Οι καλύτεροι του πρωταθλήματος που... έφυγε! (pics)

Οι καλύτεροι του πρωταθλήματος που... έφυγε! (pics)

bet365

Το Gazzetta Weekend Journal βγάζει με στοιχεία κι αριθμούς την καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος που μας... αποχαιρέτισε και σας την παρουσιάζει.

Με το πρωτάθλημα να έχει ολοκληρωθεί ως προς την κανονική του διάρκεια και με τα πλέι οφ να έχουν αρχίσει ήδη, νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να κάνουμε ακόμα μια παράτολμη κίνηση, που είναι δεδομένο πως θα φέρει και την ανάλογη γκρίνια, γιατί ως λαός ζούμε άλλωστε για να γκρινιάζουμε.

Ποια είναι η κίνηση αυτή; Μα η ανάδειξη της καλύτερης ενδεκάδας του... μαραθωνίου που τελείωσε. Κάθε χρόνο βγάζουμε τους παίκτες που απαρτίζουν την καλύτερη (κατά την γνώμη μας πάντα) σύνθεση και φέτος δεν γινόταν να μην συνεχιστεί.

Επειδή και πάλι όπως αναφέραμε στο ξεκίνημα θα υπάρχει γκρίνια, ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα. Αρχικά το σύστημα θα είναι 4-3-3, ενώ το κυριότερο είναι πως στην καλύτερη ενδεκάδα μπορεί να βρίσκεται ΜΟΝΟ ένας από κάθε ομάδα.

Ξαναλέμε ΜΟΝΟ ένας από κάθε ομάδα, οπότε όταν θα αρχίσετε και με το δίκιο σας την κριτική και τις ενστάσεις του στυλ «γιατί μπήκε αυτός και όχι ο άλλος», να σκεφτείτε πως απλά μπορεί και να μην χωρούσε γιατί έπρεπε από τον σύλλογο αυτό, όπως και από τους υπόλοιπους, να υπάρχει μόνο ένας ποδοσφαιριστής. Η καλύτερη δική μας ενδεκάδα για φέτος αποτελείται από τους: Κυριακίδη, Κουλιμπαλί, Τζαβέλλα, Τριποτσέρη, Μπιτόλο, Τσουκαλά, Μπακασέτα, Φορτούνη, Βάργκας, Μπεργκ και Βέλλιο και πάμε να δούμε τους λόγους που επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι.

Τερματοφύλακας: Δημήτρης Κυριακίδης

Ξεκινάμε από την θέση του τερματοφύλακα όπου και θα βρούμε τον Δημήτρη Κυριακίδη. Ο 30χρονος δεν πήρε στην αρχή του πρωταθλήματος τις ευκαιρίες από τον Πόντες, αλλά μετά την έλευση Ματζουράκη όχι απλά καθιερώθηκε στην βασική ενδεκάδα του Παναιτωλικού, αλλά ήταν και ο καλύτερος παίκτης των... καναρινιών. Ο κόσμος πολλές φορές τον ψήφισε MVP ενός αγώνα, ενώ οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας του Αγρινίου, τον ανάδειξαν ως τον πολυτιμότερο παίκτη της χρονιάς. Ο Κυριακίδης συνολικά αγωνίστηκε σε 24 αναμετρήσεις έχοντας στις περισσότερες από αυτές εξαιρετική απόδοση, σε σημείο αντίπαλοι να του δίνουν συγχαρητήρια για μια του απόκρουση, κάτι που σίγουρα δεν συναντάς κάθε μέρα στο πρωτάθλημά μας.

Δεξί μπακ: Ουσμάν Κουλιμπαλί

Αν ο Φορτούνης δεν είχε την απόδοση που είχε, τότε χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής ο Κουλιμπαλί θα... πάλευε με τον Μπακασέτα για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη. Ο δεξιός οπισθοφύλακας του Πλατανιά πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή χρονιά και ήταν από τους βασικούς λόγους που οι Χανιώτες κατάφεραν να έχουν μια τόσο καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Ασταμάτητο τρέξιμο, ανίκητος στην άμυνα και συνεχόμενα ανεβάσματα, ο αμυντικός από το Μάλι ήταν ο καλύτερος συνολικά στην θέση του και είναι λογικό στον Πλατανιά να τρίβουν τα χέρια τους, βλέποντας την τιμή του να ανεβαίνει κατακόρυφα. Συνολικά ο Κουλιμπαλί αγωνίστηκε σε 26 αγώνες, έχοντας δύο γκολ και δύο ασίστ, με την προσφορά του να είναι ακόμα πιο σημαντική από όσο δείχνουν τα νούμερα αυτά.

