Geo: «Ο Σπαλέτι μπορεί να την οδηγήσει στο scudetto»!

Αντώνης Πατσούρας
Geo: «Ο Σπαλέτι μπορεί να την οδηγήσει στο scudetto»!

bet365

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος μιλάει στο G-Weekend για την φετινή πορεία της αγαπημένης του Ίντερ, τον Σπαλέτι, τα αστέρια της και την «βαριά» φανέλα της.

Την αγωνιστική περίοδο 1998-99 ο Ολυμπιακός φτάνει μια ... ανάσα από τους "4" του UEFA Champions League. Η ομάδα του Πειραιά θα αποκλειστεί στα προημιτελικά από την ιταλική Γιουβέντους του Ζινεντίν Ζιντάν αλλά θα "κεντρίσει" το ενδιαφέρον της Ευρώπης με τις εμφανίσεις της. Λίγους μήνες αργότερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός πουλάει έναντι 2,5 δις δραχμών τον Γρηγόρη Γεωργάτο στην Ίντερ Μιλάνου.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ο "Γεώ" είναι στα ... ντουζένια του και κάνει... όργια μέσα στα γήπεδα. Η μοίρα τον ... στέλνει στο Μιλάνο και στην Ίντερ, στην οποία εκείνη την εποχή έπαιζε το "Φαινόμενο" Ρονάλντο, ο Βιέρι, ο Μπλαν, ο Ρομπέρτο Μπάτζιο, ο Ζέεντορφ, ο Περούτζι, ο Ζανέτι, ο Ζαμοράνο, ο Ρεκόμπα... Προπονητής της ομάδας ήταν ο Μαρσέλο Λίπι και ο Γεωργάτος παίζει σε 28 ματς (2 γκολ) στο πρωτάθλημα και 6 στο κύπελλο (1 γκολ). Η Ίντερ μένει στην 4η θέση στο πρωτάθλημα ενώ την σεζόν 1998-99 είναι 8η και μένει εκτός Ευρώπης.

Ο Γεωργάτος επιστρέφει την περίοδο 2000-01 στον Ολυμπιακό αλλά γυρίζει τη σεζόν 2001-02 στο Μιλάνο όπου και παίζει σε 12 ματς (1 γκολ). Τα χρόνια πέρασαν, αλλά ο σπουδαίος αριστερός μπακ, συνεχίζει να έχει στενές σχέσης με την αγαπημένη του Ίντερ, την οποία ελπίζει να δει ξανά στην κορυφή! Ο 46χρόνος παλαίμαχος άσος της Ίντερ μιλάει στο G-Weekend για την πορεία της ομάδας του και στηρίζει τον Λουτσιάνο Σπαλέτι.

«Βαριά η φανέλα της Ίντερ»

Η Ίντερ επέστρεψε φέτος στο Champions League μετά από το 2012 και κληρώθηκε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με Μπαρτσελόνα και Τότεναμ. Η ομάδα του Μιλάνου είναι σε τροχιά πρόκρισης και περιμένει την 6η αγωνιστική για να μάθει εάν θα είναι στους "16". Η Ίντερ έχει κατακτήσει 3 φορές το βαρύτιμο τρόπαιο, με τελευταία το 2010, και στόχος της είναι να επιστρέψει στην κορυφή. «Η ομάδα είναι σε ανοδική πορεία. Είναι σπουδαίο που κράτησε τον ίδιο προπονητή. Η ομάδα έχει χαμηλό προφίλ, δουλεύει και έχει πλάνο. Η αλήθεια είναι ότι είχε δύσκολη κλήρωση αλλά δείχνει πολύ καλά στοιχεία φέτος. Η φανέλα της είναι πολύ βαριά και στα νοκ άουτ παιχνίδια τα πράγματα αλλάζουν. Έχει τις δυνατότητες να φτάσει πολύ ψηλά. Δεν θα με εκπλήξει τίποτα», δηλώνει αρχικά ο Γρηγόρης Γεωργάτος.

«Θαύμα το πρωτάθλημα»

Η ομάδα του Μιλάνου πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις και στην Ιταλία και είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας. Για τους «Νερατζούρι» ακολουθούν τα παιχνίδια με την Ρόμα και την Γιουβέντους που θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια. «Το ιταλικό πρωτάθλημα είναι πάντα δύσκολο. Βέβαια στην εποχή μου ήταν το καλύτερο στον κόσμο. Οι μεγαλύτεροι παίκτες ήταν εκεί όπως είναι τώρα στην Αγγλία. Τότε είχαμε χάσει το πρωτάθλημα στις τελευταίες αγωνιστικές στη Λάτσιο. Άλλες εποχές, άλλο το ποδόσφαιρο. Φέτος βλέπω όλα τα παιχνίδια της Ίντερ. Έχασε από την Αταλάντα σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο αλλά θα παλέψει έως το τέλος. Είναι μαζί με Νάπολι. Η Γιουβέντους έχει φύγει αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη. Σίγουρα εάν πάρει η Ίντερ το πρωτάθλημα φέτος θα είναι θαύμα», σημειώνει ο πρώην άσος της ιταλικής ομάδας.

«Το μυστικό και ο ... Σπαλέτι»

Ποιο είναι όμως το μυστικό της φετινής Ίντερ; Ο Γρηγόρης Γεωργάτος λέει: «Είναι σημαντικό που έχει μείνει ο Σπαλέτι. Έχει κάνει καλή δουλειά στη Ρόμα. Είναι ένας προπονητής που μπορεί να σε οδηγήσει σε πρωτάθλημα. Το κλειδί για την Ίντερ είναι η ομαδικότητα. Είναι σφιχτή ομάδα. Μου αρέσει ο Ικάρντι και ο Ναϊνγκολάν. Πολλοί είναι οι παίκτες που βοηθούν».

«Θα έπαιζα πάλι στην Ίντερ»

Με τα χρόνια το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει αλλά ένας παίκτης επιπέδου Γεωργάτου θα έπαιζε άνετα και σήμερα σ' ένα μεγάλο κλαμπ. Το μυαλό του, οι σέντρες του, η προσωπικότητα του θα τον έκαναν περιζήτητο. Σε ποια ομάδα θα έπαιζε όμως εάν επέστρεφε σήμερα για ν' αγωνιστεί στο Champions League; «Θα πω Ίντερ. Δεν έχει βρει και καλό αριστερό μπακ... Έχει πολλές καλές ομάδες το Τσάμπιονς Λιγκ που μου αρέσει να βλέπω. Εύχομαι και ελπίζω η Ίντερ να έχει καλές κληρώσεις να βελτιωθεί και άλλο και να φτάσει ψηλά». Όσο αφορά τις προβλέψεις του για την ομάδα που θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο το 2019 σημειώνει: «Δεν υπάρχει φαβορί. Υπάρχουν καλές ομάδες αλλά είναι και θέμα κλήρωσης. Καλή η Παρί, καλή η Σίτι αλλά εάν έχουν απέναντι τους στα νοκ άουτ κάποιο "θηρίο" θα περάσουν;».

«Επικοινωνιακή μεταγραφή ο Ρονάλντο»

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την μεταγραφή του Ρονάλντο στην Ίντερ: «Είναι μια σημαντική μεταγραφή αλλά και πάλι το πρωτάθλημα δεν είναι όπως στα χρόνια μας. Η Γιουβέντους δεν έχει ανάγκη τον Ρονάλντο για να πάρει το πρωτάθλημα. Τον πήρε για να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν και μια επικοινωνιακή μεταγραφή. Για το πρεστίζ και για να... πουλήσει».

 

Τελευταία Νέα