Τα πέντε «κλειδιά» του Ολυμπιακού για το ντέρμπι!

Δημήτρης Τομαράς
Τα πέντε «κλειδιά» του Ολυμπιακού για το ντέρμπι!

bet365

Το G-Weekend επιχειρεί να καταγράψει τα πρόσωπα και τα δεδομένα που θα παίξουν τον πλέον σημαντικό ρόλο για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Οι... μάχες του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό είναι οι πλέον συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανέκαθεν μιλάμε για το τοπ ελληνικό ντέρμπι. Ας δούμε λοιπόν τα πέντε... κλειδιά για τον Ολυμπιακό σύμφωνα με τις... εκτιμήσεις του G-Weekend:

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Μίλαν - Γιουβέντους! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

ΣΤΗΣΙΜΟ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΟ ΜΑΡΤΙΝΣ: Δεν είναι λίγα τα ματς όπου ο Πορτογάλος έχει χρειαστεί να παρέμβει ώστε να αλλάξει πρόσωπα ή τον σχηματισμό σε 4-4-2 για να τα γυρίσει ή να τα πάρει. Θα έχει λοιπόν την αξία του το πως θα στήσει την ομάδα ο Πέδρο Μαρτίνς, το αρχικό πλάνο αλλά και το πως θα ξεκινήσει.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ: Ο Ζοσέ Σα φαινόταν και φαίνεται ακόμα πως θα είναι ο... εκλεκτός του Πέδρο Μαρτίνς για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Απέναντι στον Άρη οι καίριες επεμβάσεις του οδήγησαν στην κατάκτηση της νίκης με σκορ 1-0. Άρα ο Πορτογάλος θα έχει σημαίνοντα ρόλο και τώρα παρότι δέχθηκε γκολ με τη Ντουντελάνζ. Στις εντός συνόρων υποχρεώσεις πάντως έχει κρατήσει το μηδέν. Ακόμα και ο Γιαννιώτης όμως να είναι ο πορτιέρο θα έχει την σημασία της η θέση αυτή.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΡΥΘΜΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΑΞΟΝΑΣ: Σε ένα ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό των πιτσιρικάδων που τρέχουν πολύ αλλά και παικτών στον άξονα όπως ο Κουρμπέλης για τον Ολυμπιακό θα έχει αξία το να μπορέσει να ελέγξει τον ρυθμό. Επίσης να στεφθεί νικητής στον χώρο του κέντρου και να μπλοκάρει τον αντίπαλό του. Είτε με τον Καμαρά είτε με όποιον άλλον χαφ επιλεγεί.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Ο Φορτούνης ειδικά στο Καραϊσκάκη και σε ντέρμπι φυσικά με τον Παναθηναϊκό έχει δείξει την μεγάλη μεσοεπιθετική, δημιουργική αλλά και εκτελεστική αξία του. Εάν... τραβήξει και παίξει πολύ καλά τότε θα... συμπαρασύρει και τον Ολυμπιακό. Με τη Ντουντελάνζ παντως έκανε ματσάρα με δύο γκολ και μία ασίστ και έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση. Από κοντά του και ο Λάζαρος με τους άλλους Έλληνες της ομάδας.

Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ: Ο Χασάν αναμένεται να πάρει το... χρίσμα για βασικός επιθετικός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Αιγύπτιος έχει βάλει δύο σημαντικά γκολ: με Πανιώνιο και Άρη που έχουν δώσει δύο νίκες. Επίσης σκόραρε και με τη Ντουντελάνζ. Ο Χασάν θα πρέπει και τώρα να δείξει την αποτελεσματικότητά του στο σκοράρισμα. Θυμίζουμε άλλωστε ξανά πως φέτος ο Ολυμπιακός δεν έχει το εύκολο γκολ από μεσοεπιθετικούς και επιθετικούς και θα το χρειαστεί αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

 

Τελευταία Νέα