Ρονάλντο...

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Μπαρτσελόνα εκτός, Μπάγερν εκτός και πιστεύω πως η Ατλέτικο είναι έτοιμη να σηκώσει την κούπα. Η τακτική του Σιμεόνε απένειμε... δικαιοσύνη και ο Αργεντίνος είναι έτοιμος να γράψει ιστορία. Ο Μπέιλ τόνισε πως κανείς των «ροχιμπλάνκος» δεν χωράει στην ενδεκάδα της Βασίλισσας και η δήλωσή του θα γυρίσει μπούμερανγκ!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΤΑΝΟΒΑΣΙΛΗΣ: Δεν υποστηρίζω καμιά τους. Το αμυντικό ποδόσφαιρο μπορεί να μην είναι «όμορφο», όμως υπάρχουν ομάδες που το κάνουν να μη μοιάζει «άσχημο». Η Ατλέτικο είναι μία από αυτές. Μπορεί, πλέον, να μην αντιμετωπίζεται ως «Δαβίδ», όμως ο Σιμεόνε έχει κάνει εκπληκτική δουλειά σε δυσκολότερες συνθήκες από τις υπόλοιπες κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Την τελευταία φορά που οι ροχιμπλάνκος βρέθηκαν στον τελικό, έχασαν το τρόπαιο μέσα από τα χέρια τους στο τέλος από την Ρεάλ. Τώρα, έχοντας αφήσει εκτός Μπαρτσελόνα και Μπάγερν, η τύχη τους χρωστάει θα ήθελα να τους δω να κατακτούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την κορυφή της Ευρώπης. Θα είναι η επιτομή του πάθους και της ομαδικής δουλειάς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΜΑΡΑΣ: Να το σηκώσει ο Σιμεόνε διότι έχει φτιάξει μέσω της Ατλέτικο ένα δικό του ποδοσφαιρικό στιλ, με ομάδα που... μάχεται σκληρά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και έχει και ποιότητα. Έχει πετύχει πολλά και σημαντικά πράγματα με τους Μαδριλένους. Του λείπει ένα τρόπαιο Champions League που δικαιούται να το πάρει. Είναι και η ευκαιρία του (και της Ατλέτικο φυσικά) για... εκδίκηση προς την Ρεάλ για το 4-1. Επίσης ομάδα που έχει αποκλείσει διαδοχικά Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου σε τέτοιο επίπεδο αξίζει τον σεβασμό όλων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ: Θέλω να το πάρει η Ατλέτικο... γιατί μισώ τη μπασκετική Ρεάλ με τα flopping που κάνει συνέχεια. Οπότε την «πληρώνει» το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ: Αυτός που το αξίζει είναι ο Τσόλο Σιμεόνε, που με μαεστρική τακτική πέταξε εκτός δύο από τα τρία gran φαβορί (Μπαρτσελόνα, Μπάγερν) και τώρα θα καθαρίσει και με το τρίτο. Οπως είπε και ο Μπουφόν «αν υπάρχει δικαιοσύνη στο άθλημα, θα το πάρει η Ατλέτικο». Ηρθε η ώρα κατακτήσει το Champions League ένας μη Ευρωπαίος προπονητής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Ως θιασώτης της δουλειάς του δεύτερου κορυφαίου τεχνικού του πλανήτη (πρώτος είναι ο Μουρίνιο) θα ήθελα να δω τον Ντιέγκο Σιμεόνε να σηκώνει την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι το μοναδικό άλλωστε τρόπαιο που λείπει από την συλλογή του, την τελευταία πενταετία με τους «colchoneros». Στο ποδόσφαιρο μπορεί να μην υπάρχει λογική και συχνά να μην απονέμεται δικαιοσύνη, ωστόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης έχοντας αποκλείσει κατά σειρά Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου δύναται να φτάσει στην παρθενική κατάκτηση Champions League. Δεν υπάρχει πλέον αντίπαλος που δεν βρίσκεται στα κυβικά της και κακώς λογίζεται από τους μπουκ ως μεγάλο αουτσάιντερ.Τα βασικά συστατικά της φιλοσοφίας Σιμεόνε, δηλαδή αδιάκοπο πρέσινγκ, αλληλοκάλυψη, καθαρό μυαλό, πειθαρχία θα κάνουν ξανά την εμφάνιση τους σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το πλάνο του Ζιντάν. «Ροχιμπλάνκος» λοιπόν.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ: Θέλω να το πάρει η Ατλέτικο γιατί γουστάρω με ...1000 τον Σιμεόνε. Επίσης αφού απέκλεισε την Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν θέλω να πάρει και το σκαλπ της Ρεάλ!

ΝΙΚΟΣ ΡΟΛΛΑΣ: Θέλω να κερδίσει η Ατλέτικο, γιατί πάντα στα μεγάλα ματς που δεν παίζει η ομάδα μου είμαι με το αουτσάιντερ. Όσο μπορείς βέβαια να πεις αουτσάιντερ μία ομάδα που στον δρόμο για τον τελικό απέκλεισε τα δύο μεγαλύτερα φαβορί της φετινής διοργάνωσης, την Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν Μονάχου! Επίσης, για να απολαύσω τον Ντιέγκο Σιμεόνε και τις αντιδράσεις, όσο η αναμέτρηση θα οδεύει προς το τέλος της.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ: Να το πάρει η Ατλέτικο γιατί έριξε στο καναβάτσο τους υπερόπτες Γερμανούς και τον Πέπε Γκουαρντιόλα που την... είδε πλανητάρχης στην Μπάγερν. Ο Θεός κάτι χρωστάει στον «Τσόλο» όχι μόνο φέτος, αλλά από το 2014.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΣΠΑΝΟΥ: Τελικός απόλαυση, χωρίς να «καίγομαι» να το πάρει ο ένας ή ο άλλος, προτιμάω την Ατλέτικο. Ο λόγος είναι για να… απολαύσω αντιδράσεις. Από τη μία ο Σιμεόνε να σηκώνει την κούπα και από την άλλη ο Ρονάλντο να την χάνεΙ! Μια μικρή απογοήτευση για την στεναχώρια του «Ζιζού» θα την νιώσω, αλλά θα το ξεπεράσω… και εγώ και εκείνος!

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΤΣΑΛΤΙΔΗΣ: Ατλέτικο γιατί αποτελεί το παράδειγμα πώς μία ομάδα μπορεί από τα χαμηλά να φτάσει στην κορυφή! Παράλληλα όπως και να το κάνουμε υπάρχουν και οι μνήμες από τις 2 νίκες του ΑΡΗ επί των Ισπανών. Αν προσθέσεις ότι θα σκοράρει και ο... Κόκε για να δώσει την κούπα, τότε η επιλογή μπορεί να είναι μόνο Ατλέτικο!

ΑΡΓΥΡΩ ΓΙΑΝΝΟΥΔΑΚΗ: Ατλέτικο γιατί δεν θα αντέξω να δω τον νάρκισσο Ρονάλντο να βγάζει πάλι την μπλούζα και να μας δείχνει τις "φέτες". Είναι κακόγουστος. Επίσης είμαι αντιβασιλική.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ: Θέλω να το πάρει η Ατλέτικο, για να ξεπληρωθεί η «αδικία» της Λισαβόνας, σε μια απ' τις σημαντικότερες ανατροπές ever με τον Ράμος στο 94'. Έτσι ήθελα τη Μίλαν το 2007, όπως θέλω τη Μπάγερν όταν ξαναπαίξει με τη Γιουνάιτεντ!

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ: Θέλω να το πάρει η Ατλέτικο γιατί της το χρωστάει η τύχη από το 2014. Τόσο η ομάδα, όσο και ο «Τσόλο» το αξίζουν για τις τελευταίες επιτυχημένες τους χρονιές. Τον «Ζιζού», μπορεί να τον αγαπάμε, αλλά την Ρεάλ όχι! Αν ποτέ τον δούμε ξανά στα... ασπρόμαυρα, τότε ναι!

AXIΛΛΕΑΣ ΤΣΙΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ: Αφού δε μπορεί να το πάρει η Μπαρτσελόνα ή τουλάχιστον η Μπάγερν του... δικού μας Πεπ, ας μην το πάρει τουλάχιστον η Ρεάλ. Η Ατλέτικο έχει καταφέρει να κάνει ζημιά στις δύο κορυφαίες ομάδες της σεζόν και να τις πετάξει έξω, την ώρα που η Ρεάλ - για τα δικά της στάνταρ - δε βλεπόταν. Με το ζόρι πέρασε από Βόλφσμπουργκ και Σίτι, είναι κρίμα να το σηκώσει. Ακόμα ένας λόγος, να δούμε τον Κριστιάνο να... κλαίει. Είμαι εμπαθής με τον Πορτογάλο, το ξέρω, αλλά τι να κάνουμε!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΛΑΤΑΡΙΩΦ: Το φετινό Champions League πρέπει να καταλήξει στην τροπαιοθήκη της Ατλέτικο Μαδρίτης. Γιατί; Γιατί, πολύ απλά, ο «Τσόλο» αξίζει να δει να μπαίνει η σκεπή στο «κτίσμα», στο οποίο τα τελευταία χρόνια προσθέτει και από έναν όροφο. Με την κούπα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης να του λείπει, θα τα έχει πάρει όλα με την αγαπημένη του Ατλέτικο κι οι «κολτσονέρος» θα προσθέσουν ακόμη μια σελίδα στο παραμύθι τους, έχοντας σκοτώσει αυτή τη φορά τους δράκους της συμπολίτισσας, Ρεάλ. Ζιντάν, καλός είσαι ως προπονητής αλλά κάνε υπομονή. Φερνάντο Τόρες, να η ευκαιρία σου να κατακτήσεις το Champions League και με την λατρεμένη σου Ατλέτικο.

 

Τελευταία Νέα