Σεμέδο: Οι λόγοι που αποτελεί την top μεταγραφή του Ολυμπιακού στην άμυνα (vid, poll)

Δημήτρης Τομαράς
Σεμέδο: Οι λόγοι που αποτελεί την top μεταγραφή του Ολυμπιακού στην άμυνα (vid, poll)

bet365

To Gazzetta Weekend παραθέτει επτά λόγους για τους οποίους ο Ρούμπεν Σεμέδο μπορεί να αποδειχθεί όχι απλά τοπ μεταγραφή αλλά από τους κορυφαίους στόπερ που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό.

O 25χρονος Πορτογάλος με ύψος 1.89 μέτρα πήρε με το καλημέρα φανέλα βασικού στο... σπίτι του και δικαίως. Για την ακρίβεια το δικαιολογεί αυτό σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται.

Με εξαιρετική σωματοδομή, αντοχές, λιγοστά λάθη και καλές τοποθετήσεις φαίνεται ότι έχει τις αγωνιστικές αρετές να αρχίζει να θυμίζει για τον Ολυμπιακό τις εποχές... Μέλμπεργκ. Ο Σεμέδο - που βάση ποιότητας εάν δεν είχε τις γνωστές... περιπέτειές του μπορεί να μην ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα - έχει μάλιστα περίπου το ίδιο ύψος με τον Σουηδό (σ.σ. ο Μέλμπεργκ είναι 1.87). Το G-Weekend είχε αναφερθεί ξανά στην περίπτωση του φοβερού και τρομερού Πορτογάλου στόπερ, όμως τα αγωνιστικά του... καμώματα με τη Βικτόρια Πλζεν δείχνουν πως ο Ρούμπεν Σεμέδο δεν ήρθε απλά για να... μείνει αλλά για να εξελιχθεί σε μία εκ των κορυφαίων μεταγραφών στόπερ στο Λιμάνι. Ας δούμε το γιατί σε επτά σημεία:

1. ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΑ: Πολύ ψηλός, εξαιρετικά δυνατός και παρά το βαρύ κορμί του και αρκετά γρήγορος. Παίκτης έχει όλες τις σωματικές προδιαγραφές για την θέση του και με το... παραπάνω.

2. ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ, Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΨΗ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΩΝ: Τόσο στο πρώτο όσο και στο 2ο ματς με τη Βικτόρια Πλζεν ο Σεμέδο έδειξε ένας κοντρολαρισμένος στόπερ. Ξέρει που θα τοποθετηθεί, πως θα καλύψει την πλευρά του, που να περιμένει τον αντίπαλό του και σχεδόν ποτέ δεν χάνει την ψυχραιμία του. Γενικά δύσκολα θα κάνει το λάθος. Αντίθετα δείχνει τόσο σίγουρος και δυναμικός που μπορεί κανείς να δει φάσεις σαν εκείνη που... κατάπιε τον Κόπιτς σε μία πλαγιοκόπησή του καθώς μόνο και μόνο που πήγε πάνω του ο αντίπαλός του έχασε την μπάλα και έπεσε κάτω από την αίσθηση της πίεσης.

3. Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ: Ο Σεμέδο σε μόλις δύο αναμετρήσεις με την Πλζεν είχε τρεις διαφορετικούς παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας: Αβραάμ, Μπα και Μεριά. Δεν είχε κανένα θέμα στο να προσαρμοστεί και να συνεργαστεί πολύ καλά μαζί τους. Γενικότερα πάντως λειτουργεί πιο καλά με έναν πιο... λάιτ και γρήγορο σέντερ μπακ σαν τον Μεριά.

4. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ: Ο Σεμέδο μετά το φιλικό με το Αμβούργο σκόραρε από στατική φάση και στο Ολυμπιακός - Βικτόρια Πλζεν για το 4-0. Αξίζει δε να τονιστεί πως ήταν μες στην φάση και του 1-0 του Γκιγιέρμε (σ.σ. στο ίδιο ματς με τους Τσέχους) και εάν δεν είχε πάρει την κεφαλιά για το γκολ ο Βραζιλιάνος θα την έπαιρνε εκείνος. Ο Σεμέδο είναι εξαιρετικός στο να παίρνει σωστή θέση στις στημένες φάσεις και για στόπερ το... έχει το σκοράρισμα.

5. ΤΑ ΗΓΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Παρότι δεν είναι στόπερ που θα βάλει τις... φωνές ή θα... αγριέψει τους συμπαίκτες του με τον τρόπο που γεμίζει την περιοχή και τους κατευθύνει δείχνει τις ηγετικές του ικανότητες στα μετόπισθεν. Είναι επίσης στόπερ που ξέρει να κρατάει μπάλα και να την βγάζει αρκετά σωστά μπροστά.

6. ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΡΟ: Ο Σεμέδο κυρίως λόγω των εξωαγωνιστικών του προβλημάτων κατά το παρελθόν που δεν του επέτρεψαν να κάνει την μεγάλη καριέρα που άξιζε βάση αγωνιστικών προσόντων, μπορεί να έχει το πιο μεγάλο κίνητρο απ' όλους τους συμπαίκτες του στο να πετύχει στον Ολυμπιακό. Αυτό από μόνο του είναι τρομερά σημαντικό για την περαιτέρω πορεία του και το πόσο θέλει να τα καταφέρει για να ξαναβάλει την ποδοσφαιρική του παρουσία στο σωστό... μονοπάτι.

7. ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Ο Σεμέδο έχει δείξει από την αρχή ότι έχει... δέσει με τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του. Ότι πραγματικά 'γουστάρει' την παρουσία του στους Πειραιώτες, όπου εκτός των άλλων παίζει κομβικό ρόλο ότι έχει προπονητή τον Πορτογάλο Μαρτίνς και συμπαίκτες τον επίσης Ίβηρα γκολκίπερ Σα αλλά και τον Βραζιλιάνο Γκιγιέρμε (σ.σ. που επίσης μιλάει πορτογαλικά). Όλο το ποδοσφαιρικό περιβάλλον αυτό λοιπόν του ταιριάζει.

 

Τελευταία Νέα