Τα πέντε «κλειδιά» του Ολυμπιακού για το ντέρμπι!

Δημήτρης Τομαράς
Τα πέντε «κλειδιά» του Ολυμπιακού για το ντέρμπι!

bet365

Το G-Weekend καταγράφει πέντε σημεία που μπορεί να παίξουν κομβικό ρόλο για την ομάδα του Ολυμπιακού στο μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Επιστροφή στοιχήματος* στην Premier League και 2000+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Οι Πειραιώτες υποδέχονται την ΑΕΚ σε ένα από τα μεγάλα ελληνικά classico και σε ένα παιχνίδι που παραδοσιακά έχει μεγάλο ενδιαφέρον, πάθος, σασπένς, πίεση και αντιπαλότητα. Υπάρχουν πέντε στοιχεία που μπορεί να σταθεί κανείς για τον Ολυμπιακό και τα οποία θα παίξουν τον ρόλο τους στη ροή του ντέρμπι του Φαλήρου. Ειδικότερα:

Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ: Οι περισσότερες εκτιμήσεις θέλουν τον Πορτογάλο να επανέρχεται στο σχήμα 4-2-3-1 μετά το 4-3-3 με την Μπάγερν και παρότι δεν θα έχει διαθέσιμο ξανά τον Βαλμπουενά. Η διάταξη που θα έχει ο Ολυμπιακός και η προσέγγιση που θα διαλέξει ο Μαρτίνς για το παιχνίδι θα έχει σίγουρα τον ρόλο της. Επίσης έχει σημασία και η διαχείριση καθώς ο Ολυμπιακός αν και πρωτοπόρος και ομάδα σε καλή κατάσταση έχει δυσκολίες στην μετάβασή του από ευρωπαϊκά ματς σε παιχνίδια εντός των συνόρων.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΑΚΡΑ: Ο Ζοσέ Σα θα είναι ξανά ο εκλεκτός του Μαρτίνς για βασικός γκολκίπερ. Ο Πορτογάλος πορτιέρο συνεχίζει τις υψηλές... πτήσεις με τις εμφανίσεις του και αναμφίβολα θα είναι παίκτης - κλειδί. Επίσης σημαντικό στοιχείο θα είναι η αμυντική προσήλωση και συγκέντρωση. Ειδικά κάποια ατομικά αμυντικά λάθη των ερυθρόλευκων τους έχουν στοιχίσει (σ.σ. κυρίως στην Ευρώπη αλλά και σε στατικές φάσεις). Όπως ακόμα και τα άκρα των παικτών του Ολυμπιακού σε άμυνα και επίθεση με τα ανεβάσματά τους κα την κάλυψη χώρων.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΡΥΘΜΟΥ - ΤΕΜΠΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΑΞΟΝΑΣ: Στο κέντρο του Ολυμπιακού δεσπόζει ο Γκιγιέρμε. Ο πιο ποιοτικός χαφ της ομάδας. Ένας παίκτης από τη Βραζιλία με αισθητά αμυντικά, δημιουργικά και επιθετικά προσόντα. Η... μάχη του κέντρου και ο έλεγχός του μπορούν να κρίνουν ένα ντέρμπι και στον Ολυμπιακό το ξέρουν καλά αυτό.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΔΡΑ: Απόντος Φορτούνη το ελληνικό στοιχείο εκπροσωπούν κυρίως οι Μασούρας, Μπουχαλάκης και Τσιμίκας που παίζουν περισσότερο ενώ από τους παλιούς ξένους υπάρχει ο Ομάρ που ξέρει και αντιλαμβάνεται το τι σημαίνουν αυτά τα παιχνίδια. Η παρουσία Ελλήνων παικτών όπως και το ισχυρό κίνητρο απέναντι στην ΑΕΚ, το οποίο μπορεί να έγινε πιο μεγάλο μετά το βίντεο των Λιβάια - Βράνιες, θα δείξει πολλά. Το κίνητρο βέβαια έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα παίζει στο γήπεδό του και μπροστά από τον κόσμο του. Η έδρα και ένα γήπεδο όπως το Καραϊσκάκη δίνει πάντα μεγάλη ώθηση σε μία ομάδα.

Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΚΟΡΕΡ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Ο Ελ Αραμπί αυτήν την στιγμή είναι ο κορυφαίος σκόρερ και Νο1 επιθετικός του Ολυμπιακού. Ο παίκτης που ακόμα και στο πρώτο... άγγιγμα της μπάλας μπορεί να βρει δίχτυα. Η εκτελεστική του δεινότητα και αποτελεσματικότητα θα δοκιμαστεί και σε αυτό το ματς. Σε αυτό το παιχνίδι θα μετρήσει και η εικόνα των ποιοτικών επιθετικογενών παικτών των Πειραιωτών, όπως του Ποντένσε.

 

Τελευταία Νέα