Κεντρικός αμυντικός: Γιώργος Τζαβέλλας

Ο πιο σταθερός παίκτης του ΠΑΟΚ την φετινή χρονιά. Αγωνίστηκε κυρίως ως κεντρικός αμυντικός, ενώ έπαιξε και στην αριστερή πλευρά ως μπακ, δίνοντας τα πάντα. Πάθος, αλλά και ουσία και δεν είναι τυχαίο πως αποτέλεσε ένα από τα βασικά γρανάζια του «δικεφάλου». Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ελάττωσε λίγο τα νεύρα του, αλλά και πάλι είδε δέκα φορές την κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε μία. Ο Τζαβέλλας ήταν τρίτος παίκτης του ΠΑΟΚ σε συμμετοχές έχοντας 26, πετυχαίνοντας δύο γκολ, ενώ είχε και μία ασίστ. Μόνο οι Πέλκας (28) και Τζιόλης (27) είχαν περισσότερες από αυτόν. Συνολικά μια πολύ καλή και γεμάτη χρονιά του 29χρονου αμυντικού, τον οποίο οι φίλοι του «δικεφάλου» τον ψήφισαν πολλές φορές ως τον καλύτερο της αγωνιστικής.

Κεντρικός αμυντικός: Θοδωρής Τριποτσέρης

Δίπλα στον Τζαβέλλα θα βάλουμε στην καλύτερη ενδεκάδα τον Θοδωρή Τριποτσέρη. Ο κεντρικός αμυντικός του Λεβαδειακού ήταν μαζί με τον Μάτζιο οι βασικοί λόγοι που οι Βοιωτοί έσωσαν από νωρίς την χρονιά και κοίταξαν ακόμα πιο ψηλά. Πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες που έδωσε, ενώ σε 26 συμμετοχές σκόραρε μία φορά. Συνολικά η παρουσία του ήταν θετικότατη και με την φετινή του χρονιά ο 28χρονος κέρδισε πολλούς πόντους για την συνέχεια της καριέρας του.

Αριστερό μπακ: Μαριάνο Μπιτόλο

Σε μια συνολικά κακή χρονιά για τον Ατρόμητο, που η αλήθεια είναι πως στο τέλος κάπως σώθηκε αλλά το πρόσημο είναι αρνητικό, ένας από τους παίκτες που ξεχώρισε από την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα ήταν ο Μαριάνο Μπιτόλο. Ο Αργεντίνος αριστερός μπακ είχε μια γεμάτη χρονιά με καλές εμφανίσεις, βοηθώντας αρχικά τους Περιστεριώτες να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις και στην συνέχεια να προσπαθήσουν ακόμα και για το θαύμα των πλέι οφ. Συνολικά ο 26χρονος ποδοσφαιριστής είχε 26 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα, δίνοντας μία ασίστ.

Μέσος: Σταύρος Τσουκαλάς

Ο ΠΑΣ φέτος κατάφερε να πραγματοποιήσει μια πολύ πειστική χρονιά τερματίζοντας στην 6η θέση και παίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα όμορφο ποδόσφαιρο. Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν από την ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν ο Σταύρος Τσουκαλάς, ο κατά πολλούς mvp των Ηπειρωτών. Ο 28χρονος μέσος πραγματοποίησε την καλύτερη του χρονιά, προσφέροντας και ανασταλτικά και δημιουργικά, ενώ πέτυχε και καθοριστικά γκολ όντας δεύτερος σκόρερ της ομάδας του (μαζί με τον Ίλιτς), πίσω από τον Μανιά. Συνολικά ο Τσουκαλάς αγωνίστηκε σε 28 αγώνες έχοντας 4 γκολ και 2 ασίστ και κερδίζει επάξια την θέση του στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος.

Μέσος: Τάσος Μπακασέτας

Ο παίκτης αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος. Αυτός που συγκέντρωσε επάνω του τα περισσότερα βλέμματα και που ήταν πρώτος μεταξύ ίσων στην μεγάλη πορεία του Πανιωνίου προς τα πλέι οφ. Ο λόγος για τον Τάσο Μπακασέτα με τον μεσοεπιθετικό των «κυανέρυθρων» να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, να πετυχαίνει πανέμορφα γκολ και να είναι ο στυλοβάτης της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη. Δεν είναι τυχαίο το ότι όλες οι ομάδες ενδιαφέρθηκαν να τον αποκτήσουν, με την συγκεκριμένη... μάχη να την κερδίζει όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε 28 ματς, έχοντας καταφέρει να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 11 φορές, ενώ είχε και 6 ασίστ. Εντυπωσιακά στατιστικά για έναν παίκτη που αναμένεται τα επόμενα χρόνια να μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο...

