Τα «πρόσωπα-κλειδιά» του ΠΑΟΚ για το... προσπέρασμα στο Φάληρο!

Σταύρος Σουντουλίδης
Τα «πρόσωπα-κλειδιά» του ΠΑΟΚ για το... προσπέρασμα στο Φάληρο!

bet365

Ο ΠΑΟΚ μετά την νίκη επί της ΑΕΚ... φουλάρει για τρίποντο σε ένα ακόμη ντέρμπι και το G-Weekend καταγράφει τα «πρόσωπα-κλειδιά» του Δικεφάλου στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό!

ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ: Ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΟΚ είναι «καυτός» και μπορεί να κάνει γκολ, έστω και τη μία επαφή με την μπάλα εντός περιοχής σ’ ολόκληρο το 90λεπτο. Θυμάμαι, σαν τώρα, αυτό που μου είχε πει, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Βασιλεία, στα αποδυτήρια του «Σεντ Γιάκομπ Παρκ». Ήταν τέλη Ιουλίου, με ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του, και ήδη είχε σκοράρει δύο φορές απέναντι στους Ελβετούς.

«Πέρσι έλεγαν ότι πετυχαίνω ένα γκολ σε τρεις τελικές. Φέτος το έχω βελτιώσει. Μια τελική, ένα γκολ! Δεν είναι καλύτερο… Εγώ, να ξέρεις, το προτιμώ…». Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο 28χρονος σέντερ-φορ, έκανε δύο γκολ στις τρεις τελικές προς την εστία του Μπάρκα. Το… κοντέρ έφτασε να γράφει 7 γκολ από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, με τον Πρίγιοβιτς να συνεχίζει από εκεί που τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα, όταν κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Άλλωστε τα 44 γκολ σε 69 εμφανίσεις, πάνω από 1 γκολ ανά παιχνίδι, δε το λες μικρό κατόρθωμα.

ΧΟΣΕ ΚΡΕΣΠΟ: Στα δικά μας τα μάτια, ευτυχώς εδώ και πολύ καιρό, ο Χοσέ Κρέσπο είναι με διαφορά ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Μόλις χτες επιβραβεύτηκε κι από το κοινό της ομάδας, που τον ψήφισε ως τον MVP των πρώτων δύο μηνών της φετινής χρονιάς. Ο Ισπανός αμυντικός είναι ένα πολύτιμο διαμάντι, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφέρει πολλές λύσεις στον προπονητή του μέσα στο γήπεδο, ενώ μαζί με τον Φερνάντο Βαρέλα συνθέτουν αυτή την στιγμή το καλύτερο -με διαφορά- δίδυμο κεντρικών αμυντικών στην Ελλάδα. Μπορεί να ακούγεται κάπως, αλλά από την απόδοση του 31χρονου Ανδαλουσιάνου αμυντικού μπορεί να κριθούν πολλά το βράδυ της Κυριακής στο Φάληρο.

ΧΟΣΕ ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ: Ο Βραζιλιάνος χαφ αποτελεί το βαρόμετρο του ΠΑΟΚ και το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ανεβάσει στροφές. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν από τους καλύτερους, ένας ποδοσφαιριστής που ξέρει να δίνει το ρυθμό στη μεσαία γραμμή, να κρατάει την μπάλα, να συνδέει σωστά τις γραμμές του «Δικεφάλου» μέσα στο γήπεδο. Το θετικό για τους «ασπρόμαυρους» είναι πως μετά από πολύ καιρό ο Μαουρίσιο, όπως συνέβη και με άλλους βασικούς, μπόρεσε και πήρε ανάσες στο παιχνίδι του κυπέλλου με τον Άρη.

ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ: Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ για πολλούς και διάφορους λόγους, είναι από τα πρόσωπα που θα τραβήξουν πάνω του τα βλέμματα, ωστόσο θα πρέπει να αφήσει στην άκρη τα όποια εξωαγωνιστικά θέματα απασχολούν το τελευταίο διάστημα, στρέφοντας την προσοχή του στο… χορτάρι. Η προσέγγιση του ντέρμπι από τον 49χρονο τεχνικό δε θα διαφέρει και πολύ από το πως αντιμετώπισε την αναμέτρηση με την ΑΕΚ πριν από μία εβδομάδα στην Τούμπα. Ο Λουτσέσκου έχει καταλάβει ότι θα πρέπει να στηριχθεί, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος, στον περσινό κορμό ποδοσφαιριστών.

 

Τελευταία Νέα