Κοκτέιλ από παγωμένο τσάι η... απάντηση στον μίνι καύσωνα!

Gazzetta team
Κοκτέιλ από παγωμένο τσάι η... απάντηση στον μίνι καύσωνα!

bet365

To δελτίο καιρού αναφέρει υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο και το G-Weekend μαζί με τον Άκη Πετρετζίκη κάνουν τις δικές τους προτάσεις για να αντιμετωπίσετε την ζέστη με τον πλέον ιδανικό τρόπο...

Είναι προφανές ότι το αντίδοτο στις θερμοκρασίες που... φλερτάρουν με το κόκκινο, είναι η δροσιά, το νερό, ο πάγος. Η θάλασσα είναι πάντα προτεραιότητα και σε μέρες καύσωνα είναι επιλογή όλων. Έτσι κι αυτό το Σαββατοκύριακο όπου οι προβλέψεις τονίζουν πως το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς, οι παραλίες ανά την επικράτεια θα είναι γεμάτες. Όμως υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες ανθρώπων. Είτε αυτοί που δεν μπορούν λόγω εργασίας ή άλλων υποχρεώσεων να καταφύγουν στις πλαζ, είτε αυτοί που προτιμούν πιο... ήρεμες ημέρες στην θάλασσα και αποφεύγουν τον «χαμό» των Weekends! Οπότε αυτές οι κατηγορίες πως θα αντιμετωπίσουν την ζέστη; Μια βόλτα στο www.akispetretzikis.gr θα σου δώσει και στην συγκεκριμένη περίπτωση την λύση. Το παγωμένο τσάι στη μορφή των κοκτέιλ είναι η πρόταση μας.

Αγαπημένη συνήθεια πολλών, καθώς συνδυάζει γεύση, υγιεινή ζωή και το καλοκαίρι και αίσθηση δροσιάς. Σε κάτι που φαντάζει τόσο απλό κι εύκολο, ο Άκης Πετρετζίκης φροντίζει να βάζει την δική του... πινελιά έτσι ώστε η γεύση να απογειώνεται και φυσικά το ζητούμενο που είναι η δροσιά να μην χάνεται! Η αρχή γίνεται με ένα κοκτέιλ. Όχι όμως ένα οποιοδήποτε κοκτέιλ, αλλά το Iced tea cocktail με ιβίσκο.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι ο ιβίσκος να τονίσουμε πως πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα λουλούδια του κήπου και ένα από τα είδη του χρησιμοποιείται για την δημιουργία τονωτικών αφεψημάτων από τα άνθη του. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον ιβίσκο μαζί με το νερό και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το τσάι να κρυώσει για 15 λεπτά και σουρώνουμε. Προσθέτουμε το μήλο κομμένο σε κομμάτια, τη σόδα, τον χυμό και τις φέτες λεμονιού, τις φλούδες από το αγγούρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σερβίρουμε με παγάκια και το απολαμβάνουμε.

Η συνέχεια έχει να κάνει με Iced tea cocktail με φράουλες, για όσους λατρεύουν το συγκεκριμένο φρούτο και το συνδυάζουν με τζίντζερ και χυμό από το λάιμ και φύλλα δυόσμου. Φυσικά και εδώ τα παγάκια κάνουν την διαφορά, αφού θυμίζουμε πάντα ζητούμενο είναι οι στιγμές δροσιάς κόντρα στην αφόρητη ζέστη.

Κλείνουμε με το Iced tea cocktail με πορτοκάλι. Επίσης απλή η διαδικασία εκτέλεσής του. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μαύρο τσάι μαζί με το νερό και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το τσάι να κρυώσει για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το φακελάκι, προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού, το κάρδαμο και τη σόδα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε τα παγάκια. Μπορεί να σερβιριστεί με φέτες πορτοκαλιού και φύλλα βασιλικού.

Αυτά και για άλλο ένα Weekend! Καλή απόλαυση, στην υγειά σας και μην ξεχνάτε, ζέστη είναι θα περάσει...


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα