ΠΑΟΚ: «Για τη φανέλα ρε γαμώτο»!!! (pics, vids, poll)

ΠΑΟΚ: «Για τη φανέλα ρε γαμώτο»!!! (pics, vids, poll)

bet365

Με αφορμή την παρουσίαση της (νέας) επετειακής-συλλεκτικής φανέλας, αφιερωμένης στα 60 χρόνια της Τούμπας, που λανσάρει φέτος ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ, το G-Weekend σας καλεί να αποφασίσετε ποια ήταν η καλύτερη.

Όπως θα ’λεγε και η Βούλα Πατουλίδου, «για τη φανέλα ρε γαμώτο»!!! Στον ΠΑΟΚ της εποχής Σαββίδη έχει αρχίσει να γίνεται παράδοση η επετειακή φανέλα. Κάθε χρόνο κάτι διαφορετικό, να μας θυμίζει ευχάριστα τα περασμένα μεγαλεία.

Η νέα επετειακή φανέλα είναι αφιερωμένη στα 60 χρόνια (1959-2019) της ιστορικής έδρας του συλλόγου. Οι «ασπρόμαυροι» τη λανσάρουν με το hashtag #Toumba60 και όπως εξηγεί στο G-Weekend, ο εμπορικός διευθυντής της ΠΑΕ, Λάζαρος Μπαχτσεβάνος, «δεν είναι το μοναδικό προϊόν που έχει κυκλοφορήσει στα δύο καταστήματα της ομάδας», καθώς ήδη υπάρχουν διαθέσιμα κι άλλα είδη (T-shirts, κούπες κλπ) με θέμα τις έξι δεκαετίες «ζωής» του ναού των απανταχού ΠΑΟΚτσήδων.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας απευθύνθηκαν στην Γερμανία προκειμένου να αποκτήσουν σε γραμμικό σχέδιο το γήπεδο, που απεικονίζεται στη συλλεκτική φανέλα την οποία εμπνεύστηκαν ο Γιώργης και ο Νίκος Σαββίδης. Ο πρώτος την εμπνεύστηκε από μια ρετρό φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο δεύτερος έβαλε την πινελιά του γκρι που υπάρχει στην εμφάνιση.

«Η φανέλα είναι ανοιχτό γκρι, βάλαμε κάποια στοιχεία από το παρελθόν, το logo του ΠΑΟΚ είναι από τη δεκαετία του ’60 και του ‘70′ και έχει αυτή τη μορφή της απεικόνισης της Τούμπας στο κάτω μέρος από ψηλά αχνά, αλλά σίγουρα είναι ορατό σε αυτόν που τους φοράει και στους τριγύρω του συν και κάποιες λεπτομέρειες που βάλαμε όπως τη γραφή από τη θύρα 7 όπως είναι γραμμένο το «Στάδιον ΠΑΟΚ» για τη συλλεκτική φανέλα 60 χρόνων Τούμπας», εξηγεί ο κ. Μπαχτσεβάνος.

Η πρώτη επετειακή φανέλα

Εμπνευσμένη από τη δεκαετία του ’60 η πρώτη επετειακή φανέλα δημιουργήθηκε με αφορμή τα 90 χρόνια ιστορίας του συλλόγου και παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2016. Κυκλοφόρησαν μόλις 1926 συλλεκτικές φανέλες, όλες είναι αριθμημένες, μάλιστα σε μια καθαρά συμβολική κίνηση ο Ιβάν Σαββίδης είχε βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη και παρέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο την επετειακή φανέλα της ομάδας με τον σειριακό αριθμό νο 1.

Η συγκεκριμένη φανέλα εξελίχθηκε στους πρωταγωνιστές εκείνης της σεζόν και με διαφορά υπήρξε το προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις εντός του 2016. Την ίδια περίοδο ο ΠΑΟΚ λανσάρισε και μια τρίτη εμφάνιση, σε μπλε έντονες αποχρώσεις, η οποία πήγε εξαιρετικά σε πωλήσεις και σημάδεψε την ισοπαλία με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο παιχνίδι κι ο κόσμος!

Οι «ασπρόμαυροι» έβαλαν ουκ ολίγες φορές τον κόσμο στη διαδικασία της επιλογής και μέσα από ψηφοφορίες επιλέχθηκαν οι Limited Edition φανέλες της ομάδας, τόσο τον Σεπτέμβριο του 2016, όσο και τον Φεβρουάριο του 2017. Το σχεδόν all black σχέδιο με τον Δικέφαλο αετό στο πλάι πάνω σε μαύρη φανέλα και ιδιαίτερα γκρι μανίκια, κέρδισε την προτίμηση των 23.000 φίλων του ΠΑΟΚ, σχεδόν μια κατάμεστη Τούμπα, που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

«Μία Πόλη, Μία Ομάδα, Μία Φανέλα…»

Ένα χρόνο αργότερα ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τη νέα συλλεκτική εμφάνισή του, αλλάζοντας ξανά τα δεδομένα, επιζητώντας την εξέλιξη. Εκείνο το διάστημα παρουσίασε μία νέα φανέλα, σχεδιασμένη για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο, την ομάδα τους, αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

Tα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της Θεσσαλονίκης «παρέλασαν» από αυτή τη φανέλα, με ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο και μινιμαλιστικό σχέδιο, για να υπενθυμίσουν σε όλους μας, ότι ο ΠΑΟΚ είναι «ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ», μότο που εμφανιζόταν ευδιάκριτα στην εσωτερική ραφή, αυτού του τόσο ιδιαίτερου σχεδίου.

Έμπνευση το πρώτο σήμα

Το Δεκέμβριο του 2018 ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στον αγώνα με το Λεβαδειακό με μια ακόμη διαφορετική φανέλα, που εμπνεύστηκαν ξανά ο Γιώργης και ο Νίκος Σαββίδης πηγαίνοντας το χρόνο πολλές δεκαετίες πίσω, στα πρώτα χρόνια ύπαρξης του συλλόγου. Στο γήπεδο της Λειβαδείας οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» εμφανίστηκαν και αγωνίστηκα με μία γκρι φανέλα στην οποία δέσποζε ένα σήμα στο αριστερό μέρος του στήθος που δεν ήταν ο Δικέφαλος με τα κλειστά φτερά!

Η νέα επετειακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, έφερε πάνω της το πρώτο έμβλημα του συλλόγου, με το πέταλο και το τετράφυλλο τριφύλλι.

Η δική σας ώρα…

Ψηφίστε την αγαπημένη σας ρετρό φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας και αναδείξτε την κορυφαία βάσει των δικών σας γούστων…

 

Τελευταία Νέα