Οι προτάσεις του Xρήστου Κιούση: Διακοπές, βιβλία, παραλία...

Χρήστος Κιούσης
Οι προτάσεις του Xρήστου Κιούση: Διακοπές, βιβλία, παραλία...

bet365

Πιστός στις καλοκαιρινές του συνήθειες, ο Χρήστος Κιούσης προτείνει και φέτος μέσω του G-Weekend, βιβλία που θα πρέπει να πάρετε μαζί σας στις διακοπές!

Η αλήθεια είναι ότι και δροσερό βουνό να διαλέξετε για διακοπές ακόμα καλύτερα τα πράγματα για τη βιβλιοανάγνωση. Χρειάζεστε μια σκιά εκτός αν είστε πυρίμαχοι, ένα αρμυρίχι ή ένα δροσερό πλατάνι, μια ωραία ησυχία που το πολύ πολύ να διακόπτεται από κάποιο φωνακλάδικο τζιτζίκι και ένα ωραίο πακέτο βιβλίων προσεκτικά επιλεγμένο ανάλογα με τα γούστα και τη διάθεσή σας.

Είναι στατιστικά βέβαιο ότι η αναγνωσιμότητα αυξάνεται το καλοκαίρι λόγω ελεύθερου χρόνου, ελπίζω προοδευτικά η στατιστική να αυξηθεί και για τις πωλήσεις και αναγνώσεις βιβλίων όλες τις εποχές του χρόνου. Επιτρέψτε μου να παραθέσω 5 δικά μου αγαπημένα που σας συστήνω ανεπιφύλακτα και να ευχηθώ σε όσους τώρα ξεκινούν τις διακοπές τους καλή ξεκούραση, καλή επαναφόρτιση και το κυριότερο όσοι φύγουμε τόσοι να επιστρέψουμε αγαπητοί μου. Προσοχή στους δρόμους γιατί είναι κρίμα η πιο ωραία εποχή του χρόνου να σημαίνει κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Είτε είστε λάτρεις του χάρτινου συντρόφου σαν εμένα είτε φίλοι των e books, καλή απόλαυση!

Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΑΣΘΕΝΗΣ

Άλεξ Μιχαηλίδης

Εκδόσεις Διόπτρα

Ο εκδοτικός οίκος που “κακομαθαίνει” εμάς τους λάτρεις της crime-thriller λογοτεχνίας, μας συστήνει τον Κύπριο συγγραφέα-σεναριογράφο που ζει κι εργάζεται στη Νέα Υόρκη και είδε το πρώτο του βιβλιό thriller να εκτοξεύεται στον πίνακα των αμερικάνικων ευπώλητων. Η ηρωίδα ζωγράφος Αλίσια Μπέρενσον περισσότερο Άλκηστις του Ευρυπίδη παρά δολοφόνος όπως κατηγορείται, αφήνεται στα χέρια του ψυχοθεραπευτή της, ο οποίος αποδεικνύεται ικανότατος ερευνητής μιας υπόθεσης, που τελικά λύνει όχι η αφήγηση αλλά η σιωπή της πρωταγωνίστριας κατηγορούμενης. Ένα βιβλίο που αν κρίνω κι από τη σεναριακή καριέρα του συγγραφέα θα γίνει οπωσδήποτε μια κινηματογραφική ταινία, στα χέρια ελπίζω ενός ικανού σκηνοθέτη και με το κατάλληλο casting, ώστε να το απολαύσουμε και στη μεγάλη οθόνη. Εσείς επιλέξτε να το απολαύσετε αυτό το καλοκαίρι.

Η ΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

Ζαν Κριστόφ Γκρανζέ

Εκδόσεις Καλέντη

Με αυτόν τον “καλοκαιρινό” και διακριτικό τίτλο (χαχαχα) ο πολυβραβευμένος δημοσιογράφος – συγγραφέας μαιτρ της crime λογοτεχνίας με τις μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του όπως τα: Πορφυρά Ποτάμια, Αυτοκρατορία των Λύκων, Ελέησόν με, Καϊκέν, Ταξιδιώτης δίχως αποσκευές, γράφει άλλο ένα υποψήφιο για ταινία βιβλίο κάνοντας βουτιά στον υπόκοσμο του πορνό και περιγράφοντας τη σχέση μίσους εξάρτησης του ερευνητή και του υπόπτου. Γλαφυρές ανατριχιαστικές περιγραφές και κινηματογραφικός ρυθμός στην έρευνα του αστυνόμου Στεφάν Κορσό για την εξιχνίαση μιας σειράς δολοφονιών στριπτιζέζ. Εκεί που η λαγνεία και το σεξ συναντούν τον τρόμο και τον θάνατο ο Γκρανζέ βρίσκεται στα νερά του βάζοντας από την πρώτη στιγμή στο προσκήνιο έναν αλλαζόνα κι έκφυλο ζωγράφο στο ρόλο του φονιά.

ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ

Αχμέτ Ουμίτ

Εκδόσεις Πατάκη

Ο γεννημένος στο Γκαζιαντέπ αλλά κάτοικος και εραστής της Κωνσταντινούπολης Τούρκος συγγραφέας δημιουργεί άλλη μια αστυνομική περιπέτεια μέσα στην οποία φυτεύει πολλές ενδιαφέρουσες παράλληλες ιστορίες με παιδόφιλους, συζυγοκτόνους και πατροκτόνους, ίντριγκες στην τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών κι ενοχές του πρωταγωνιστή Τούρκου πράκτορα. Συνυπάρχουν ερωτικές ιστορίες, οι σχέσεις Τούρκων και Ρωμιών αλλά κι ένα έγκλημα που πρέπει να εξιχνιαστεί στην πιο όμορφη και ατμοσφαιρική πόλη του του κόσμου, την Κωνσταντινούπολη. Μετά το 'Εγκλημα στο Πέρα, την Πύλη του Δερβίση και το Αντίο γλυκιά πατρίδα, ο Αχμέτ Ουμίτ εξακολουθεί να βάζει την Πόλη στο πρώτο πλάνο και όλους τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους στα πόδια της.

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ: Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χρίστος Κ. Χριστοδούλου

Εκδόσεις Εξάντας

Πάντα με γοήτευαν τα βιβλία που είχαν να κάνουν με τη Θεσσαλονίκη, την ιστορία της και τα “παιδιά” της. Αρέσει ή όχι, παιδί αυτής την πόλης υπήρξε κι ο πατέρας τη σύγχρονης Τουρκίας και μάλιστα με πολύ μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο μαζί της, σε σημείο να θεωρεί οικτρή αποτυχία του στατού του το γεγονός ότι αυτή κατακτήθηκε από τους Έλληνες. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάζεις ιστορίες του Κεμάλ και της Θεσσαλονίκης γραμμένη από έναν Έλληνα συγγραφέα όπως τα παιδικά του χρόνια στο Ροζ Σπίτι, το ακριβές αντίγραφο του οποίου διέταξε ο Ατατούρκ να αναπαραχθεί σε πτέρυγα του μεγαλοπρεπούς Ντολμαπαχτσέ αλλά και τη δωρεά του σπιτιού αυτού από το ελληνικό κράτος στον Νεότουρκο ηγέτη ως ένδειξη σεβασμού.Πόσοι από μας γνωρίζουμε, ότι η ιστορική στιγμή που προσέγγισαν περισσότερο ελληνική και τουρκική ηγεσία ήταν μετά την καταστροφή της Σμύρνης και τη γενοκτονία των Ποντίων και πως εξηγείται αυτό; Ο Χριστοδούλου γράφει ένα ιστορικό έργο με μυθοπλαστικά εργαλεία και φιλική γραφή.

Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ

Κάρλος Ρουιθ Θαφόν

Εκδόσεις Ψυχογιος

Δεν πρόκειται για ένα καινούργιο βιβλίο αλλά για ένα παγκόσμιο best seller, ένα σύγχρονο κλασικό έργο. Αν κάνεις βουτιά στη Βαρκελώνη και στη γραφή του Θαφόν, ο κόσμος του βιβλίου, τα μυστήρια του, οι πολιτικές αναταραχές και οι ερωτικές ιστορίες θα σε στοιχειώνουν και θα σου ζητούν να ξαναβυθιστείς στη μαγική γραφή του σημαντικότερου μάλλον Ισπανού συγγραφέα μετά τον Θερβάντες. Το Κοιμητήριο των Χαμένων Βιβλίων, ο εμφύλιος και η δικτατορία και οι ακραίες αντιθέσεις φτώχειας και πλούτου θα αποτελέσουν το ιδανικό φόντο για την εφηβεία και την ενηλικίωση, τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα και τις μεγάλες αγάπες του ακούραστου νεαρού εξερευνητή. Δε λείπουν η βία και το αποκρουστικό πρόσωπο του απολυταρχικού καθεστώτος που βασάνισαν την Καταλωνία και την Ισπάνία ολόκληρη σε πολύ κοντινή χρονική απόσταση από τις μέρες μας. Τελικά κυριαρχούν τα συναισθήματα και ο ρομαντισμός, τα βιβλία και ο κόσμος τους, παρά τις ανοιχτές πληγές και τις αναπόφευκτες απώλειες.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο με τις επιλογές που προτείνω και να έχετε ένα ενδιαφέρον αναγνωστικό καλοκαίρι. Για τις εντυπώσεις σας αλλά και για βιβλία που εσείς μου προτείνετε, ακολουθήστε με στα social και στείλτε μου ό,τι θέλετε εκεί:

Fb: Christos Kiousis, twitter: kiousisq instagram: kiousisq

 

Τελευταία Νέα