Μέσος: Κώστας Φορτούνης

Καλός ο Κουλιμπαλί, ακόμα καλύτερος ο Μπακασέτας, αλλά χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος ήταν ο Κώστας Φορτούνης. Ο μέσος του Ολυμπιακού όχι απλά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, αλλά κατάφερε να έχει διψήφιο αριθμό τόσο σε γκολ όσο και σε ασίστ συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να κατακτήσουν οι Πειραιώτες τον τίτλο. Ακόμα και αυτό όμως δεν είναι ικανό να δείξει το τι έκανε, καθώς ο 24χρονος ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες των «ερυθρόλευκων», ανεβάζοντας τις μετοχές του στα ύψη και κάνοντας πολλές ευρωπαϊκές ομάδες να τον κοιτάζουν με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στο φετινό πρωτάθλημα ο Φορτούνης είχε 27 συμμετοχές, με τα 18 του γκολ όπως αναφέραμε ήταν πρώτος σκόρερ όχι της ομάδας του αλλά συνολικά, ενώ έδωσε και 12 ασίστ. Ε τι άλλο να έκανε ο άνθρωπος για να βρίσκεται στην καλύτερη ενδεκάδα;

Επιθετικός: Ρόναλντ Βάργκας

Και φτάνουμε στην επίθεση αρχίζοντας από τον Ρόναλντ Βάργκας. Ο επιθετικός της ΑΕΚ στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα έδειξε γιατί στην Βενεζουέλα και όχι μόνο μιλάνε με τόσο κολακευτικά λόγια για την αξία του. Δεν είναι ο αριθμός των γκολ που πέτυχε, αλλά το πόσο σημαντικά ήταν αυτά, καθώς σκόραρε σε όλα τα νικητήρια ντέρμπι της Ένωσης, μπαίνοντας στις καρδιές των φίλων της ομάδας του. Ο Βάργκας έπαιξε φέτος σε 25 παιχνίδια των «κιτρινόμαυρων» και ήταν πρώτος σκόρερ με 9 γκολ, όσα πέτυχε και ο Αραβίδης. Επίσης ο επιθετικός από την Βενεζουέλα είχε και 4 ασίστ, ενώ όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα, το πιο σημαντικό που έκανε ήταν πως σκόραρε στα ντέρμπι δίνοντας νίκες στην ομάδα του.

Επιθετικός: Απόστολος Βέλλιος

Κατά πολλούς ο καλύτερος Έλληνας επιθετικός στο πρωτάθλημα. Για όλους ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Ηρακλή. Ο λόγος για τον Απόστολο Βέλλιο που επέστρεψε στην Ελλάδα για τα χρώματα της ομάδας που τον ανέδειξε και απέδειξε πως είναι σε θέση να κάνει μεγάλη καριέρα. Αν δεν ήταν ο 24χρονος σέντερ φορ οι «κυανόλευκοι» δεν θα είχαν αυτή την πορεία και ενδεχομένως ακόμα και να κινδύνευαν. Ο Βέλλιος όπως αναφέραμε ήταν ο ηγέτης, ο άνθρωπος που πέτυχε καθοριστικά γκολ και αυτός που έγινε με την μία αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Λογικά δύσκολα θα μείνει και την ερχόμενη χρονιά στον «γηραιό», καθώς πολλές είναι οι ομάδες που το θέλουν και θα έχει ενδιαφέρον το καλοκαίρι γιαυτόν. Όσον αφορά τις φετινές του επιδόσεις, ο νεαρός επιθετικός αγωνίστηκε σε 27 ματς του Ηρακλή σκοράροντας 11 φορές, ενώ είχε και 3 ασίστ.

Επιθετικός: Μάρκους Μπεργκ

Ξεκίνησε άσχημα την χρονιά με τραυματισμούς και κακά παιχνίδια, ωστόσο στην συνέχεια ο Μάρκους Μπεργκ ανέβηκε και μαζί του ανέβασε και τον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός επιθετικός τερμάτισε στην κανονική διάρκεια δεύτερο σκόρερ και έδειξε πως στα καλά του απλά δεν έχει αντίπαλο να τον αντιμετωπίσει. Η απόδοσή του είναι καθοριστική για τους «πράσινους» και αυτό φάνηκε και φέτος, όπου όταν έλειπε ή δεν ήταν τόσο καλός, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κερδίσει. Παίκτη που μισή ευκαιρία θα σου την κάνει γκολ δεν βρίσκεις εύκολα και δεν είναι τυχαίο πως είναι βασικός και στην Εθνική Σουηδίας δίπλα στον τεράστιο Ιμπραΐμοβιτς. Όσον αφορά την χρονιά που ολοκληρώθηκε (δεν βάζουμε εννοείται μέσα τα πλέι οφ), ο Μπεργκ αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια, καταφέρνοντας να πετύχει 15 γκολ, ενώ είχε και 3 ασίστ.

Επειδή όπως αναφέραμε και πριν, θα υπάρξει το σχετικό... κράξιμο. Μπορεί ο καθένας που θα σκεφτεί μια διαφορετική ενδεκάδα να την στείλει σε σχόλιο. Θα πρέπει όμως να έχει ΜΟΝΟ έναν παίκτη από κάθε ομάδα.

 

Τελευταία Νέα