Τα πέντε «κλειδιά» του Ολυμπιακού για το ντέρμπι! (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Τα πέντε «κλειδιά» του Ολυμπιακού για το ντέρμπι! (poll)

bet365

Το ελληνικό clasico είναι προ των... πυλών και το Gazzetta Weekend καταγράφει πέντε σημεία - «κλειδιά» για την ομάδα του Ολυμπιακού στην μάχη με τον Παναθηναϊκό.

Το 1-1 του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη έδειξε πως σε όποια κατάσταση και να είναι ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός αυτό το ματς παραμένει το ντέρμπι των... ντέρμπι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Ας δούμε λοιπόν πέντε κομβικά σημεία για τον Ολυμπιακό:

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΙ ΤΟ... ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΜΑΡΤΙΝΣ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ: Όταν υπάρχει ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό το κίνητρο είναι δεδομένο και πάντα υψηλό. Πάντα προπονητής και παίκτες ξέρουν το πόσο σημαντικό είναι και για την ομάδα και για τον κόσμο. Το δε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα είναι και σαν ένα δυνατό... τεστ αξιολόγησης και για τον Πέδρο Μαρτίνς και για αρκετούς ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών.

Ο ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ο Σα αναμένεται να είναι ο... εκλεκτός για την θέση του βασικού πορτιέρο. Το παραμικρό λάθος σε ένα τέτοιο ματς μπορεί να κοστίσει, οπότε ο πιο καλός ή έστω ο λιγότερος κακός κίπερ σε αυτό το ματς θα κάνει την διαφορά. Επίσης ως προς τον Ολυμπιακό σημασία θα έχει η συνολική του αμυντική λειτουργία, νοοτροπία και προσέγγιση.

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ: Ο χώρος της μεσαίας γραμμής είναι νευραλγικός για τον Ολυμπιακό. Στα παιχνίδια που δεν έχει τον έλεγχό του παραδοσιακά αντιμετωπίζει προβλήματα. Το βάρος φαίνεται πως θα πέσει στους Γκιγιέρμε και Καμαρά.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ: Κομβικό ρόλο προφανώς και θα παίξει το πόσο καλά θα λειτουργήσει ο Φορτούνης. Ο Έλληνας άσος και αρχηγός του Ολυμπιακού στην καλή του μέρα μπορεί να διαλύσει τον αντίπαλο, κάτι που αποτυπώθηκε στο 4-1 με την ΑΕΚ.

Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Απέναντι στον Άρη ο Ολυμπιακός είχε το τρομερό στατιστικό με τέσσερα γκολ σε επτά τελικές. Εάν έχει ανάλογη ή έστω καλή αποτελεσματικότητα και βρει γκολ από τους επιθετικούς του μπορεί να... ξεκλειδώσει ένα τέτοιο ντέρμπι.

- Ψηφίστε πιο κάτω στο poll.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα