NBA: Οι πιο... τρελές ανατροπές όλων των εποχών! (vids)

Νίκος Καρφής
NBA: Οι πιο... τρελές ανατροπές όλων των εποχών! (vids)

bet365

Mε αφορμή την.... ανατροπάρα των Ράπτορς κόντρα στους Μάβερικς από το -30, το GWJ έφτιαξε το TOP 5 των comebacks στην ιστορία του ΝΒΑ!

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες τρελών ανατροπών στο ΝΒΑ.

Οι Ρόκετς επέστρεψαν από το -25 και για πρώτη φορά στην ιστορία τους και νίκησαν τους Σπερς.

Από την πλευρά τους οι Θάντερ κάλυψαν διαφορά 26 πόντων κόντρα στους Μπουλς και πήραν το ματς, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία τους.

Φυσικά η καλύτερη όλων ήταν εκείνη των Ράπτορς. Οι πρωταθλητές βρέθηκαν να χάνουν με 30, 3 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Όμως άλλαξαν τα πάντα και έγραψαν ιστορία, ολοκληρώνοντας ένα απίθανο comeback.

Το Gazzetta Weekend Journal συγκέντρωσε 5 ασύλληπτα comebacks στην ιστορία του ΝΒΑ και σας τα παρουσιάζει.

Los Angeles Lakers 97-95 Seattle Supersonics: 29 πόντοι, 1989

Οι λιμνάνθρωποι ήθελαν να μιμηθούν τους Σέλτικς και να γίνουν η δεύτερη ομάδα τότε με 3 σερί τίτλους (το έκαναν και οι Μπουλς του Τζόρνταν λίγα χρόνια μετά). Μετά από 3 άνετες νίκες στα 3 πρώτα ματς, συνάντησαν δυσκολίες κόντρα στο Σιάτλ στο Game 4. Oι Λέικερς σκόραραν μόλις 12 πόντους στο πρώτο δωδεκάλεπτο και έμειναν πίσω με 29 πόντους 2 φορές στην δεύτερη περίοδο. Αλλά η ποιότητα τους και η εμπειρία τους ήταν αρκετή για να γυρίσουν το ματς. Μείωσαν στους 11 στο ημίχρονο και στους 8, μπαίνοντας στο 4ο δωδεκάλεπτο.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι με τους λιμνανθρώπους να ολοκληρώνουν μια φοβερή και τρομερή ανατροπή. Ο Τζέιμς Ουόρθι είχε 33 πόντους με μερικά μεγάλα σουτ και βοήθησε την ομάδα του να σκουπίσει τους Σούπερσονικς. Στους τελικούς όμως οι Πίστονς τους… καθάρισαν και τους στέρησαν το three-peat.

Τoronto Raptors 110-107 Dallas Mavericks: 30 πόντοι, 2019

Οι πρωταθλητές πέτυχαν το ακατόρθωτο κόντρα στους Μάβερικς. Η τρίτη περίοδος ήθελε 2:55 για να λήξει και οι Μάβερικς ήταν μπροστά στο σκορ με 30 πόντους και συγκεκριμένα με 83-53, με τους περισσότερους να θεωρούν ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει. Ενώ, πιθανότατα όλοι πίστεψαν ότι οι Ράπτορς θα το παρατήσουν, οι Πρωταθλητές αποφάσισαν να αλλάξουν τα δεδομένα και να δημιουργήσουν μια νέα σελίδα ιστορίας. Οι Καναδοί πάτησαν… γκάζι και με μπροστάρη τον Λάουρι έκαναν μια κορυφαία ανατροπή.

Με αυτό που κατάφεραν έγιναν μόλις η τρίτη ομάδα που καταφέρνει να κάνει τέτοια ανατροπή τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ το Τορόντο έγραψε ιστορία με το πόσο σύντομα το κατάφερε. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιστροφή στην ιστορία της ομάδας. Ήταν η μεγαλύτερη ανατροπή για διαφορά 30 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν η μεγαλύτερη με διαφορά 23 πόντων, με την έναρξη της 4ης περιόδου. Ο Λάουρι σκόραρε 20 πόντους από τους 32 της ομάδας του στην 4η περίοδο.

Golden State Warriors 131-135 Los Angeles Clippers: 31 πόντοι, 2019

Μιλάμε για την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των playoffs. Ένα comeback που θα μνημονεύεται όσα χρόνια και αν περάσουν, αφού έγινε κόντρα στην ομάδα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο ΝΒΑ, έχοντας 3 τίτλους σε 4 τελικούς.

Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς βρέθηκε να χάνει με 31 πόντους (63-94), στα 7 λεπτά πριν τη λήξη του 3ου δωδεκαλέπτου και όλα έδειχναν χαμένα. Όλοι πίστεψαν πως οι πρωταθλητές θα κάνουν ένα άνετο και ξεκούραστο 2-0 στη σειρά. Λογάριαζαν όμως χωρίς την ομάδα από το Λος Άντζελες.

Οι Κλίπερς με ένα φοβερό επιμέρους 31-14 στα υπόλοιπα 7 λεπτά της τρίτης περιόδου, μείωσαν σε 108-94 με το καλάθι του Ουίλσον Τσάντλερ και άρχισαν να ζώνουν τα φίδια τους Ουόριορς. Ο Χάρελ έστησε πάρτι στη ρακέτα των αντιπάλων του, με τον Λου Ουίλιαμς να κάνει πράματα και θάματα, τρελαίνοντας κόσμο. Μερικές φορές τα σουτ που πήρε ο Sweet Lou ήταν τρομερά δύσκολα και έλεγες πως δεν υπάρχει πιθανότητα να ευστοχήσει. Όμως πάντα η μπάλα έπεφτε στο διχτάκι.

Οι Κλίπερς ισοφάρισαν σε 128-128, όμως ένα λεπτό πριν το τέλος ο Στεφ Κάρι το έσταξε για το 131-128. Όμως η αρμάδα του Ρίβερς ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει. Ο Ουίλιαμς μείωσε στον πόντο και ο Σάμετ έβαλε το τρίποντο της ζωής του, δίνοντας προβάδισμα 2 πόντων, 16 δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο Κάρι αστόχησε, ο Χάρελ έβαλε 2 βολές και οι Κλίπερς έγραψαν ιστορία. O Oυίλιαμς τελείωσε το ματς με 36 πόντους και 11 ασίστ!

Sacramento Kings 102-98 Chicago Bulls: 35 πόντοι, 2009

Οι Κινγκς δεν φόβιζαν κανέναν εκείνη την περίοδο και μπήκαν στο ματς με ρεκόρ 12-14. Όλα έδειχναν πως οι Μπουλς θα είχαν ένα πολύ εύκολο βράδυ. Η ομάδα από το Σικάγο κατάφερε να προηγθεί ακόμα και με 35 πόντους και το Σακραμέντο ήταν… αγκαλιά με την ήττα. Στο ξεκίνημα το 3ου δεκαλέπτου η διαφορά που είχαν πάει οι ταύροι έδειχνε μη αναστρέψιμη.

Όμως τα παιδιά από το Σακραμέντο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Γύρισαν τον διακόπτη και έτρεξαν ένα απίθανο 52-17, ολοκληρώνοντας μια επική ανατροπή 35 πόντων. Οι Βασιλιάδες πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με 102-98 και πέτυχαν μια από τις κορυφαίες ανατροπές στην ιστορία της λίγκας. Ο Ουντόκα είχε 15 πόντους στο 4ο δωδεκάλεπτο. Κανείς παίκτης των Μπουλς δεν τελείωσε το ματς με 15 πόντους.

Utah Jazz 107-103 Denver Nuggets: 36 πόντοι, 1996

Υπάρχει και καλύτερη ανατροπή! Το 1996 οι Τζαζ έπαιζαν με τους Νάγκετς στη regular season. Οι Μορμόνοι περνούσαν πολύ δύσκολες στιγμές, καθώς βρέθηκαν να χάνουν με 36 πόντους λίγα δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο. Κανείς δεν περίμενε όσα θα ακολουθούσαν.

Από εκείνο το σημείο και μετά παρουσίασαν ένα εντελές διαφορετικό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο και έγραψαν ιστορία. Ο Καρλ Μαλόουν έκανε εκπληκτικό ματς στο δεύτερο ημίχρονο και τελείωσε το παιχνίδι με 31 πόντους σε μια εμπνευσμένη εμφάνιση. Το τελικό σκορ ήταν 107-103 υπέρ των Τζαζ σε μια ανατροπή που είναι ακόμα και σήμερα η μεγαλύτερη στην ιστορία της λίγκας.

 

Τελευταία Νέα